bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nepoznaný

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nepoznaný

Čo prežíva adoptované dieťa v rodine, v ktorej sa neskôr narodia dve vlastné deti? Túži nájsť svojich vlastných rodičov a zistiť, prečo sa jej vzdali.
Tridsaťtriročná Sara Gallagherová sa pustí do pátrania. Nájde svoju biologickú matku, no tá ju zdesene odmieta. Hľadá ďalej a s hrôzou zisťuje, že jej otec je sériový vrah žien a jej matka jediná žena, ktorá jeho útok prežila. Senzáciechtiví novinári príbeh zverejnia na internete a otec, ktorý vôbec nevedel, že má dcéru, sa s ňou telefonicky skontaktuje. Chce ju spoznať, vidieť, chce sa s ňou stretnúť, dokonca s ňou žiť.
Sara by najradšej zatvorila dvere na miestnosti s roky pochovaným tajomstvom a vrátila sa k svojmu predchádzajúcemu normálnemu životu. Ale udalosti sa neúprosne rútia dopredu.
Pomáha polícii chytiť sériového vraha, riskuje svoj život i pokoj vlastnej dcéry, snúbenca. Ako posadnutá chce odhaliť všetko, čo ju s ním spája. A hlavne ho chce dostať za mreže.
Všetky tajomstvá sa však nikdy nepodarí odhaliť.

Z anglického originálu Never Knowing (St. Martin’Press, New York, USA) preložila Zdenka Hudáková.

Detaily o knihe

Názov: Nepoznaný

Originálny názov: Never Knowing

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nepoznany (Alexandra, 18.5.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
prijene citanie, urcite odporucam, je tak priemerne napinava, ale hned ako som otvorila, nemohla som ju pustit z ruky :)

Odporúčam (Slávka Beňáková, 29.3.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zaujímavá kniha. Bolo to napínavé. Už keď som si myslela, že je koniec tak prišiel prekvapivý záver. Ja väčšinou čítam romantiku, ale táto kniha sa mi páčila a zaujala ma. Odporúčam prečítať.

Napínavá (V. Berdáková Pavlík, 23.3.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Kvalitná kniha. Pri tej NAHANACKE vraha, to miestami bolo stále o tom istom, ale nič to nezmenilo na fakte, že to malo celkom rýchly napínavý spád...no hlavne prekvapivý koniec....kto by to bol povedal. Všetko sa to pekne na konci rozuzlilo a samozrejme bol to šťastný koniec. Určite sa to oplatí prečítať.

Nepoznaný – skvelý napínavý psychotriller (Daniela, 29.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelé, skvelé, a ešte raz skvelé. To je to, čo môžem povedať o tejto knihe. Má všetko, čo ma dobrá kniha mať - zápletku, zvraty i prekvapenia. Najskôr som váhala, či si mám túto knihu vôbec kúpiť, ale zaujal ma jej názov. A neľutujem. Kniha je síce trochu hrubšia ale to jej vôbec neuberá na kvalite, ba naopak ... Nepoznaný je vynikajúca kniha, ktorá ponúka viac než len trilerovú akciu. Určite poteší každého vášnivého čitateľa, ktorý sa v čase pokojných sviatočných chvíľ neváha pustiť do poriadneho dobrodružstva. Dovolím si dokonca tvrdiť, že vďaka skvelej psychologickej stránke, dostane aj jemnejšie povahy, ktoré napätie bežne nevyhľadávajú. Príbeh to bol zaujímavý, napínavý, s dobrou zápletkou a skvelým rozuzlením. Určite sa ku knihe zasa vrátim. Päť hviezdičiek si kniha určite zaslúži. Nebolo by od veci, keby sa na motív tejto knihy natočil aj nejaký film. Rada by som si ho pozrela... ;) ale vy si určite najprv prečítajte knihu :) neoľutujete ...

veľmi napínavá (Svetlana Ištvánová, 28.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dejovo zaujímavá kniha,obálka knihy ma hneď zaujala a tak som si ju musela kúpiť.Prečítala som ju za jedno poobedie a ten čas čo som ju čítala rozhodne neľutujem. Odpúračam prečítať fakt stojí za to.

Skvelá :) (Mária Turčíková, 17.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som si kúpila, pretože ma zaujal hlavne obal a čakala som nejakú romantiku. Bola som prekvapená, že v knihe bol úplne iný príbeh ako som čakala. Som rada, že som si ju kúpila veľmi sa mi páčil dej, ktorý sa postupne vyvíjal a hlavná hrdinka musela prežívať také hrozné veci. Celý svoj život chcela zistiť kto je jej otec ale keby vedela čo jej to prinesie tak by si to rozmyslela. Dozvedieť sa, že jej mama ju tak veľmi nechcela je hrozné zistenie ale nikto jej to nemohol vyčítať. Otcove neustále telefonovanie, ktoré kontrolovala polícia a nikdy ho nemohli vystupovať bolo pre ňu nebezpečné ale nevzdala to aj keď sa bála o svoju dcéru. Dokonca aj jej adoptívna rodina nebola najláskavejšia v niektorých prípadoch. Spisovateľka spracovala koniec veľmi zaujímavo myslím si, že to nikto nečakal hlavne ja nie. Bola som prekvapená, že sa to všetko tak zvrtlo ale zároveň sa mi páčilo, že dala taký nepredvídateľný koniec. Čitateľ si v tejto knihe nájde aj romantickú zápletku ale hlavne drámu a to si myslím, že je hlavné. Určite túto knihu odporúčam všetkým čitateľom, pretože keď ju chytíte do rúk je ťažké ju pustiť. Určite to nebude posledná kniha od tejto spisovateľka, pretože ma nesklamala a to je najdôležitejšie :)

