bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nech prší, keď plačem

Vydavateľ: Motýľ s.r.o. (Vydavateľstvo Motýľ, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 10.05.2024 02:58

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 4,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nech prší, keď plačem

Nad dlhoročným priateľstvom dvoch mladých žien visí Damoklov meč, keď Viktória neplánovane podľahne sile okamihu a strávi noc s Tamariným priateľom tesne po tom, ako ju požiada o ruku.
Uvedomujú si, že napriek nekonečnej láske k Tamare zlyhali.

Ostane to len medzi nami. Spravili sme hlúposť. No kto ich nerobí? Obaja na tom máme rovnakú vinu. Zabudneme,“ vyhlásil a ja som mu verila.

Napriek tomu, že do Viktóriinho života vstúpi nový muž a jej hriech je s prívalom novej lásky potlačený, pravda vypláva na povrch a má široký dosah.
Keby mi niekto pred plesom povedal: „Zajtra príde deň, ktorého ti bude navždy ľúto“, ani by som nevystrčila nos z domu. Zostalo niečo nezranené?
Nech prší, keď plačem je román o dôsledkoch nerozvážneho konania a o chybe, ktorá sa neodpúšťa...

Detaily o knihe

Názov: Nech prší, keď plačem

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Napínavá (Alena Precechtelová, 7.11.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
NECH PRŠÍ, KEĎ PLAČEM - knižka, ktorú napísala skvelá slovenská autorka Andrea Rimová. Dlhoročné priateľstvo Viktórie a Tamary rozdelí jedna nerozvážna chyba, ktorá sa nedá odpustiť. Viktória sa veľmi dlho trápi pre chybu, ktorú urobila. Keď si už myslí, že má všetko zlé za sebou , tak príde šok . Pomsta býva sladká ? Tak to sa už dozviete v tejto úžasnej knižke .

TOP!!! (Janka K., 3.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na knihy od tejto autorky som narazila náhodou. Ale neľutujem. Táto kniha ako aj všetky ďalšie od tejto autorky sú úplne super. Knihy som nevedela pustiť ruky, preto som si hneď musela zaobstarať pokračovanie knihy. Toľko prekvapenia, napätia autorka do kníh dáva, že Vám nedovolí knihu položiť. Túto knihu aj s pokračovaním som doslova "zhltla":) veľmi odporúčam túto knihu aj s pokračovaním ľudom, ktorých už nebavia nudné, presladené romány a chcú zmenu :) (pripravte si na ňu veľa času, lebo ju nebudete chcieť pustiť, kým ju nedočítate).

Topka (Katarína Birasová, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ukazuje, aké krehké sú priateľstvá pokiaľ nie sú založené na úprimnosti. Stačí jediná malá chybičky a všetko sa pokazí. Perfektne napísaný dej, vyhrotené situácie vás nútia obracať stranu za stranou. A druhá časť tejto knihy (Dáždnik pre Tamaru) je taktiež svelo napísaná. Autorke sa to proste podarilo :)

nič moc (V. Berdáková Pavlík, 5.5.2016) Odpovedať

neoslovila ma
Táto kniha sa mi veľmi nepáčila. Úplne jednoduchý príbeh predvídateľný až na ten koniec. Aj som čakala to čo sa stane s Tamarou. Len ten koniec bol podľa mňa už prehnaný. Nejako mi to nesadlo, celá tá kniha. Miestami som sa nútila do čítania.

parada (Petra Patáková, 4.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prekvapivá kniha,jedna chyba,jedno pošmyknutie a koľkým ľuďom to zmenilo život.Na záver som mala až husiu kožu pri čítaní.Oplatí sa prečítať aj viac krát.

Nech prší, keď plačem (Simona Šatarová, 12.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dostala som ju ako darček a prečítala za jeden deň! Tá kniha je tak úžasná že som sa od nej nevedela odtrhnúť a stále sa k nej musím vracať. Je to veľmi príjemné, oddychové čítanie, miestami veľmi smutné, miestami dosť šokujúce a miestami aj romantické :) Veeeeeľmi sa mi páčil príbeh Viktórie a štýl písania tejto knihy... zaľúbila som sa do tej knihy :*

