bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Výnimočná

Vydavateľ: Ediposs (Ediposs - vydavaťeľstvo)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 15.06.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Výnimočná

Dej sa odohráva v krajine, kde sa rodia ľudia so zvláštnou schopnosťou, výnimočným obdarením. Ostatní sa ich boja, pohŕdajú nimi, alebo ich zneužívajú. Hlavná hrdinka románu Katsa bola obdarená schopnosťou, ktorou sama pohŕda. Je výnimočná v zabíjaní. Jej život ovládol strýko Randa, kráľ Middlensu. Mala zaňho vykonávať nekalú prácu, trestať, mučiť alebo zabíjať každého, kto sa mu znepáči. Keď sa prvý raz stretla s princom Poom, ktorý bol obdarený schopnosťou bojovať, nemala ani tušenie, ako sa zmení jej život. Nikdy by jej ani na um nezišlo, že sa stane jeho priateľkou. Nikdy by si ani nepomyslela, že sa dozvie celú pravdu o svojom výnimočnom nadaní, príšernom tajomstve, ktorým by dokázala zničiť všetkých sedem kráľovstiev.

Detaily o knihe

Názov: Výnimočná

Originálny názov: Graceling

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Výnimočná je naozaj výnimočná (Daniela Podskalecká, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Názov ju jednoznačne vystihuje. Naozaj Výnimočná ! Už od začiatku ma doslova „vcucla a nechcela ma pustiť“. Kniha je naozaj dobre prepracovaná. Jednoznačne ma nenudila. Tak tomuto hovorím poriadne fantasy. Dej je napínavý ,každou ďalšou stránkou prekvapujúcejší . Prostredie bolo zaujímavé ,úplne iné než na aké som bola v doterajších fantasy knihách zvyknutá. Žiadni upíri, žiadne čarodejnice. Postavy týchto 7 kráľovstiev boli neobyčajné. Pre mňa úplne nová dimenzia. Je naozaj úžasné ako sa autorka zamerala na vnútorné pocity hlavnej postavy. Vynikajúce spojenie dobrodružstva, fantasy a štipky romantiky. Je to jedna z najlepších kníh fantasy aké som doteraz čítala. Odporúčam každému milovníkovi tohto žánru. A keď sa už dostanete na koniec knihy, nezabudnite si prečítať jej pokračovania, ktoré naozaj stoja za to.

Milujem fantasy (Nikoleta, 19.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
jedna z najlepsich knih typu fantasy.najviac ma zaujali schopnosti postav.realisticky opisane clovek sa aj napriek fantasy prvkom dokaze vzit a prezivat dej.precitala som ju za 4 dni.odporucam kazdemu fanusikovi tohto zanru

:) (Michaela Pavľáková, 30.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to celkom dobrá kniha ale čítala som už aj lepšie.

Patrí k obľúbeným (Zdenka Gondová, 22.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak táto kniha patrí k mojím najobľúbenejším knihám. Dokonca som ju čítala už 2x, láska a dobrodružstvo v úžasnom fantasy príbehu. Nádherný vzťah medzi Katsou a princom Po ma dojal a zovrel srdce. Odporúčam aj voľné pokračovania od tejto autorky.

Jedna z naj (Karolína Čechmanová, 12.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma chytila od prvej stránky. Je tam napätie, akcia ale aj trocha nezvyčajnej romantiky. Katsa je naozaj úžasná hrdinka. Je prchká, nechá sa ľahko rozzúriť, ale snaží sa pomôcť, kde môže. Pri jednej zo svojich záchranných akcií stretne ďalšieho obdareného bojovníka Poa, ktorý sa neskôr stane jej priateľom a potom čímsi viac. Spolu sa snažia vyriešiť vyriešiť záhadu, prečo by niekto unášal jeho starého otca. Obaja musia pri pátraní využívať svoje obdarenia. V tejto časti som sa takmer neodtrhla od knihy. Zápletka - a rozuzlenie - je vymyslená proste úžasne. Ich vzťah je veľmi nezvyčajný, rozhodne to nebola láska na prvý ani druhý pohľad. Táto kniha rozhodne patrí medzi moje obľúbené. Platí v nej, že nie všetko musí byť také, aké sa to na prvý pohľad zdá.

