bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Radosť zo záhrady na jeseň a v zime

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 02.06.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Radosť zo záhrady na jeseň a v zime

Nádherné georgíny na jeseň alebo nežný hamamel v zime – šikovný majiteľ dokáže svojej záhrade v každom ročnom období dodať atraktívny vzhľad. Stačí správne plánovať! V tejto bohato ilustrovanej praktickej príručke nájdete najkrajšie rastliny, ktoré kvitnú na jeseň a v zime. Dozviete sa, ktoré okrasné trávy a dreviny sú mrazuvzdorné a svojimi pestrými farbami a rozmanitými tvarmi vedia prepožičať záhradám prekvapivý vzhľad a štruktúru.

Jeseň je obdobím zberu úrody, lebo práve dozrievajú mnohé druhy ovocia a zeleniny. No pôžitku z konzumácie čerstvej zeleniny z vlastnej záhrady sa netreba vzdať ani v zime. Vďaka tejto praktickej príručke získate cenné informácie o uskladňovaní ovocia, zeleniny a byliniek, o správnom strihaní a rezaní okrasných a úžitkových rastlín aj o ich ochrane pred nepriaznivým zimným počasím. Podrobný kalendár prác pomôže záhradkárom úspešne zavŕšiť sezónu – a to im prinesie skutočné potešenie!

Z nemeckého originálu Freude am Garten in Herbst & Winter (Naumann & Göbel Verlagsgesellschaft mbH, Köln) preložila Viera Pfaff.

Detaily o knihe

Názov: Radosť zo záhrady na jeseň a v zime

Originálny názov: Freude an Garte in Herbst&Winter

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Možné chyby pri plánovaní záhrady

– Príliš vysoká hustota rastlín: Pred nákupom sa informujte o šírke rozrastania želaných druhov a odrôd. Najbližšie voľné miesto zarastie rýchlo, ak však zasadíte rastliny príliš nahusto, po niekoľkých rokoch ich budete musieť odstrániť, pretože si budú navzájom prekážať v raste.

– Nezohľadnenie výšky rastlín: Pôvab hriadky či záhona sa môže rozvinúť len vtedy, ak zoberiete do úvahy neskoršiu výšku jednotlivých rastlín. Nikdy nesaďte do popredia vysoké druhy. Tie by mali ostať radšej v pozadí, kde ich bude aj tak vidieť. Okrem toho pekne pôsobí, ak sa výšky trochu obmieňajú a vnesú do celej výsadby švih. Aj jednotlivo vysadené rastliny, napríklad ozdobné cesnaky s veľkými guľovitými hlávkami na tenkých byľkách, dodajú záhonu mimoriadnu ľahkosť.

– Nepekná zmes štýlov: Ostaňte pri jednom štýle! Nie je vhodné, keď sa napríklad prvky japonského štýlu miešajú so sedliackym či s moderným štýlom záhrady.

– Príliš veľa druhov a odrôd: Keď sa vedľa seba vysadí príliš veľa rozličných rastlín, plocha pôsobí opticky menšia. Aj na neveľké plochy by ste mali vysadiť aspoň tri alebo päť kusov (vždy nepárny počet!) rastlín jedného druhu a odrody. Výnimku tvoria dreviny a solitérne kríky, ktoré aj samostatne rozvíjajú svoj pôvab.

– Nesprávne stanovište: Niektoré druhy majú rady slnko, druhé uprednostňujú tieň, iné milujú humózne pôdy, ďalšie lepšie rastú v skromných podmienkach. Ak rastlinám neposkytnete optimálne podmienky, nikdy sa nerozvinú do svojej skutočnej krásy. Budú chradnúť, chorľavieť a v najhoršom prípade nakoniec uhynú.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x