bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kameň želaní

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 04.05.2024 02:52

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kameň želaní

Historička Gemma Ranfordová túži po zaujímavej práci – rada by triedila staré dokumenty v jednej z najstarších rodín mestečka Edilean, v rodine Frazierovcov. Okrem toho, že ju fascinuje história, chce napísať dizertačnú prácu a zdá sa jej, že v odložených dokumentoch môže objaviť niečo nezvyčajné. A naozaj - natrafí v nich na zmienky o kameni, ktorý plní želania všetkým ľuďom s priezviskom Frazier. Čo keby sa taký kameň dostal do nesprávnych rúk? Väčšina ľudí to však pokladá za číru legendu... Gemma čoraz viac času trávi s rodinou, najmä s najstarším synom Colinom, a postupne zisťuje, že tajné želania Frazierovcov sa naozaj plnia. Medzitým sa do Colina bezhlavo zaľúbi. Colin však už niekoľko rokov tvorí pár s atraktívnou právničkou Jean a o Gemmu sa zas zaujíma miestny príťažlivý doktor Tris. Sila kameňa sa po rokoch prebudila! V mestečku sa v tom čase objaví medzinárodne stíhaný zlodej, ktorý tiež po ňom pátra. Gemma po boku s Colinom sa usilujú kameň nájsť, aby ho niekto nezneužil alebo nevyužil vo svoj prospech...

Z anglického originálu Heartwishes (Simon & Schuster, Inc., New York, USA) preložila Miriam Ghaniová.

Detaily o knihe

Názov: Kameň želaní

Originálny názov: Heartwishes

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Svela, ako vzdy :) (Mima, 23.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Velmi dobra kniha, ako vsetky od tejto autorky, precitala som ju na jeden dych. JE aj romanticka, aj vtipna, aj napinava :)

Kameň želaní (Barbora, 27.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Určite kniha, ktorá chytí za srdce. Vlastne celá séria je rovnako dobrá a som staršne rada, že som objavila spisovateľku, akou je Jude, pretože je neoceniteľná. Všetky jej knihy sú plné emocii, naozaj dáva do kníh veľa a určite ju obdivujem. Vo všetkých knihách ale aj v tejto je veľmi veľa vtipných scén, pri ktorých sa určite pobavíte. Som rada, že sa táto kniha, toto skvostné dielo skveje na mojej poličke. Klobúk dolu a určite odporúčam :-)

Krása (Dominika Klanicová, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Určite je to kniha, ktorú musí mať každá správna romantička doma :-) Ešte lepšie je mať doma celú sériu :-) Mne už chýba len Levanduľové ráno, takže dúfam, že ju niekde zoženiem :-) Podľa mňa je celá táto séria skvelá, ale toto je tá zlomová kniha, kde sa dozvedáme, ako zakladatelia vlastne dopadli :-) Hoci sa mi páčila Gemma, aj Colin, najviac ma fascinoval Shamus :-) Najlepšia scéna bola podľa mňa tá, kde Gemma zistila, že je tehotná :D Celkovo sa mi kniha strašne páčila, a hoci som prečítala takmer všetky knihy od Deverauxovej, ktoré boli fakt skvelé, táto séria patrí medzi moje najobľúbenejšie a stopercentne si ju ešte mnohokrát prečítam :-)

Edileanská séria (Lucia Magátová, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Potešilo ma, že sme sa opäť stretli so všetkými hrdinami tejto série. Minulosť bola krásne popretkávaná so súčasnosťou. S vyšportovanou hlavnou hrdinkou som sa ešte asi nestretla. Gemma sa poriadne predviedla, či už pri boxe alebo v telocvični, kde chodili ako partia, čo sa mi veľmi páčilo. Takúto "športovú" knihu som ešte nečítala. Colina spomínať ani nemusím, ten ma zaujal už v Šarlátových nociach ako poriadny kus chlapa a taktiež celá jeho rodina. Potešila by ma ešte kniha o mladom Shamusovi. Fascinovalo ma to jeho kreslenie (nevidela som to, ale viem si to predstaviť. Musela to byť krása). Tiež ma fascinoval doktor Tris, to jeho romantické srdiečko a vysnívaná žena. Nespomínam si, že by som čítala knihu, kde by bol chlap taký romantik, ale neprišiel mi ako teplý, ale milo romantický. Musím sa priznať, že som si tiež niečo želala :D Taký kameň by ma potešil, aj keď bolo by to určite riziko ako sme sa dočítali na konci, že kameň plnil želania, tak trochu podľa seba. Táto séria je už v mojej hlave zaradená medzi najlepšie aké som zatiaľ čítala. Určite sa k nej budem vracať veľmi, veľmi rada.

relax (zuzana, 19.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Dostala som ju na Vianoce a prečítala za pár hodín. Dobrý relax.:)

O kameňoch a ľuďoch... (Lenka Ptáčková, 7.9.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Sem-tam melodráma ako vyšitá, jedna scéna ňou doslova príštila (str. 72). Ide o to, že to chce inú perspektívu, nadhľad a celkovo iné ponímanie takéhoto typu lit. - vlastne je to čistá fikcia a mne tam trošku chýba nejaký presah čohosi (okrem toho, že sa dozvedáme čriepky z toho, čo sa stalo postavám z predchádzajúcich kníh), ale nemôžem uprieť knihe jej dynamickosť. Inak je to príjemná kniha. Ech, a hlavná hrdinka má čosi do seba, hlavne jej kickboxerské črty ;-)

skvelá (Mária Kotuličová, 14.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je skvele napísaná, romantická a vtipná. Zhltla som ju za pár hodín. Môžem len odporúčať :-)
Všetky komentáre (7)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vrabec?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Časť listu chýbala, zvyšok bol napísaný ozdobným rukopisom a ťažko sa lúštil. Zdalo sa, že niekto len s tak-tak zachránil poslednú časť listu.

Hoci som stará žena a zažila som všeličo, najmä tie čudné vojny, čo takmer rozdelili našu krajinu, veľmi jasne a s bolesťou v srdci si spomínam, čo sa stalo najdrahšiemu Julianovi a Winnie. Nikdy som neverila, že Julianova smrť bola nehoda. Ba čo viac, ani Ewan tomu neverí. Prezradím vám jedno tajomstvo, hoci som si myslela, že si ho vezmem so sebou do hrobu. Spomínate si na hystériu, keď zmizol ten zázračný kameň? Hľadala som ho spolu s ostatnými, ale vedela som, že márne, pretože som ho vzala so sebou do Anglicka kedysi dávno v to leto. Chcela som mať jeho zázračnú silu sama pre seba, ale dopadlo to tak, že som si priala niečo pre Winnie. Nikdy som to nikomu nepovedala, ale verím, že kameň priniesol to nádherné dieťa. Minulý týždeň som napísala svoj príbeh a odložila ho na bezpečné miesto. Hádam si ho všetci Frazierovci raz prečítajú a zistia, čo vykonala ich príbuzná. Dúfam, že jedného dňa potomkovia tej ženy prídu o celý majetok. Nezaslúžia si ho! Teraz už musím ísť. Moje staré boľavé kĺby mi nedovolia písať tak dlho.

S láskou Tamsen

„Fíha,“ zhíkla Gemma nahlas. Práve si prečítala rodinné tajomstvo. Pozrela na hodinky a povedala si, že do obeda má dosť času. Ľahla si na brucho a so záujmom čítala ďalej.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x