bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dievčenský jazdecký tábor

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dievčenský jazdecký tábor

V čase, keď v Spojených štátoch vrcholí Veľká hospodárska kríza, prežíva Thea Atwellová idylické detstvo v rozprávkovo krásnom dome na floridskom vidieku. Rodinná tragédia, ktorú zapríčinila, prinúti jej rodičov k radikálnemu kroku – pošlú pätnásťročnú dcéru do dievčenského jazdeckého tábora. Tam sa Thea stretáva s dievčatami z vyšších spoločenských vrstiev a hoci spočiatku smúti za domovom, a najmä za svojím bratom Samom a bratancom Georgiem, postupne si zvyká na nové prostredie a teší sa zo spoločnosti svojich rovesníčok. Časom sa zblíži aj s riaditeľom školy Henrym Holmesom a takmer mu zničí rodinu, tak ako zničila svoju. Tento román opisujúci Theinu škandalóznu lásku k dvom rozdielnym ľuďom priam prekypuje vášňou a núti čitateľa hltať stranu za stranou.

Z anglického originálu The Yonahlossee Riding Camp for Girls
(Penguin Books, New York 2013) preložila Tamara Chovanová.

Dostupné verzie titulu

Dievčenský jazdecký tábor Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Dievčenský jazdecký tábor

Originálny názov: The Yonahlossee Riding Camp for Girls

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Názor čitateľa (Karin M, 7.8.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Podľa mňa to bola veľmi zaujímavá kniha. Vhodná pre dievčatá vo veku 13.-17. rokov. Najnapíbavejšie boli scény s Georgiem a pánom Holmesom. Forma autorkinho písania sa mi páčila: striedala rôzne časy (minulosť a prítomnosť), nenapísala hneď od začiatku, že z akého dôvodu sa dostala Thea do jazdeckého tábora, ale čitateľ sa to postopne dozvedá, páčil sa mi aj opis blízkeho vzťahu Thei so svojim bratom a rodičmi, a ako sa postupne od seba po istých incidentoch vzďaľovali. Prekvapil ma samotný záver knihy, a zároveň aj zarazil. Síce nepriamo, ale aj tak kvôli hlavnej hrdinke, zomre jej bratanec a vraj sa s tým naučila žiť?? Možno by som ešte vytkla dlhé opisy dievčat v tábore. Aj napriek všetkému ma hniha veľmi bavila a nevedela som sa od nej odtrhnúť. Odporúčam prečítať!

Romantický príbeh nielen o koňoch. (Zuzana Ľudviková, 18.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Príbeh bol neskutočne premyslený a všetko okolo toho tiež. Myslím, že toto dielo sa mi celkom otlačilo na dušu a Thein ťažký príbeh som si vzala skutočne k srdcu. Kniha sa mi ako taká veľmi páčila, myslím si, že to naozaj stálo za kúpu a určite nebola prečítaná prvý a posledný raz. Jednoznačne odporúčam ľuďom, ktorí chcú spoznať ťažké životy jedinečných ľudí alebo si len prečítať kvalitný román.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Krajinu sužovala hospodárska kríza, ale naša rodina netrpela. Otec bol lekár a ľudia boli vždy ochotní za zdravie platiť. Okrem toho sme mali aj rodinné peniaze, na ktoré moji rodičia siahli až potom, keď otcovi pacienti boli takí chudobní, že mu nemohli dať ani niečo symbolické zo záhrady ako prejav vďačnosti za jeho služby. To všetko som videla, až keď som sa vrátila z Yonahlossee. Keď som odchádzala, hospodárska kríza pre mňa znamenala čosi iné.
Málokedy som vychádzala z domu. Žili sme v malom meste na strednej Floride pomenovanom po mŕtvom indiánskom náčelníkovi. V lete tam bývalo neznesiteľne horúco – vtedy sme ešte nemali klimatizáciu –, cez zimu príjemne sviežo. Zima nám vždy vynahradila leto. So susedmi sme sa takmer vôbec nestýkali, ale mala som tam všetko, čo som potrebovala: patrilo nám tisíc akrov pôdy a niekedy som ráno vyrazila na svojom poníkovi Sasim s nabaleným obedom a vrátila som sa až na večeru, a za celý deň som nevidela jediného človeka.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x