bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kronika vtáčika na kľúčik I.

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kronika vtáčika na kľúčik I.

Prvý diel trilógie v súčasnosti najčítanejšieho japonského autora, ktorá bola v roku 1996 vyznamenaná prestížnou Cenou denníka Jomiuri za najlepší román roka. Hrdina románu Tóru Okada rozpráva udalosti, ktoré ho postihujú od chvíle, ako po šiestich rokoch práce v advokátskej kancelárii podal výpoveď, aby získal čas nájsť si svoje životné poslanie. So súhlasom manželky Kumiko, úspešnej redaktorky a ilustrátorky, zostáva dočasne v domácnosti, čím sa mu jeho život, napohľad fádny a priestorovo obmedzený na okolie domu, začne postupne zamotávať. Udalosti nadobudnú prudký spád potom, ako zmizne ich obľúbený kocúr a Tóru ho ide hľadať. Rozjímavosť, váhavosť, nepriebojnosť a pasivita hlavného hrdinu sú v podstate rubom jeho tolerancie a dnes vzácnej schopnosti úprimne načúvať. Tóru takto mimovoľne priťahuje ľudí nevšedných schopností a výnimočných osudov a prežíva s nimi neobyčajné situácie. Tieto však postupne čoraz viac narúšajú jeho zdanlivo pokojný každodenný život a smerujú do osudového konfliktu. Jeho náznakom sa prvý diel trilógie končí. Román je pri všetkej svojej bizarnosti výstižným obrazom japonskej spoločnosti obdobia sociálnej stability začiatku druhej polovice osemdesiatych rokov.

Detaily o knihe

Názov: Kronika vtáčika na kľúčik I.

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Dychberúci Murakami (Katka, 4.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Konečne sa mi dostal do ruky všetkými ospevovaný Murakami. Raz darmo, je to Pán spisovateľ. Skvelo vykreslená podmaňujúca atmosféra, ktorá Vás dostane hneď od úvodu. Geniálny opis osudov postáv.. Každá s inou minulosťou a predsa zapadajúca do príbehu ako skladačka, až nakoniec dostanete ucelený obraz. Podľa mňa dosť realisticky vykresľuje súčasnú japonskú spoločnosť a život v strednej triede - že v podstate im nič nechýba a pritom nevedia čo so sebou. Tiež sa mi páčila gradácia deja a to že knižka zostala ,,nedokončená,, a už sa veľmi teším na druhý diel. I keď si myslím, že všetky 3 knihy mohli vyjsť spolu v jednej, jednak by to rozsahovo nebolo až také náročné a jednak by to bolo ucelenejšie a ušetrila by som čas ktorý zabijem zháňaním 2. dielu jej čítaním :P

No ja neviem (Emília Katriňáková, 21.4.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Toľko chvál som počula na Murakamiho, ale toto ma veru neoslovilo. Nudilo ma to...

Haruki do ruky (Tomáš Paluch, 17.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pred rokom mi Haruki opäť prišiel do ruky, hneď som sa aj doňho pustil a už som ho z rúk nepustil. Aby som Vás neklamal: Murakami nesklamal, každý si príde na svoje, je tam realita a aj taje. Je jedno, či skladáte haiku alebo znelky - sonety. Neskladajte však origami zo strán kníh s menom Murakami, pretože to najlepšie, čo Vám môže prejsť pod rukami sú knihy, ktoré nesú meno Haruki Murakami.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x