bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Príšerne nahlas a neuveriteľne blízko

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:56

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Príšerne nahlas a neuveriteľne blízko

Deväťročný Oskar Schell je nádejný vynálezca, hráč na tamburínu, šperkár a pacifista, zbiera fotografie a píše listy vedcom. Jeho otec zahynie 11. septembra 2001 počas teroristického útoku na World Trade Center v New Yorku. Oskar nájde v otcových veciach kľúč s nápisom „Black", a tak si zaumieni pozhovárať sa s každým v meste, koho priezvisko znie rovnako. Dobrodružné hľadanie vedie chlapca cez celý New York, do nie tak dávnej minulosti, a zároveň sa stáva aj cestou jeho dospievania. Sfilmovaný príbeh knihy si môžete od apríla pozrieť aj v slovenských kinách.

Detaily o knihe

Názov: Príšerne nahlas a neuveriteľne blízko

Originálny názov: Extremely Loud and Incredibly Close

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

zaujímavá kniha (Linda Grollmusová, 6.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Je to veľmi zvláštna kniha, ozaj jedinečné prevedenie s fotografiami aj rôznym štýlom úpravy textu. Napriek tomu nejako som sa nie vždy vedela k nej odhodlať, kniha sa mi nečítala ľahko. Musím povedať, že vo mne vyvolala veľké spektrum emócií - znechutenie, údiv, sklamanie, smútok, nostalgiu.... Odporúčam prečítať ale nie je to kniha, ktorú by som si doma nechala v nádeji, že sa k nej vrátim.

Príšerne a neuveriteľne krásna kniha: (Jana Visocká, 9.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po 11. septembri 2001 sme boli všetci zaskočení, rozčarovaní a smutní. Ako je možné, že sa také niečo stalo. Je to téma, o ktorej sa všade veľa hovorilo, veľa písalo a veľa počúvalo. Jonathan Safran Foer vyrozprával príbeh jedného malého chlapca. Deväťročného Oskara zasiahne táto situácia viac akoby si prial. Jeho otec zomiera práve v tento deň. Začítajte sa do knihy, ktorá vypovedá o ľudskom živote a citlivosti detskej duše. Oskar putuje životom a vyrovnáva sa so svojím neľahkým údelom. Neprezradím vám viac, veď vás predsa nechcem obrať o ten pocit, keď sa človek teší na každú stránku v knihe. Táto kniha je neuveriteľná. Autor do nej vložil lásku a cit, ktorý sa prenesie aj na toho, kto túto knihu číta. "Milý čitateľ, milý knihomoľ. Dávam ti do pozornosti túto knihu. Ak poviem, že je úžasná, tak to myslím vážne. Obohatí tvoj život, rovnako ako obohatila môj. Nezľakni sa toho, koľko má strán, pretože keď sa do nej začítaš, budeš vďačný, že má práve toľko strán. Neviem, čo všetko ti mám ešte napísať, pretože sa bojím, že s každou ďalšou informáciou by som ťa obrala o potešenie s čítania."

Priserne nahlas a neuveritelne blizko (Nika.J., 23.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Niekde som čítala, že kniha Príšerne nahlas a neuveriteľne blízko je „masterpiece“ oproti titulu, na ktorý sa značne ponáša – Dejiny lásky (priemerní znalci beletrie vedia, že autorka Nicole Krauss je manželkou Safrana Foera). S uvedeným výrokom by som nesúhlasila, kniha Príšerne nahlas a neuveriteľne blízko sa mi páčila prinajmenšom ako Dejiny lásky, ale určite nie viac, v mojom osobnom rebríčku ju neprekonala. Bola som veľmi zvedavá na autora a jeho písanie, keďže Nicole Krauss zbožňujem. Moje očakávania sa naplnili v pozitívnom zmysle. Obe knihy spája to, že vyšli v roku 2005 a cítiť v nich podobnú atmosféru, no obsahovo sú odlišné, v oboch (no viac v PN a NB) nájdete zaujímavé a efektné členenie textu (farebne, samostatné vety na stranách), ktoré v sebe nesie určitý význam a iné drobné záležitosti, ktoré si obľúbenci Kraussovej, či Safrana Foera všimnú a neprehliadnu. V prípade PNaNB som si okamžite zamilovala malého Oscara Shella, ktorý ma svojím vnímaním sveta, pochodmi v hlave, odlišnosťou od svojich rovesníkov, svojimi záľúbami, frankofilstvom, písaním listov (nielen Stephenovi Hawkingovi :-)) a celým svojím zjavom úplne dostal :-) Udalosťami, ktoré ho postihli (strata otca počas útoku na WTC) bol nútený dospieť trochu rýchlejšie ako bežné deti a často sa pri čítaní jeho hlášok neubránite pocitu, že toto alebo ono v žiadnom prípade nemôže z úst vypustiť malý 9ročný chalan. Všetko sa začína tým, že Oscar nachádza v jeho skrini záhadný kľúčik, pustí sa do pátrania po jeho majiteľovi a postupne sa vysporiadava so stratou svojho milovaného otca. Popritom ako sa Oscar zoznamuje s radom Blackovcov, do deja vstupujú jeho príbuzní so svojimi krehkými príbehmi, predovšetkým starí rodičia a ich zvláštna história „lásky-nelásky.“ Román môže pôsobiť nesúvisle, kúskovito a trochu chaoticky (podobne ako spomínané Dejiny lásky), no keď sa začítate a sústredíte svoju myseľ na jeho riadky, začnete chápať jeho súvislosti. Oceníte nielen nezvyčajné grafické stvárnenie tohto diela, ale nepochybne aj jeho prepracovaný a pôsobivý obsah. Napriek téme, ktorá sa nesie románom ako leitmotív nie je nudne sentimentálna, no napriek tomu vyvolá vo vás mnohé emócie. Ku knihe sa určite plánujem v budúcnosti znovu vrátiť.sa nezabúda...

Priserne nahlas... (Veronika Jurčišinová, 23.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
S tými všetkými prázdnymi stranami, stranami len s jednou vetou, obrázkami, zakódovaným, či opraveným textom, alebo textom stále sa zužujúcim až nakoniec čítate len čierne machule plné nevypovedaných slov, je to kniha, ktorá si žije svojím vlastným životom. Ako je na zadnej strane napísané, je to román plný života. Plný života hlavných hrdinov, v ktorom dominuje samota - "Človek je asi dosť osamelý, nech je ktokoľvek." , bolesť zo straty - "Každý, kto si myslí, že sekunda je rýchlejšia ako desaťročie, neprežil môj život." , či skryté túžby - "...niekedy počujem ako mi škrípu kosti pod ťarchou všetkých tých životov, ktoré nežijem." Táto očarujúca a melancholická mozaika príbehov, ktorá sa neskôr spojí v jeden, vytvára krásnu knižku (obsahom i formou), akú ste, myslím, ešte nečítali - veď nie každá kniha má prázdne strany, ktoré mimochodom, vypovedajú viac, ako sa zdá. :-)

Neuveriteľne zaujímavá kniha (Filip, 1.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je skvelá svojou inakosťou...tým, že je písaná z pohľadu malého chlapca ale aj starého muža, či jeho ženy...tým, že je doplnená o fotky, ilustrácie, no nestráca tým na vážnosti...dostal som sa k nej úplnou náhodou a tej náhode veľmi pekne ďakujem za typ na jednu z najlepších kníh akú som kedy čítal...

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x