bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Všetko mohlo byť inak

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 4,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Všetko mohlo byť inak

Nič nie je také, ako sa na prvý pohľad javí – tak by sa dala asi najvýstižnejšie charakterizovať románová prvotina Edity Nemcovej. Úvodné riadky románu Všetko mohlo byť inak si, ako sama priznáva, zapísala na servítku v reštaurácii počas dovolenky v Chorvátsku. Centrom diania sú spletité životné osudy dvoch priateliek. Tvrdej a nekompromisnej Kristíny spoliehajúcej sa v každej životnej situácii v prvom rade na seba a submisívnej Zlatici unášanej životom ako zrnko vo vetre. Dve ženy na prvý pohľad také rozdielne, a predsa sú si podobné v tom, že obe zaplatili priveľkú daň za chybné rozhodnutie z mladosti. Jedna preto, lebo nedokáže odpustiť, druhá sa zasa snaží ignorovať jeho dôsledky...

Dostupné verzie titulu

Všetko mohlo byť inak Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Všetko mohlo byť inak

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Vsetko... (Mariana, 29.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Knizka je fakt prijemnym prazdninovym citanim, z nasho prostredia a tak aj nam zenam blizka...odporucam a tesim sa na dalsie tituly od autorky.

Dlhodobé následky krátkodobých rozhodnutí a skratového konania (Monika Hrinková, 7.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto leto som sa rozhodla dať šancu zaujať miesta v mojej knižnici aj dielam slovenských autoriek a s potešením môžem konštatovať, že to bola vo viacerých prípadoch dobrá voľba. Pre istotu som nemala príliš veľké očakávania, aby som nebola sklamaná, ale napodiv to aj v prípade knihy „Všetko mohlo byť inak“ bolo skôr príjemné prekvapenie. Zasadenie deja do slovenského prostredia, striedania známych časových období (či už totality, alebo rokov nedávno minulých) i typických slovenských charakterov postáv ... to všetko autorka zvládla citlivo a nenásilne, miestami som mala pocit, že sú mi postavy celkom blízke. Avšak okolnosti ich správania, ako aj dej príbehu samotný (s akým som sa v realite nestretla), boli výtvorom bohatej fantázie. Chvíľami som si vravela, že aj to najabsurdnejšie konanie má svoje vysvetlenie a chápala som, prečo Zlatica spravila to, čo spravila. Ale zakrátko som sympatizovala s Kristínou, hľadala som ospravedlnenia jej vzťahu, či skúšala som sa vžiť do následnej antipatie medzi ňou a jej blízkou priateľkou. Kým Zlatica sa vo vidine manželstva s úspešným lekárom a života s jeho zazobanou rodinou snaží ignorovať varovania Kristíny, onedlho sa situácia otočí a v čase keď by jej pomoc už uvítala ju zase odpíše Kristína, z dôvodov, ktoré až do svojej tragickej smrti nepochopí a aj jej priateľka sa celé pozadie zdanlivo jasnej situácie dozvedá až na základe Zlaticiných denníkov keď už je neskoro na záchranu. Aj konanie Zlaticinej svokry, prameniace z bezbrehej lásky k svojmu synovi, nedbajúc na jeho želania a šťastie, ale obmedzujúc sa na potrebu vlastniť a ovládať bez ohľadu na obete a následky, trvalo poznačí všetkých a všetko. „Hranie formy“ a „fraška rodinnej idylky“ je často pre slovenskú mentalitu príznačná. Slová „čo by ľudia na to povedali“ a „toto nie je vhodné pre tvoje postavenie“ zvykli zavážiť viac, ako šťastie člena alebo celej rodiny. A tak mnohé ženy, podobne ako Zlatica trpeli a trpia, aj keď si okolie o nich myslí, že sa majú ako v bavlnke, a pritom v skutočnosti sú uväznené celý život v zlatej klietke. Kniha mi ponúkla priestor na vyplnenie voľného letného dňa, podobne ako nenáročne zaplnila voľné miesto v kabelke (nakoľko je váhovo ľahká), tak poskytla aj ľahké čítanie, vhodné na cestu do vlaku, či chvíle na kúpalisku.

kniha (Ivana, 7.12.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha,ktorá je z nášho prostredia a mohla sa stak komukolvek na Slovensku.Zaujimavo napisana a hned vas vtiahne do deju a nepustite ju z ruk az pokym nedočítate. Je tam naozaj vela pravdy.

woow (zuzi, 17.9.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skutočne ma nič iné nenapadá ako woow, gratulujem autorke k pútavému štýlu, ktorým určite osloví nejedného čitateľa. Knižka stojí za to

Pekný príbeh o reálnych ľuďoch (Vlado Baláž, 2.6.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pekná kniha, zaujme hlavne pekným vykreslením postáv a slovenskej reality. Život nie je vždy len o radostných veciach, ale treba ho prežiť tak, aby sme sa zaň nehanbili. Veľmi odporúčam.

Všetko mohlo byť inak (Tatiana Sojková, 18.5.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ta kniha je skutočne super-odporučam

Perfektné (Elena M., 6.5.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Odporúčam, kniha je vynikajúca.
Všetky komentáre (7)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem mínus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x