bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dažďová cesta vo Friday Harbore

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Friday Harbor (2.diel z 5)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dažďová cesta vo Friday Harbore

Kleypasová nás ustavične presviedča, že romantika môže byť súčasťou nášho každodenného života.

Umelecká sklárka Lucy Marinnová žije s priateľom Kevinom v krásnom mestečku Friday Harbor v štáte Washington. Kevina pokladá za spriaznenú dušu. Odmalička mala nadprirodzené schopnosti, vďaka ktorým vedela vytvárať nádherné diela zo skla. Kevin ju však podvedie s jej sestrou a Lucy ostane citovo zmätená. Záchranou môže byť majiteľ vinohradu Sam Nolan. Lucy si však po sklamaní z predošlého vzťahu neverí – hoci to medzi nimi iskrí, váha, či má znova riskovať. Možno sceliť rozbitý život tak, aby vzniklo niečo krásne?

Druhá časť príbehu odohrávajúceho sa v prímorskom mestečku Friday Harbor.
Zo série vo vydavateľstve Ikar vyšlo: Štedrý deň vo Friday Harbore (2012).

Z anglického originálu Rainshadow Road (St. Martin’s Pres press, New York)
preložil Otakar Kořínek.

Detaily o knihe

Názov: Dažďová cesta vo Friday Harbore

Originálny názov: Rainshadow road

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Dažďová cesta (Barbora Eliašová, 24.4.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako to tá Lisa robí, že jej knihy sú vždy také úžasné a pútavé? toto je jedna zo sérií ktorú mám najradšej. a páči sa mi, že je to zo súčastnosti :-)

zaujímavá, zvláštna, ale dobrá (Lucia Magátová, 9.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Anotácia je ako keby som ju písala ja :D Aj ja preskakujem z jednej myšlienky na druhú a potom to tak vyzerá. Kniha začína Lucynim detstvom. Najskôr mi to prišlo také, že prečo. Moc ma to nezaujíma. Mám radšej, keď sa kniha začne priamo vhupnutím do deja a postupne sa dozvedáme čo sa stalo, nejaké čriepky z minulosti... Ale tu sme sa najskôr dozvedeli, čo sa stalo Lucy, keď bola dieťa a mohli sme si utvoriť obraz o jej sestre, rodičoch a Lucy hneď od začiatku. Takže to vôbec nebolo zlé. Potom prišlo odhalenie, že jej sestra a jej priateľ spolu chrápu. A ešte ten neverník z toho obvinil Lucy (aj keď nie úplne priamo, ale stačí čítať medzi riadkami). Môj ty bože. Odhaliť, že ste mali celý čas po svojom boku neznámu osobu a vykľulo sa z nej hovädo nie je nič príjemné. Ale zase v tom najhoršom prišiel na scénu Sam. Veď ako sa hovorí - Klin sa klinom vybíja. (Aj keď nie vždy to musí byť pravda. Občas je dobre si aj oddýchnuť a byť single. Teda v tom prípade, že by sa jej do života nepriplietol Sam.) Sam sa spolu so svojím bratom stará o malú Holly, dcéra ich mŕtvej sestry. Práca občasnej pestúnky mu ide veľmi dobre a niektoré tie rozhovory medzi ním a Holly sú veľmi zábavné. Úplne sa hodí na rolu bláznivého strýka. Sam je vinár, sympaťák, vedátor, vtipálek... Takže obľúbiť si ho hneď v prvej časti netrvalo dlho a ako hlavný hrdina nesklamal. Dozvedeli sme sa nejaké zaujímavosti o jeho detstve, ako sa dostal k tomu čo robí a podobné pikošky. Tie jeho bláznivé trička nemali chybu. Hlavne to s modrou telefónnou búdkou :* Jednou zo zaujímavosti boli aj čary, ktoré sa tam diali. Ako beriem, verím, ale knihu teda mohli strčiť medzi fantasy alebo čo ja viem, ale nie zo súčasnosti. Ale nebolo to zlé, len také zvláštne. Stretli sme sa tu aj s Markom a dozvedeli sme sa čo majú s Maggie nové. Dozvedeli sme sa nejaké zaujímavosti o skle. Bola tam parta motorkárov. Tí mohli byť spomenutí aj viac, aspoň trošku viac. Som zvedavá na Alexa. Aký z neho bude hlavný hrdina. A hlavne ako dokáže spraviť autorka z "alkoholika" a úplnej trosky hlavného hrdinu. Tak nato som už veľmi zvedavá. Ak prekusnete, že sa v knihe dejú zázraky (čo mne nevadí, ale mohli ma nato pripraviť), tak určite stojí za prečítanie :)