Nech prši ked plačem (Nika .J., 5.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keby sa dalo k tejto knihy pri hodnoteni dat viac hviezdiciek tak ich aj dokreslim....je to uzasna kniha. Autorka, Andrea Rimová, sa stáva mojou najoblubenejšou spisovateľkou. Pri čítaní jej kníh sa človek len ťažko odtrhne, či už či pri čitaní knihy Amnestia na zradu, NEch pršíď plačem alebo aj Kámasútra našich klamstiev. Každá kniha je iná ale zároveň všetky majú svoje čaro a prinútia svojim dejom aby som ich čítala od prvej po poslednú stranu s radosťou. Niesú to knihy pri ktorých prvých 20 strán sa človek dostáva do deja ale už hned od prvej strany mám pred sebou živé postavy ako z filmu. Kniha Nech prší keď plačem, bola prvou mojou knihou od tejto autorky. Zaujala ma obalom a aj utžkovím opisom deja na zadnej strane. Je to príbeh dvoch najlepších kamarátok, skoro ako sestier Viktórie a Tamary, ktoré spolu trávili vsetok voľný čas, školsé roky a aj vyokú školu. Len jedného dňa jedna z nich spraví veľkú chybu, ktorá sa len ťažko odpsutí, ak vôbec sa to dá. No násaledky tej chyby bude znášať ešte pár rokov, kým na ňu jej ,,najlepšia kamarátka" vymyslí pomstu. Samotný záver knihy a vyvrcholenie deja bolo výborne vymyslené, spracované do detailov, počas čítania som mala v hlave zopár záverom ale takýto nie :) a bola som milo prekvapená.... viac už neprezradím, určite túto knihu (ale aj ostatné autorkine knihy) odporúčam prečítať každému kto ma rád romány, určite si príde každý na svoje....a v tejto knihe je aj ponaučenie že zatĺkanie, zatĺkanie a zatĺkanie sa vždy odhalí a môže mať nemilé následky..... na záver dávam autorke a aj celému vydavateľstvu ,,palec hore" ešte aj väzba knihy sa mi páči, je praktickejšia ako tvrdé obaly :) ale to už je detail :) ..... tak ho sa do čítania .... ;)

veľmi dobrá kniha (Patrícia, 21.5.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to zatiaľ najlepšia kniha ktorú som kedy prečítala. Aj keď je tam dosť zložitých situácií ale určite stojí táto kniha za to prečítať si ju. Je to proste skvelá kniha :)

Nech prsi .... (veronika jurcisinova, 23.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
vyborna kniha ...tato kniha sa čita ,,sama" :)vrelo odporucam kazdemu

Na jeden dych (Jarka Oravcová, 8.3.2013) Odpovedať

Veľmi pekná kniha, štylisticky, aj kompozične dobre vystavaný príbeh. Prečítala som ho za dva dni - keby neboli neodkladné záležitosti, dala by som to na jeden dych. Pri čítaní som sa veľakrát zastavila a premýšľala. Naozaj príjemné čítanie :)

Nech prší, keď plačem (Kristína Juráková, 4.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
po tejto knihe som siahla náhodou,keď som ju zbadala na mamininej poličke a čítala som ju počas čakaniA na ,,odmrznutie,, môjho počítača.Preto netrvalo dlho kým som ju prečítala.Kniha ma nenadchla ale ani nesklamala.Je to taký slušný priemer,začiatok aj koniec sú šokujúce a stred sa trochu vlečie.Na mňa možno až príliš veľa plaču a neskôr veľa lásky.V každom prípade vždy sa tam udeje niečo nečakané čo prekvapí a všetko zmení.Je to príjemné oddychové čítanie :)

Nech prší, keď plačem (Alžbeta Jendrišáková, 27.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super kniha. Našla som ju na bux.sk a hneď ma zaujala názvom.Povedala som si že si ju kúpim a neľutujem.Je veľmi dobre napísaná.Zhltla som ju za dva dni :-)

Nech prší, keď plačem (Daniela Zeleňáková, 18.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Oddychové čítanie o tých najlepších kamarátkach, aké môžu existovať... o láske, o rodinných vzťahoch. Príbeh sa postupne vyvíja, čitateľka predpokladá, čo bude ďalej, ale nasleduje nečakaný zvrat ...Veľmi zaujímavé čítanie, spestrené viacerými príbehmi mladých ľudí - ich rodičov a priateľov. Vrelo odporúčam!

