bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Charlieho malé tajomstvá

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 26.04.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Charlieho malé tajomstvá

Charlieho malé tajomstvá sú o dospievaní. Charlieho listy sú oveľa intímnejšie ako denník, sú smutné aj veselé, tragické aj komické. Nevieme, kde žije, nevieme, komu píše, vieme však o svete, o ktorom píše. Snaží sa žiť svoj život najlepšie, ako vie, no zároveň uteká pred jeho nástrahami a dostáva sa do sveta prvých rande, rodinných drám a nových priateľov. Sveta sexu, drog a kultovej Rocky Horror Picture Show, sveta, v ktorom je potrebná len úžasná pieseň na úžasnej ceste k nekonečnosti.

Detaily o knihe

Názov: Charlieho malé tajomstvá

Originálny názov: The Perks of Being a Wallflower

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Našla som sa v nej (Nataša Elkrief, 13.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je ako keby ju o mne ten spisovatel napísal. Presne som taká istá ako je Charlie, ten kto vidí veci, chápe im ale drží ich len v mysli. Nikomu ich nepovie a rozumie im. Poznám veľa tajomstiev mojich priateľov ktoré ich trápia tešia. Nikomu ich nikdy nepoviem, pretože je to dar keď sa vám niekto zdvôverí. Nebudem spoilerovať, ale koniec knihy bol nečakaný. Jednej časti jeho traumi som najskôr nepochopila až kedˇsom si prečítala tú stranu druhýkrát mi to došlo a rozplakala som sa. Sú tam najlepšie postavy na svete Patric, ktorý je sám sebou a za to ho milujem. Sam je to krásne, pojašené dievča, ktoré miluje hudbu a slobodu a nakoniec Charlie ten pravý priateľ, ktorý je vždy na blízku keď ho potrebujete. Vrelo odporúčam túto knihu, možno sa viacerí v nej nájdete tak ako ja.

Kniha, ktorá zostala v mojom srdci (Dominika Hladíková, 8.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na začiatok musím napísať, že to je úžasná kniha. Hoci je pravda, že má trochu nezaujímavú obálku, obsah knihy je skrátka dokonalý. Myšlienky v tejto knihy stáli za zamyslenie a dodnes si niektoré pamätám. Kniha je emotívna a veľmi sa mi páči forma listov - to, ako Charlie (hlavná postava) opisuje svet okolo seba, svojich nových priateľov a všetko, čo sa udeje. Koniec bol zamotaný, nie príliš jasný na prvý pohľad, ale som schopná si túto knihu prečítať aj druhý krát, pretože ma chytila za srdce a dodnes patrí medzi moje najobľúbenejšie knihy.

Komplikovaná (Petra Zmatková, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na knihe ma najviac zaujal anglický názov a tak ma v prvom rade sklamalo, že nezachovali v slovenčine ani len podstatu. Kniha ako taká bola neuveriteľne chytľavá, poučná a dalo sa nad ňou veľmi zamýšľať. Musím ale povedať, že to nie je čítanie do 15 rokov. Charlie, hlavný hrdina má na svet trochu detský pohľad a tak som aj ja najprv mala problém pochopiť, čo presne myslel tým, čo povedal. Koniec bol veľmi pútavý, ale aj zamotaný, až neskôr mi došlo, čo všetko sa stalo s tetou Helen, prečo bol Charlie taký, aký bol a trochu ma aj sklamalo, ako to skončilo s tým priateľom... Ale nebudem prezrádzať, nechám vás, aby ste si to tiež prečítali

Jedinečne zvláštna (Alenka V., 17.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Musím povedať, že som najprv videla film. Ten bol úžasný a bol to ten typ, ktorý keď skončí, ešte hodinu pozeráte do steny a rozmýšľate o ňom. Preto som bola zvedavá aj na knihu. Začala som ju čítať ale... nepáčila sa mi. Hovorila som si, že je to prvá kniha pri ktorej je film oveľa lepší a viac vystihuje tie emócie. Pokračovala som v čítaní však ďalej (so zachmúrenou tvárou) a potom som si niečo uvedomila. Chyba nebola v knihe, ale vo mne. Čítala som ju nesprávne. Ale myslím, že je to normálne, pretože skočiť do Charlieho myšlienok a života - to nebolo len také jednoduché. Chvíľu mi trvalo, kým som ho prijala takého aký je a kým som ho pochopila - to mi trvalo celú knihu a možno, že Charlieho celkom nechápem doteraz... Charlie bol v listoch veľmi otvorený a písal o všetkom, čo sa dialo v jeho hlave a čo prežil. A bola to práve jeho otvorenosť, ktorá mi na začiatku tak strašne vadila. Chcela som aby o niektorých veciach nepísal, ale to bol proste Charlie. A uvedomila som si, že hoci bol Charlie výnimočný, takých "Charliovských" ľudí je na svete veľa a prežívajú/myslia si to, čo on. Alebo aspoň niečo z toho. Myslím, že každý tam niekde nájde kúsok seba.

