bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Tebe patrí ríša

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Tebe patrí ríša

Portugalský korunný princ známy pod menom dom Pedro, ktorý sa ako dvadsaťtriročný stal brazílskym cisárom, ovplyvnil svojím životom dejiny dvoch kontinentov. Bol nevyrovnaný a rozporuplný, ženy boli preňho záchranou i zatratením. Zatiaľ čo jeho manželka, cnostná Leopoldina Habsburská, ho priviedla na vrchol, jeho milenka, temperamentná Domitila de Castro ho stiahla až na samé dno. Keď sa obrovská Brazília zmenšila a moc ho prestala zaujímať, stavil svoj život na to, čo pokladal za správne. A stal sa slávnym.
Na pozadí bujnej tropickej prírody Javier Moro so zanietením pre detail opisuje obrovskú epopeju zrodu najväčšieho štátu Južnej Ameriky.

Tento román získal Cenu vydavateľstva Planeta za rok 2011. Udelila mu ju porota v tomto zložení: Alberto Blecua, Ángeles Caso, Juan Eslava Galán, Pere Gimferrer, Carmen Posadasová, Carlos Pujol a Rosa Regasová.

Zo španielskeho originálu El imperio eres tú (Editorial Planeta S. A. Av. Diagonal, 662-664, 08034 Barcelona, Espana) preložili Želmíra Čížová (s. 1 – 200) a Oľga Hlaváčová (s. 200 – 400).

Detaily o knihe

Názov: Tebe patrí ríša

Originálny názov: El Imperio Eres Tú

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Tebe patrí ríša Javier Moro (Veronika Krasnohorska, 12.7.2015) Odpovedať

Románovo vynikajúco spracovaná história Portugalsko-Brazílskeho kráľovstva. Jedinečne stvárnená postava cisára Pedra I so všetkými jeho morálnymi hodnotami, ako aj jeho ľudské nedostatky a slabosti, ho zbližujú čitateľovi. Úloha troch rozdielnych žien, ktoré zohrali dôležitú úlohu na veľkosti a páde tohto cisára. Od knihy som sa nemohla odpútať. Je vynikajúca!!!!!

moro (tm221, 21.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Nová kniha Javiera Mora je dlhé čítanie, ktorý majú radi históriu aj s jej faktami, je to lahší príbeh ako červené sáry a viac ľudský. Nádherná Brazília ma tak zaujala až som zatúžila si ísť pozrieť Rio naživo a zato vďačím jedine tejto knihe. Osud korunného princa Pedra sa začína ako nedocený princ a neskôr ako schopný cisár a ako to napokon dopadne, to si prečítajte sami, vrelo odporúčam :)

tebe patrí ríša (Zuzana, 29.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
k tejto knihe som sa ešte nedostala,no už sa neviem dočkať,kedy sa začítam a nechám stiahnuť do deja.po prečítaní Indickej princeznej mám len samé dobré očakávania :)

ked kniha chyti a uz nepusti... (miroslava pagacova, 16.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po precitani Indickej Princeznej od Mora som hned siahla aj po jeho druhej knihe a zazila som velke sklamanie. Moja lska k jeho prvej knihe bola prekonana a posliapana... Tebe patri risa je jeden uzasny pribeh pl y tuzby, odvahy, realnej vkery a snahy, pravdiveho osudu pooretkavaneho prvkami romantiky. Odporucam vsetkym, ktori si potrpia na historicke prostredie, tento roman vas nadchne!

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Otec ho znova prerušil a pod jeho upreným pohľadom Pedro opäť sklopil zrak.
„Môžeš milovať ako muž, syn môj,“ povedal mu takmer nečujne. „Ale oženiť sa musíš ako princ.“
Dom Joao si utrel ústa servítkou. Dojedol holúbätá a potom vstal, aby si umyl svoje kráľovské ruky. V súlade s rituálom mu Pedro podržal striebornú misku a pobočník namiesto Miguela, ktorý tam nebol, mu lial vodu na ruky.
Dom Joao vážnym hlasom dodal: „Ledaže, synak... Ledaže by si chcel prísť o všetko. Sám sa musíš rozhodnúť medzi ľúbostným vzplanutím a povinnosťou. A my Bragançovci sme vždy volili povinnosť. Jeho veličenstvo očakáva to isté aj od teba. Aby si bol schopný udržať jednotu jedného veľkého impéria. Vždy na to pamätaj, syn môj milovaný: jednotu vlasti. To je poslaním kráľov.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x