Obálka ma oklamala (Emily, 14.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
No, mne sa tak zapáčila obálka, že som si povedala, že tú knihu musím prečítať. Mala som chuť na nejakú romantiku a tá obálka na mňa pôsobí romanticky. Už po pár stranách som vedela, že romantika nebude, ale som rada, že som po nej siahla. Bolo to napínavé celý čas. Určite vyhľadám aj iné tituly od autorky.

Zaujímavá (Katarína, 11.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Musím sa priznať, že táto kniha ma v obchode zaujala najprv obalom, po prečítaní obsahu som sa ju rozhodla zakúpiť a neoľutovala som to. Kniha ma vtiahla do deja hneď od začiatku, kde sa hlavná hrdinka kontaktovala so svojou biologickou matkou. Po zistení kto je jej biologickým otcom, to začína byť zaujímavé. V knihe nechýba napätie, ale ani láska. Prečítala saom ju za dva dni, pretože som chcela čo najskôr vedieť ako to všetko dopadne a či sa osobne stretne so svojím otcom. Koniec bol zaujímavý, iný ako som čakala. Knihu odporúčam a začnem sa obzerať aj po iných od tejto autorky.

Skvelá kniha (Tamara, 5.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha sa mi strašne páčila, pretože mám rada takýto typ kníh. Vžila som sa deja a bola strašne napínavá - ten záver bol fakt nečakaný. Prečítala som ju behom dvoch dní a teším sa, keď si opäť prečítam knihy od tejto autorky. V niektorých chvíľach som bola v takom napätí, no proste som ju musela čím skôr dočítať! :)Vrelo odporúčam a túto autorku zaraďujem k mojim obľúbeným autorom.

Napínavá (Katarína Giertlová, 30.10.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je super. Dobrý námet a napínavosť. Niekedy som mala pocit že sa to nikam neposúva. Nevedela som sa dočkať konca. A záver som vôbec taký ako sa skončil nečakala. Určite si kúpim aj dalšiu knihu od tejto autorky.

dokonalá (Sisa, 4.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem túto autorku! Toto je jej druhý titul, ktorý mám doma a viem, že nie posledný! Sara sa rozhodne vypátrať svojích biologických rodičov. Podarí sa jej zistiť, že jej otec je sériový vrah a jej matka je jedna z jeho obetí. Roztočí sa kolotoč plný vyhrážania sa a strachu o svojich milovaných. Sara cíti že aj v nej drieme zlo. Záver som teda nečakala. U mňa jedna z naj autoriek!

Detektívny thriller (Monika Hudecová, 21.2.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Od prvých strán až do poslednej plná napätia. Veľmi zaujímavý príbeh prepracovaný do najmenšieho detailu. ... a mám ďaľšiu obľúbenú spisovateľku
Všetky komentáre (12)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Nosom som sa zhlboka nadýchla a prinútila sa vydýchnuť ústami. Opakovala som to dovtedy, kým som konečne nebola schopná rozmýšľať. Aký bude ďalší krok? John mi zavolá. A čo potom? Povie mi, kde sa s ním stretnem. Čo urobím potom? Nemôžem robiť nič, iba ďalej hrať, hovoriť mu to, čo chce počuť, a čakať na príležitosť...“
Zazvonil mobil.
Schmatla som telefón a vykríkla: „Kde je?“
„Šoféruješ?“
„Čo je s Ally?“
„Sledoval ťa niekto?“
„Ak jej ublížiš, ja...“
„Neublížim jej.“
„Zranil si tú policajtku.“
„Chystala sa ma zastreliť. A ty si opäť klamala – Ally nebola v škole.“
„Lebo som sa bála, že urobíš niečo šialené. A mala som pravdu. Nemôžeš mi len tak vziať dieťa a vyhrážať sa...“ hlas sa mi zlomil.
„Bol to jediný spôsob, ako ťa donútiť, aby si prišla. Viem, že si hovorila s políciou. Všetko vysvetlím neskôr.“
„Prosím, neubližuj Ally. Urobím, čo budeš chcieť, len jej neubližuj. Prosím ťa.“
„Nechystám sa jej ublížiť – je to moja vnučka. Nie som monštrum. Ale ak to oznámiš policajtom alebo ich ku mne privedieš, viac ju neuvidíš.“
On je monštrum. Jeden z najhorších netvorov, aké tento svet videl.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x