Drahý priateľ,... (Henrieta, 2.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Fenomenálny príbeh o 16 ročnom chlapcovi Charliem, ktorý prežíva 1. ročník na strednej škole. Charlie je jednou z najčistejších a najnevinejších postáv o akých som kedy čítala. Občas sa síce správa ako totálne decko, no občas sa správa na svôj vek až nadmerne inteligentne a uvedomelo. Veci nad ktorými sa Charlie zamýšľal ma nútili zamyslieť sa tiež. Zamyslieť sa nad svojím životom a ako ho žijem, zamyslieť sa nad citami iných ľudí, čo prežívajú oni. Bol to krásny príbeh o chlapcovi s ktorým sme prežívali jeho prvú lásku, priateľstvá aj ťažké obdobia. Táto kniha ukázala aký je život, raz ste hore raz ste dole. Dielo je písané formou listov, ktoré mi dávali pocit, akoby tie listy boli adresované mne. Konečné frázy sa mi vryli hlboko na pamäti a aj keď už uplynula istá doba odkedy som túto knižku čítala, stále som nezabudla na posledné slová ktoré Charlie napísal. Z tejto knihy som si odniesla do života naozaj veľa. Vďaka Charliemu som si uvedomila že nie som smutný príbeh a naučila som sa žiť pre prítomnosť a viac sa zapájať do života. Túto knihu vrelo odporúčam úplne všetkým, nezáleží na veku, pohlaví, táto kniha dokáže osloviť všetkých.

prečítajte si ju, aby ste boli nekoneční (Veronika, 31.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Robím to veľmi zriedkovo (až takmer nikdy), ale k tejto knihe som sa vrátila dvakrát. Pre ten pocit nekonečna! Aby som ešte raz mohla "zažiť" všetko to, čo prežíval Charlie v čase dospievania - úprimné priateľstvá, lásku, sklamenie, hľadanie sa, ochutnanie drog,... a jazdu tunelom. Presne taká je aj táto kniha - po prečítaní máte pocit, ako keby ste vyšli z tunela. Nekonečne.

Perfektná (Ivana Hudáková, 11.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to rozhodne jedna z najkrajších kníh, aké som kedy čítala. Úžasná kniha plná skvelých myšlienok napísaná formou listov, ktoré Vás okamžite vtiahnu do Charlieho sveta, všetko s ním prežívate a určite sa stane Charlie Vaším priateľom. Čítala som ju dychtivo tešiac sa z každého listu ako keby ich písal mne, smiala som sa a plakala. ... A nakoniec, prisahám, že v chvíľach, keď som túto knihu čítala, bola som nekonečná...

Nekonečné... (Adam Kovalčík, 3.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
K tejto knihe som sa dostal len náhodou. Spolužiačka ju už dlhší čas nosila do školy v angličtine. Nedalo mi a pozrel som si jej obsah. Nuda, nuda, nuda... Keď som potom objednával knihy, mal som dlhú dilemu - bude dobrá, alebo nie? No skúsil som to. A v tomto prípade to bol dobrý nápad. Už dávno sa mi nestalo, že by som pri knihe ležal do úplnej noci taký začítaný, že som únavu vôbec nevnímal - proste som chcel vedieť ako sa to skončí. Túto knihu prirovnávajú k Salingerovmu dielu "Kto chytá v žite", ale nemajú pravdu. Je to celkom nové, celkom originálne. Moje dojmy? Bol som prekvapený, možno aj smutný, že kniha sa už skončila. Výborná kniha, ktorú môžem tiež označiť ako nekonečnú (tí, ktorí knihu prečítajú, veľmi rýchlo pochopia). Tiež sa mi veľmi páči zoznam kníh a hudby na konci - knihy som prečítal skoro všetky, k hudbe som sa zatiaľ nedostal. Možno jediné, čo sa mi nepáčilo, je obálka. Neviem, vôbec ma nezaujala. Preto sa nenechajte odradiť ani výzorom, ani cenou a radšej dajte na príbeh, ktorý je veľmi pútavý. Tiež bol nakrútený film, s rovnakým menom Charlieho malé tajomstvá, ktorý si určite musíte pozrieť, pretože veľa vecí, ktoré ste v knihe možno nepochopili, sa vyjasnia tu. Je tiež dobré, že Chbosky si film režíroval sám. Nakoniec len chcem povedať, že nerozmýšľajte a kupujte! Každá knižnica by mala obsahovať aj takéto dielo.