Katsa (Katarína Miklovičová, 12.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zbožňujem hlavnú hrdinku tohoto príbehu. Spisovateľka má neskutočný talent ohúriť čitateľku. Opisuje moderné problémy skrz masku fantazírovania. A ukáže aj ich niekedy až šialené riešenia.

Výnimočná (Andrea, 12.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výnimočná kniha s výnimočnou hrdinkou. Aj keď sa mi kniha spočiatku zdala dosť hrubá, ani som nevedela ako, a bola som na konci, nenudila som sa ani chvíľku. Na začiatku som sa síce trochu strácala, kto kde býva a kto kde vládne, ale na zorientovanie sa slúži výstižná mapka na začiatku knihy, takže problém bol hneď vyriešený :) A veľmi ma zaujala postava Bitterblue, takže sa už nemôžem dočkať, kedy sa ku mne dostane kniha s jej príbehom :)

Najlepšia :) (Zuzana Sabová, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pri prvom pohľade na knihu som si pomyslela, že by to mohla byť dobrá kniha. Zaujali ma dvojfarebné oči, vedela som, že to bude patriť ku deju. Vyžobrala som si ju na narodeniny, keďže stojí koľko stojí. priam ma prekvapila. Smiech, slzy, opäť smiech. Plakala som asi trikrát, krásny príbeh, skvelo opísané situácie. Dnes vlastním všetky tri časti. Odporúčam ju, keď sa ma niekto opýta čo čítať. Za tú cenu stojí si ju kúpiť a prečítať, vlastniť ju :)

Výnimočná (Ivka, 18.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skutočne výnimočná kniha z fantasy sveta, má nielen krásnu obálku ale aj neskutočne pútavý dej do ktorého sa vžijete, zažijete nervozitu, strach, zasmejete sa a aj si poplačete a v neposlednom rade je to príbeh plný lásky a vášne s netradičným ale krásnym zakončením. Rozhodne odporúčam :)

<3 (Niki Kántorová, 15.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Patrí na najvyšší top kníh, ktoré som kedy prečítala. Bola by osm najradšej mať ju doma, no také šťastie som zatiaľ nemala. Podľa mňa je bezchybná od hlavnej hrdinky po jej priateľa, celú zápletku ať po vyhrotenie. Síce sa mi nepáči, že Po oslepol no patrí to ku knihe a aj keď by som to u iných kníh možno skritizovala, túto beriem takú aká je. Od obalu až po koniec. Katsa je proste úžasná a no myslím si,že svojím charakterom očarí každého čitateľa. Po sa k nej skvelo hodí a super sa dopĺňajú. A pačí sa mi aj ich pokračovanie vzťahu v Iskrivej.. No o tom pomlčím, preotže to sa ani nedá vyjadriť slovami, to treba zažiť.. :D

super (Jaroslava Kovaľová, 11.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Naozaj vrelo odporucam kazdemu,kto ma rad pribehy v krajine ,kde je mozne hadam vsetko.Dej ma po cely cas len prekvapoval.Spisovatelka naozaj nesetrila svoje fantazijne bunky a vysantila sa na postavach ,ktore v tejto knihe vystupuju.Kniha je tym zaujimavejsia,ze nie je v nej len neskutocny napinavy pribeh,ale aj pribeh lasky,ktora ako to uz pozname musi prejst najakymi prekazkami.Velmi sa mi tato kniha pacila.

