bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dievčatko z veže

Vydavateľ: Perfekt (PERFEKT, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 26.04.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dievčatko z veže

Kniha Dievčatko z veže je príbehom 10 ročnej Ajky, ktorá žije v neúplnej rodine: sama s mamou - architektkou, vo výnimočnom a vzrušujúcom prostredí zrekonštruovanej veže na okraji malého mesta. Dievčatko je zároveň obklopené zaujímavými ľuďmi. Sú nimi jej verná kamarátka, starý geológ, teta zaoberajúca sa alternatívnou medicínou, bývalý vojenský pilot, ktorý žije v Paríži, ale navštevuje svojich príbuzných v mestečku, cirkusový chlapec, s ktorým Ajka zažije prvú lásku, a najmä mamin priateľ, astronóm Daniel, ktorý najprv vyvoláva v dievčatku emocionálny zmätok – útek z domu – ale neskôr, keď Daniel v špici veže umiestni ďalekohľad a pozoruje s Ajkou nočnú oblohu, získava si dôveru dievčatka. Kniha v ďalšom pláne vedie deti i k ekologickému cíteniu /napr. popis oslavy Dňa Zeme v planetáriu/ a zároveň sa usiluje vyvolať sympatie detského čitateľa voči životu detí, ktoré žijú v neúplných rodinách, a to cez pôsobivý príbeh ich rovesníčky.

Detaily o knihe

Názov: Dievčatko z veže

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Veľmi dobrá knižka Dievčatko z veže (Ela Gálová, 2.1.2021) Odpovedať

príjemné čítanie
Dievčatko z veže je ta najlepšia kniha dostala som ju ako malá v škôlke za krezbu. A od vtedi som ju prečítala aspon 5 ktát . Ale roky išli a bola niekde zahrabana. Potom so dostala za ulohu v škole prečítat niaku knihu a napísať o nej tak som si zvolila Dievčatko z veže lebo bola krátka. Tak som ju čítala veľa krát to vo mne vivolala taký divní dobrí pocit a keď som ju dočitala tak som bola rada že vôbec som dostala niekedy takú dobrú knižku. DOPORUČUJEM

Dievčatko z veže (Mária Mlichová, 30.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásna kniha !! Som ňou unesená :) Príbeh malej Ajky má môj rešpekt :) Je to krásna kniha ktorá predstavuje realitu ... Je to asi najlepšia kniha ktorú som čítala a vrelo dúfam že vyhrám knihy v hodnote 20 € pretože by som si kúpila ďalšiu knihu od Jany Bodnárovej Trinásť :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri plus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x