NEKONEČNÁ KNIHA (Mária, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Každý by si mal tú to knihu prečítať. Obálka nie je síce dva krát lákava ,ale veď kniha sa predsa nemá súdiť podla obalu .Kniha je pýsaná tak ako by to autor pýsal čitatelovy ,čo sa my na nej velmy páčilo. Keď som knihu čítala, mohla som si predstaviť , že Charlie tie listy píše priamo mne. Je plná emócií a dalšia taká nekonečná nie je a ani nebude. Charlie v tejto knihe píše priatelovy listy o svojom živote, zážitkoch , skúsenostiach , trápení , rodine , prvej láske. Charli nehladá dokonalé dievča , alebo najkrajšie , ale nekonvenčne pekné. .Možno sa s touto knihou niektorý ludia stotožnili,a niektorý si spomenuli aké je to byť teneger. Túto knihu som si kúpila dva mesiace po tom čo som nastúpila na strednú ,je to skvelá kniha čítala som ju niekoľko krát a ešte aj budem, lebo pri nej sa človek cíti nekonečne . Neviete čo tým NEKONEČNE! myslím ja , alebo niekto kto pozná túto knihu. My to vieme , ale vy to neviete vy to iba možno tušíte pretože ste ju nečítali. Kto áno tak ten my dá za pravdu , že ju chce čítať znova a znova a že po nej sa každý cíti ako Charlieho priateľ , ale najme , najme sa cíti NEKONEČNE!

... (J., 28.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak ako Harry Potter bol a vždy bude prvá kniha, resp. knižná séria, ktorá sa mi vybaví pri spomienke na moje detstvo, táto kniha je kniha ktorá ma ovplyvnila a stále ovplyvňuje ako teenagera. Prvýkrát som ju čítala asi dva roky dozadu v angličtine a keď som potom zbadala, že ju majú vydať aj v slovenčine, nechcelo sa mi tomu veriť, pretože som neverila, že by sa slovenské vydavateľstvá mohli zaujímať konečne aj o tento žáner. No napokon som príjemne prekvapená a vážne rada, že knihy od autorov ako je Chbosky alebo napr. John Green sa konečne dočkali aj slovenských prekladov. Charlieho malé tajomstvá (či už v originále alebo v slovenskom preklade) som doteraz čítala aspoň 10-krát a zakaždým, keď túto knihu znovu chytím do ruky si želám, aby sa nikdy neskončila, rovnako ako pocit, ktorý vo mne zanecháva. Ten pocit (konečne po rokoch viem, ako ho nazvať - pocit nekonečnosti) vo mne dokáže zanechať len skutočne malé množstvo kníh či pesničiek, ale o to sú pre mňa vzácnejšie. Chbosky je génius. Po prvom dočítaní jeho jedinej knihy som si želala, aby ich napísal viac, no potom som svoj názor zmenila. The Perks Of Being A Wallflower je podľa mňa kniha veľmi výnimočná, svojím spôsobom výrazná a keby Chbosky napísal niečo ďalšie, asi by sa nevyhol sústavnému porovnávaniu s jeho prvotinou. Táto kniha mi veľa dala, okrem iného aj pocit šťastia, že nie som jediná, ktorá rozmýšľa týmto spôsobom. Vždy budem na túto knihu citlivá, lebo má v časti môjho srdca vyhradenej pre knihy špeciálne miesto.

Neobyčajná kniha (Soňa, 15.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Naozaj neobyčajná kniha plná skvelých myšlienok napísaná v nezvyčajnej forme listov, ktoré vo vás vyvolajú pocity každého druhu. Určite odporúčam každému, pretože takáto kniha sa objaví len veľmi zriedkavo tak neváhajte a čítajte :) ak zvládate angličtinu určite investujte aj do originálu. a ak sa vám zapáči, film je taktiež skvelý.

