bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Cestoviny

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 26.04.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Cestoviny

Toto balenie obsahuje knihu so skvelými receptami, strúhadlo na parmezán a naberačku na špagety.

Cestoviny prinášajú ľuďom radosť! Či sa pustíte do jednoduchého receptu, alebo zvolíte zložitejší postup, budete ich podávať ako predjedlo, v polievke, ako hlavné jedlo, či dokonca ako dezert, vždy nimi zapôsobíte. Rôznorodosť cestovín a ich prípravy totiž nepozná hraníc.!
Naučte sa pripravovať tradičné cesto na domáce cestoviny a smelo sa pustite do prípravy čerstvých raviol s hubami, lazaní s údeným lososom alebo rýchlych špagiet s čili. Inšpirujte sa klasickou talianskou kuchyňou a prilákate k vášmu stolu skutočných milovníkov cestovín.

Z nemeckého originálu Pasta (Naumann & Göbel Verlagsgesellschaft mbH, Köln) preložila preložila Katarina Bobríková.

Detaily o knihe

Názov: Cestoviny

Originálny názov: Pasta

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát deväť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Cestoviny s kuracinou, lieskovcami a rukolou

Hlavný chod pre štyroch

Prísady:
250 g linguine
340 g vykostených kurčacích pŕs
75 g opražených lieskovcov, posekaných nahrubo
100 g čakanky kučeravej (šalátu frisée)
150 g mladých listov rukoly
80 g limetovej šťavy
80 ml olivového oleja
2 strúčiky cesnaku, prelisované
2 ČL dijonskej horčice

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale v dostatočnom množstve vriacej osolenej vody al dente. Ochladíme pod studenou tečúcou vodou a dáme odkvapkať.
Medzitým grilujeme kurčacie filety na vymastenej grilovacej platni (pod grilom v rúre alebo na stolnom grile), až kým z oboch strán pekne nezhnednú a dôkladne sa neprepečú. Necháme ich asi 5 minút odležať a potom pokrájame na tenké plátky.
Do veľkej misy dáme cestoviny, nakrájané kurčacie filety a lieskovce s listami čakanky kučeravej a rukoly. Zmes v mise pokvapkáme dresingom vymiešaným z ostatných prísad. Zľahka premiešame a ihneď podávame.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x