Dažďová cesta vo Friday Harbore (Miroslava Mudráková, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som si objednala náhodou, zaujal ma názov knihy, no keď som ju začala čítať, veľmi ma zaujal vzťah medzi dvoma sestrami. Odporúčam túto knihu, ktorá je písaná jednoduchým štýlom. Kniha vie rozplakať, ale aj rozosmiať. Nebudem viac prezrádzať - oplatí sa prečítať a vžiť do príbehu.

Záhadné (Veronika Berdáková Pavlík, 27.4.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Romantické a záhadné. Troška mi tam vydilo to zázračno, ale inak super . Už viac strán ako prvá časť a veľmi sa teším na príbeh Alexa, hned sa do toho pustím. Odporúčam . Sam sa mi páčil už v prvej časti a teraz si aj on našiel svoju polovičku.

Ďalšia super Kleypasovka :) (Mária Murínová, 28.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autorka opäť nesklama. Kniha je napísaná jednoduchým štýlom, veľmi ľahko sa číta. Keď ju človek začne čítať nevie skončiť, kým nepríde na poslednú stranu. Autorka veľmi pekne opisuje krajinu, lásku a útrapy dvoch ľudí, ktorý hľadajú lásku a porozumenie. Samozrejme nechýbajú ani vtipné pasáže a občas aj jednoduché detské dialógy, ktoré dokážu človeka rozosmiať i rozplakať. Krásny romantický príbeh, ktorý zaujme každú mladú i staršiu ženu. Už sa teším na pokračovanie.

Krásna (Dominika Klanicová, 25.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po krátkej prvej časti nás čaká o trošku dlhšia, takže v tomto bol pokrok :) Ale nie len v tom, na Sama som sa tešila už odvtedy, ako som o ňom prvýkrát čítala :) A Lucina osobnosť mi tiež počarovala :) Hoci som nikdy nič so sklom nerobila, po tých opisoch, čo tam boli, som chvíľami túžila tiež niečo skúsiť zmajstrovať :) Lucy mi bolo už od začiatku tak trochu ľúto, rozmaznaná sestra, s ktorou ju ešte aj frajer podvedie, no to nie je žiadna výhra. Ešte šťastie, že osud dal dokopy Sama a Lucy a všetko dobre skončilo :) K tomu pár scén s Holly, no ideálne :) Dokonca aj vinice a ich výnimočné schopnosti, no krása :) Určite odporúčam, kniha je zaujímavá, vtiahne vás do deja a už nepustí :)

Úžasná (Katarína Lapšanská, 30.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
tak od tejto autorky to bola moja prvá kniha, ale rozhodne siahnem aj po ďalších. Veľmi pekne, nevnucujúco písaný príbeh mladej umeleckej sklárky Lucy. Kniha ma vtiahla do deja, musela som ju dočítať (za jeden deň v práci). Určite odporúčam, pohodové pekné čítanie, bez zbytočného naťahovania deju.

teším sa na pokračovanie... (Lussiii, 4.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
tak ako jednotka ani dvojka nebola počtom strán prijatelnejšia, ale každipádne poriadne ma navnadila na trojku...
Všetky komentáre (8)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x