Pútavá a odzbrojújúca (Nikoleta Kačániová, 6.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autorka skutočne vie ako popustiť uzdu fantázie a zároveň vzbudiť pocit, že celý tento svet existuje a vy ho môžte ísť hocikedy navštíviť.

perfektná kniha (Zuzana, 3.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
milujem knihy, kde sa spája dobrodružstvo, láska a fantasy a táto kniha je presne môj štýl. Patrí medzi moje obľúbené knihy. Začala som čítať knihu Ohnivá, tak verím, že bude tiež skvelá :)

Nádherná kniha (Diana, 15.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som si najprv nechcela vôbec prečítať. Neviem ako som si niekedy mohla myslieť, že toto je kniha o 13 ročnej ruske. Pretože v skutočnosti nie je. Keďže som neskôr uvidela samé pozitívne recenzie, rozhodla som sa, že knihe dám šancu! :) Potom som si len vravela, ,,načo som tak dlho čakala?? ´´ Vážne. Kniha je skvelá. Veľmi sa mi páčil štýl písania, dej, postavy!! Tne koniec!! Bože :( Krása!!! Teším sa na pokračovanie :)

Krása (Viktória Kyselová, 13.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Takže túto knižku som dostala na narodeniny a hneď ako som si rozbalila tento darček som začala knihu hladkať pre jej nádherný obal povedzme si rovno že koho by tento obal nezaujal jednoznačne priťahuje pozornosť strááášne dlho som ju odkladala lebo som mala rozčítané iné knižky no a jedno pekné sobotné ráno som ju schytila do ruky a pustila ju až v nedeľu večer kompletne prečítanú :) Hlavná postava Katsa sa mi veľmi páči je hrdinkou akú som si predstavovala nebojácna, odvážna a silná. Páči sa mi že hlavná postava je v istom zmysle negatívna keďže Katsa je vrahyňa no až keď sa zažeriete do knihy zistíte že nie je všetko tak ako sa zdá. No a čo by to bola za kniha bez romantiky samozrejme sa Katsa zaľúbila a nie je to hocikto ale PRINC. Princ Po je tiež výnimočný ako Katsa no Katsa má dar na zabíjanie on má dar bojovať a tak sa doslova umlátia k láske. Všetko začína naberať ten správny smer keď sa obaja vyberajú na dobrodružnú cestu za pravdou na tejto ceste je plno zvratov a šokujúcich odhalení ktoré nútia čitateľa čítať stranu za stranou bola som na tejto knižke nalepená a čakala som ako sa to nakoniec všetko vyvinie. Na konci knihy žiadne otázky čitateľa nezostávajú otvorené všetko sa krásne uzavrie happy endom :)

Bravo! (Jana Suchá, 6.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Obálka krásna, upútavka na zadnej strane zvádza k čítaniu. A keď som ju držala prvý krát v rukách, tak som si pomyslela: WAU, žena napísala fantasy! Čiže super spojenie mojich 2 obľúbených tém kníh= fantasy+ romantika. Hlavná postava je veľmi pekne napísaná. Páči sa mi ako sa autorka zamerala na jej psychológiu a vnútorné pocity, kontrastujúce s tým, ako je vnímaná. Dej pekne graduje a preto Vás tak ľahko nenechá na pokoji, kým si ho celý neprečítate. A ani nebudete ľutovať. Názov knihy je rovnaký ako moje pocity. Táto kniha je určite výnimočná. Krist Cashore palec hore za takúto veľmi dobre zvládnutú fantasy..čo sa týka prostredia, postáv, dobového zmýšľania aj príbehu ako celku..okrem toho odporúčam aj jej ďalšie knihy. Stoja za to!

Najobľúbenejšia kniha! (Evelin Kissová, 5.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autorka píše veľmi dobre, krásne sa číta, kniha je prepracovaná, má dej, skvelé postavy, dobrý námet, nič ma nenudilo! Jedna z mojich najobľúbenejších kníh!
Všetky komentáre (17)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vlk?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x