bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Spomienky na lásku

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Spomienky na lásku

Štyridsiatnik Adrian Lockheart, psychológ so súkromnou praxou, sa rozhodne odísť z Británie, uniknúť z pút krachujúceho manželstva i pomerne úspešnej, no stagnujúcej kariéry. Do hlavného mesta Sierry Leone prichádza krátko po skončení občianskej vojny, a hoci si to nepriznáva, dúfa, že práve tu si vyrieši svoje problémy. Postupne objavuje exotickú krajinu, kultúru, vzťahy, postoje k životu, zdraviu i smrti, no aj pôsobenie Európanov v tejto africkej krajine, ktoré je často zištné, rasistické a poháňané túžbou po lacných sexuálnych dobrodružstvách.
V nemocnici sa spriatelí s mladým charizmatickým chirurgom Kaiom Mansarayom, ktorý žije len prácou a spomienkami na svoju veľkú lásku Nenebah. Adrianovým prvým pacientom je umierajúci bývalý profesor histórie Elias Cole. Ten Adrianovi postupne vyrozpráva svoj kontroverzný dvojgeneračný životný príbeh, osudovo poznamenaný láskou k žene svojho kolegu Saffii. Jeho rozprávanie sa odvíja na pozadí dramatických historických udalostí, ale odkrýva aj obraz krajiny zničenej občianskou vojnou a priepasťami, ozajstnými aj pomyselnými, ktoré nepreklenie nijaký most. Aj Adrian tu nájde svoju lásku, pôvabnú hudobníčku Mamakay so záhadným pôvodom...
Spomienky na lásku pútavým spôsobom zachytávajú osudy obyčajných ľudí v neobyčajných situáciách, zradu, ľahostajnosť i statočnosť, nepredstaviteľné krutosti a násilie, štyri životy, ktoré sa napokon pospletajú do príbehu o priateľstve, pochopení a nezmazateľných dôsledkoch minulosti, o cestách a snoch, aj o vášni a netušených hlbinách lásky.

Z anglického originálu The Memory of Love (Bloomsbury
Publishing Plc, London 2010) preložila Martina Zrubáková.

Dostupné verzie titulu

Spomienky na lásku Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Spomienky na lásku

Originálny názov: The Memory of Love

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Zo zaciatku skvela... (Viki, 1.2.2018) Odpovedať

priemerná kniha
zo zaciatku sa mi kniha velmi pacila (kus mi pripominala Pamukove muzeum nevinnosti), avsak pred koncom sa objavila lacna zapletka a postupne som o knihu stracala zaujem, docitala som ju s vypatim vsetkych sil.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

V to ráno som kráčal na univerzitu a začul pieseň. Vychádzala z rádia v stánku, okolo ktorého som práve prechádzal. Pieseň odkiaľsi zďaleka o stratenej láske. Aspoň tak som si to predstavoval, keďže som nerozumel slovám a vnímal len melódiu. Nízke tóny podľa môjho chápania predstavovali stratu, ktorú utrpel nejaký muž. A vysoké tóny piesne akoby hovorili o niečom, čo sa nikdy nemalo stať. Neplakal som celé roky. Ale vtedy na kraji prašnej ulice plnej neznámych ľudí mi vytryskli slzy. Tú melódiu som si pamätal ešte mnoho rokov.
Presne tak sa človek cíti, keď zbadá nejakú ženu a hneď vie, že by ju mohol milovať. Ľudia sa mýlia, keď hovoria o láske na prvý pohľad. Tento prípad nemá nič spoločné s láskou ani so žiadostivosťou. Nie. Len keď tá žena odíde, človeka sa zmocní pocit straty. Akási predtucha straty.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x