autorka opäť potvrdila svoju skvelú fantáziu (Danka, 17.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelá kniha. Jediná chyba bola, že dej bol taký pútavý a zaujímavý že som sa od nej nevedela odtrhnúť a zhltla ju za 2 večery. Perfektne premyslený dej, zauzlené vzťahy, udalosti, ktoré som vôbec ale vôbec nečakala. Áno, Viky ublížila najlepšej kamarátke, ale nemala som pocit že by to bola taká obrovská chyba aby za ňu musela pykať tak ako pykala. Neustále výčitky svedomia, práca, rozpad perspektívneho vzťahu so Šimonom, zvláštny vzťah s Jožom, všetko ostalo poznačené chybou, za ktorú podľa mňa z veľkej časti mohol hlavne Tamarin snúbenec.Pozitívum popri Vikinom trápení bol obnovený vzťah s otcom a znovuspojenie rodiny - i keď ako som neskôr zistila, nie nadlho..Opäť zvíťazila vášeň, iná žena a Vikin otec zopakoval dcérinu chybu. Záver ma veľmi veľmi prekvapil, pod Monikou som čakala kohokoľvek, len nie tú osobu, ktorá to nakoniec bola. Naozaj vydarená zápletka, celý čas ma ani len nenapadlo, že sa príbeh skončí tak ako sa skončil. Knižku určite odporúčam, od autorky som čítala aj prvú knihu Amnestia na zradu a pri tejto knihe sa mi len potvrdilo, že má naozaj skvelú fantáziu, príbehy, aké píše ona som ešte od žiadnej slovenskej autorky nečítala.

Bombová kniha (Katarína, 15.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nedávno mi sesternica podala do rúk túto knihu a dodnes neľutujem :) je perfektná..zhltla som ju za dve noci..veľmi sa mi páčilo ako je napísaná a všetky tie zápletky, bombové!!! Oplatilo by sa ju s filmovať, a už aj viem koho by som obsadila do hlavných úloh kebyže som režisér:)

neskutočné (jana lascsáková, 17.9.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
jednoducho nemá slov...kniha sa číta skvele, úžasná téma, skvelá zápletka, jednoducho nechcem aby kniha skončila... dávno som nečítala knihu s takou chuťou a zvedavosťou ako túto, /určite siahnem aj po autorkinej prvotine, verím, že bude tak dobrá ako táto/ človek by neveril, že priateľstvo na život a na smrť končí v jednej chvíli a rúti sa ako domček z karát...

Uzasny pocit (Mima, 3.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tato kniha je uzasna.. Zanechala vo mne uzasny pocit, ktory sa neda slovami naozaj ani opisat. Precitala som ju doslova na jeden dych, nedalo sa od nej odtrhnut. Dokonca mi prihorel obed :-))))) Ale to mi nevadilo, ani som nemala kedy napit sa vody.. Najlepsie na nej je to, ze sa naozaj nedalo tusit, co bude dalej. Ak sa chcete zasmiat, poplakat si a prejst vsetkymi emociami a mat pritom uzasny pocit na dusi citatela, vrelo odporucam ;)

skvelá kniha (Eva Ferančíková, 2.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prosím vás, kto je to Andrea Rimová? Ja som o nej ešte nepočula, ale už teraz viem, že román Nech prší, keď plačem je jej druhá kniha, jej prvotinu mám už pripravenú na čítanie. Ale k veci, román Nech prší, keď plačem, som prečítala za necelé dva dni, a vôbec neľutujem ten čas strávený pri knihe, dej má rýchly spád, zápletka je natoľko prekombinovaná, občas až neuveriteľná a práve preto veľmi zaujímavá. Brilantne spracovaný príbeh, ktorý odkrýva lásku, rodinu, priateľstvo až za hrob, ale zároveň aj neveru, sklamanie, faloš, nenávisť a emócie. Jednoducho skvelá kniha, oplatí sa siahnuť po nej...

vydarená kniha (Jana Škubáková, 2.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nech prší, keď plačem = príjemné, oddychové čítanie, ktorému nechýba odkaz. Tým je uvedomenie si, čo môže spôsobiť jedna nezáväzne strávená noc s človekom, ktorý je blízky vašej najlepšej kamarátke. Na jednej strane príbeh predstavuje staré-známe "Pre chvíľku radosti, celý život starostí" a na druhej "nepriznaj neveru, ale zatĺkaj, zatĺkaj, zatĺkaj". Viktória v sebe dusí, čo spravila svojej kamoške (vyspala sa s jej snúbencom), pretože tuší, čo by pravdou mohla spôsobiť..Tá však v pomerne krátkej dobe výjde na povrch a nepríjemné dôsledky na Viktóriin život a jej rodinu na seba nenechajú dlho čakať..Priznám sa, záver, ktorý ponúka kniha A.Rimovej, som nečakala. Dej plynie plynule, už aj máte pocit, že tušíte koniec, no v tom sa všetko nečakane zauzlí a skomplikuje...
Všetky komentáre (19)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x