bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







  • Cena platí do: 14.2.2100

Tak padne náš svet

Vydavateľ: Egmont (Egmont ČR, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:318
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 02:56

Vaša cena: 9,90 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,92 €
Ušetríte: 4,02 € (zľava 29%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Tak padne náš svet

Začína to ako svrbenie, ktorého sa nemôžete zbaviť. Potom príde šteklenie v krku a horúčka. O niekoľko dní budete vykladať svoje tajomstvá úplne neznámym ľuďom, akoby to boli vaši starí priatelia. O ďalšie tri dni vás postihnú paranoidné halucinácie.
A potom budete mŕtvi.

Šestnásťročná Kaelyn žije na ostrove neďaleko pobrežia. Keď jej najlepší kamarát odchádza študovať na pevninu, vôbec jej nenapadne, že ho možno už nikdy neuvidí. Ale potom zasiahne malú ostrovnú komunitu čudná vírusová epidémia. Počet mŕtvych narastá a vláda vyhlási karanténu: nikto nesmie ostrov opustiť ani sa naň vrátiť. Tí, ktorí sú ešte zdraví, musia bojovať o zmenšujúce sa zásoby potravín, aby nestratili nádej na prežitie. Svet, ktorý Kaelyn poznala, sa rúca, no ona nachádza nečakaných spojencov, priateľstvo i novú lásku. A keď ju vírus začne okrádať o priateľov a rodinu, zo všetkých síl sa snaží udržať si vieru, že musí existovať spôsob, ako zachrániť ľudí, ktorí sú jej najdrahší.

Prvá časť dystopickej trilógie

Detaily o knihe

Názov: Tak padne náš svet

Originálny názov: The Way We Fall

Objednávací kód NA327418

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Názor čitateľa (Štefan Filaga, 6.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihu som čítal už pred niekoľkými rokmi, no i doteraz keď na ňu pomyslím, tak sa mi v pamäti vracia späť samotný príbeh. Skvelý, tínedžerský post-apokalyptický príbeh písaný v prvej knihe tzv. denníkovým štýlom, ktorý je podľa mňa skvelo spracovaný. Skvelé postavy, skvelá atmosféra a v podstate tomu nič nechýba... iba jedna vec - jedná sa o trilógiu a vydané, resp. preložené sú bohužiaľ iba 2 a tá tretia - tej sa zrejme nedočkáme. Ak sa nájde niekto, komu to neprekáža a má rád denníkové spracovanie - tak sa hor do toho :)

Príjemné prekvapenie (Petra Kyšová, 7.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
V poslednom čase sa knihy z post apokalyptickou tématikou rozmohli, a keďže mám veľmi rada túto tému neváhala som ani chvíľu. Som veľmi rada, že sa dej netočil ani okolo zombíkov ani imaginárnych svetov okolo zvláštne nastavenej vlády apod. Celý dej sa odohráva na americkom ostrove kde sa rozmohla smrteľná nákaza a pomaly ale isto decimovala tamojšie obyvetelstvo. Páčilo sa mi ako autorka opísala prirodzenú podstatu ľudí - prežiť za každú cenu. Ukázala že niektorý ľudia sa ku koncu neštítia absolútne ničoho a menia sa na zvieratá. Ale o tom to podľa mňa je. Keď ide ľudom o život odhadzujú tú "masku dobra" a snažia sa prežiť. Samozrejme sú tam aj optimisticky naladené duše a opať raz visí svet na pleciach mladej tíndežerky ale aspoň máme celú knihu komu fandiť. Určite odporúčam na dlhé večery, nebudete ľutovať :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x