Výnimočná kniha ,zážitok ju čítať ! (Marianna Ogurčáková, 10.3.2013) Odpovedať

Jedinečné. Ako inak to nazvať. Tento druh kníh veľmi nemusím , obával som sa písania v listoch no úprimne ma strašne prekvapilo ako ľahko a strhujúco sa táto kniha číta. Stephen vás vtiahne do všetkých Charlieho problémov ale aj radostí . 90.roky na strednej - táto kniha to pekne vystihuje . Všetky Charlieho radosti sa náhle vždy zvrhnú v problémy . Sam a Patrick sú v knihe skvelý a Charlieho rozprávanie je dokonalé . Dokonca poviem že čítať túto knihu bol doslova žážitok a pekne sa potom všetci ktorým som ju požičal zamýšlali . Opäť hovorím - Jediničné !!

Ak by ste budúci mesiac mali prečítať jedinú knihu, nech je to táto. (Barbora, 28.2.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Charlieho malé tajomstvá je jedna z najkrajších kníh, aké som kedy prečítala. A ja som ich už prečítala veľa. Aj medzi tými výbornými Charlie vyniká. Všetkým. Spôsobom akým je kniha napísaná - listy nikomu, alebo kľudne i tebe. Bežné témy spracované citlivo a otvorene. Dospievanie, prvý rok na strednej, strata blízkej osoby, láska, sklamania, prvé drogy, večierky... Stephen Chbosky má tak úžasný vyprávačský talent, že všetko prežijete s Charliem a jeho novými priateľmi, Patrickom, Sam a ďalšími. Nebudete chcieť, aby ten školský rok skončil. Po zatvorení knihy si pustite soundtrack k nemenej skvelému filmovému spracovaniu. Prečítajte si všetky knihy, ktoré čítal Charlie. Verte, že pri čítaní sa budete cítiť nekonečno. A ešte aj dlho potom.

Zaujímavá (Diana, 14.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto knižka ma najprv až tak nezaujala, keďže to nie je úplne môj štýl. Potom som zistila, že k nej bude aj film a keď som videla obsadenia bola som milo prekvapená. Tak som začala nad knihou uvažovať. Nakoniec som sa pre ňu rozhodla aj vďaka dobrým recenziám. Kniha nie je hrubá a je v brožurovanej väzbe (ja mám radšej hrubú), preto sa číta ľahko a rýchlo :) Sú v nej zobrazené reálne situácie, takže sa s ňou môžu viacerí stotožniť. Páčila sa mi a teda neľutujem, že som si ju kúpila :) Teším sa aj na film!

wau wau wau (Miriama Džupinková, 6.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prvý dojem? obálka - katastrofa. CHYBA. Túto knihu som najprv prehľadla, upozornila ma na ňu až moja sesternica, ktorá mi ju hneď tiskla do ruky, že toto nemôžem nechať neprečítané. Mala pravdu, v živote som takú knihu nečítala. Pri čítaní sa u mňa vystriedali asi všetky možné reakcie a pocity. Táto kniha vas bude nútiť zastaviť sa, zamyslieť sa, proste táto kniha sa nedá čitať iba raz. Vrelo odporúčam a obalom knihy sa nedajte odradiť, pretože inak prídete o veľký a dobrý príbeh.

Geniálna (Iva, 3.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna z najlepších kníh, aké som kedy čítala. Nedokázala som sa od nej odtrhnúť. Stránky boli plné emócií. Veľmi sa mi páčilo, že kniha bola písaná formou listou, dodávalo to knihe na výnimočnosti, pretože nie je veľa kníh, ktoré sú tak písané. V kniha ma zaujal jeden výrok "Cítim sa nekonečno." Nad knihou som po dočítaní musela stále rozmýšľať. Prečítať si túto knihu bol proste jedinečný zážitok, ktorý sa nebude tak skoro opakovať.

Skvelá kniha (Mirka, 26.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Takú knihu ako toto som v živote nečítala. Je plná emócií a myšlienok. Úplne ma pohltila a ja som nedokázala robiť nič iné len čítať, čítať, čítať. Toto je typ knihy, nad ktorou budete rozmýšľať ešte dlho po jej prečítaní. Mne osobne táto kniha dala strašne veľa a po jej dočítaní som mala chuť ju znova otvoriť a začítať sa znova - teda po tom čo som sa spamätala dostatočne na to, aby som odtrhla neprítomný pohľad zo steny. Ja rozhodne neľutujem, že som do nej zainvestovala, túto knihu sa fakt oplatí mať v knihovničke. Určite si ju prečítajte.
Všetky komentáre (17)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť mínus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x