bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Peter a Lucia, Empedokles z Akraganta

Vydavateľ: SnowMouse (SnowMouse, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 20.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Peter a Lucia, Empedokles z Akraganta

Dejovú líniu tvorí jemný príbeh tragickej lásky študenta Petra a amaterskej maliarky Lucie na pozadí prvej svetovej vojny.mladí ľudia sa stretnú vďaka náhode,no ich silné puto ich izoluje od vonkajšieho sveta-vojny a jej dosledkov.Láska sa stáva pre nich útočiskom,žiju iba pre ňu.Zaľúbenci umieraju po bombardovaní Paríža na Veľky piatok 1918 v troskách chrámu.

Detaily o knihe

Názov: Peter a Lucia, Empedokles z Akraganta

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Krásny príbeh (Frederika, 5.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu považujem za najlepšie čítanie povinnej literatúry, je to vlastne asi jediná kniha, ktorú by som si z povinného čítania prečítala ešte aj druhýkrát. Veľmi pekný príbeh dvoch mladých ľudí, ktorý mali tú smolu, že žili v období prvej svetovej vojny.Kniha je plná obrazov, ktoré vysvetľujú zverstvá vojny, naozaj sa oplatí prečítať.

Klasika je najlepšia :) (Diana Ragánová, 24.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
málo kedy čítam takú dobrú knihu :( v tejto knihe je všetko- láska, smútok, vojna, šťastie ... škoda že je taká krátka. kvôli tejto knihe vytiekli aj slzy :) ... kniha je dobrá aj tým že znázorňuje čistú lásku čo dnes je už zriedka kedy vidieť. táto knižočka mi prirástla k srdcu. bolo to veľmi smutné ako zomreli. zbytočná smrť :( boli mladý plné života a predpokladov :) krásna kniha :) tiež len odporúčam :) . ( škoda že takéto knihy zriedka nájdem na policiach kníhkupectiev :/ ) Prečítajte si ju :) !!!

Super kniha aj na cesty (Zuzana, 24.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na tejto knihe oceňujem v prvom rade jej formát, aj samotnú knihu som čítala hlavne cestou vlakom, čiže mi pri cestovaní nezaberala veľa miesta. Svetový bestseller. Klasika. Čistá láska dvoch mladých ľudí, ktorá bojuje proti osudu. Nuž táto kniha sa od dnešných romancí líši naozaj viacerými znakmi. Pokiaľ už máte po krk tých romantických príbehov plných sentimentu, neváhajte siahnuť po niečom novom. Peter a Lucia je klasika, ktorá zaručene nesklame.

Tá pravá! (Mirka Pagáčová, 16.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som dosť náročný a vyberavý čitateľ. Frflem na všetko, čo ma hneď nezaujme. Lenže prichádza maturita a mám obmedzené možnosti pri výbere kníh. Ako prvé povinné čítanie som si vybrala práve tento očarujúci príbeh. Peter, mladý, neskúsený a plný ideálov. Chlapec, ktorý si váži svoju rodinu, ľúbi svojho brata, no nie je ochotný sa obetovať pre hlúposť, zostáva v rodnom Paríži, kde pri bombardovaní spozná JU. Luciu. Zničenú životom. Lucia je príliš skoro vystavená práci a dospelosti. Príliš skoro musí existovať vo svete, kde detská fantázia dávno zomrela. No po ich prvom stretnutí sa všetko mení. Peter sa stáva rozhodným a tvrdým, Lucia sa zas prvýkrát v živote otvorí. Nič krajšie som v živote nečítala. Príbeh láky, vojny, osudu. Ozajstný skvost literatúry, ktorý vám aj v temných dňoch dodá nádej a inšpiráciu!

Peter a Lucia? Áno! (Hana Marková, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dielo Peter a Lucia ma zaujalo už len svojím názvom a tým, že som o nej vždy počula len dobré veci. Po jej nájdení v skrini starej mamy som sa nadšene pustila do čítania. Bola som o to radšej že som si knihu mohla zobrať všade so sebou- kvôli malému formátu. Naozaj super kniha, na to že je z vojnového obdobia a ja ako študent nemám veľmi rada povinnú literatúru. Krásny príbeh dvoch obyčajných ľudí ktorý sa žiaľ končí tragicky.. Veď si prečítajte sami! :)

Skvelá kniha (Jana Mráziková, 13.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu sme dostali v škole ako povinné čítanie. Pravdu povediac z povinnej literatúry toho moc nečítam... Nechcelo sa mi do nej pustiť, no raz som ju otvorila a začala čítať... Fantastické... Nevedela som prestať. Je ťažko definovať, v čom presne spočíva jej čaro. Táto kniha dá každému človeku niečo. Je to o tom, ako láska vráti krásu životu dvoch mladých ľudí, stratených vo svete vojny a vraždenia ľudí navzájom. Úžasný príbeh o láske, a nezmyselnosti vojny kde zomierajú aj mladý nevinný ľudia. Láska je tam tak krásne opísaná, a vyzdvihnutá ... Keď človek ľúbi všetko naokolo je druhoradé... Na konci mi vyšla nejedna slza...Okrem toho, ten kto pozná Rollandové knihy tak vie aký skvelý štýl písania ma tento spisovateľ a samozrejme inak to nie je ani v tejto knihe ;)

Peter a Lucia (Michaela Dechová, 24.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dejovú líniu tohto príbehu snáď ani nikomu netreba obzvlášť predstavovať, takmer všetci tento príbeh už poznáte, ale kto z vás túto knihu naozaj čítal? Každému sa tento príbeh páči, predovšetkým jeho koniec, je to niečo dojímavé a romantické, ale všetky tie vypovedané slová, ktoré ste mohli o tomto veľkolepom príbehu počuť sú len zlomkom toho, aký je tento krásny príbeh naozaj. Čítať tento príbeh je tisícnásobne krajšie, ako o ňom počúvať, prečítate ho za jedinú noc, od knihy sa zaručene neodtrhnete a budete ju čítať s vášňou od začiatku, až do konca. Vrelo odporúčam tento jemný príbeh tragickej lásky študenta Petra a amatérskej maliarky Lucie na pozadí prvej svetovej vojny.Mladí ľudia sa stretnú vďaka náhode,no ich silné puto ich izoluje od vonkajšieho sveta-vojny a jej dôsledkov.Láska sa stáva pre nich útočiskom,žiju iba pre ňu.Zaľúbenci umierajú po bombardovaní Paríža na Veľky piatok roku 1918 v troskách chrámu...
Všetky komentáre (7)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x