bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Putovanie večnou nocou

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 27.04.2024 02:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Putovanie večnou nocou

Aria sa vracia do sveta divochov, smrtiaceho éteru a tisícky ďalších nebezpečenstiev. Na príkaz konzula Hessa má vymámiť z drsného náčelníka severského kmeňa Rohov Soboľa polohu Modrej tíšiny – miesta, na ktoré éter neútočí. Nemá na výber. Hess drží ako rukojemníka Sokolovho synovca Pazúrika a prepustí ho, až keď obyvatelia mesta Blaženosť získajú nové útočisko.
Éter vonku je čoraz nebezpečnejší. Ničí územia aj ľudí, vyháňa kmene z dedín, takže bojujú medzi sebou o biedne možnosti obživy. Zdá sa, že jedinou šancou pre všetkých je nájsť nové miesto na život.
Aria sa ocitne v dedine kmeňa Brehárov. Jej priateľ Soky zariadi, aby dostala „značky“ – tetovanie na ramená, označujúce jej mimoriadnu schopnosť, ostrý sluch. Pri tetovaní sa ju však pokúsia otráviť. Kmeň sa rozdelí na dva tábory a tí, ktorí Ariu nenávidia, musia dedinu opustiť.
Aria sa potajomky vyberie na púť za Soboľom, ktorý údajne pozná polohu Modrej tíšiny a drží v zajatí Sokyho sestru Živenu. Sprevádza ju priateľ Rev. Ich misia má šancu na úspech, nerátajú však so zákernosťou Hessa a Soboľa. Modrá tíšina má zachrániť len vyvolených! Ria s Revom však nečakane získajú mocného spojenca a kmeň i obyvatelia Blaženosti tak nestrácajú nádej na prežitie.

Druhá časť trilógie Pod vražednou oblohou.

Z anglického originálu Through the Ever Night (Harper, an Imprint of HarperCollinsPublishers, New York 2013) preložil Patrick Frank.

Dostupné verzie titulu

Putovanie večnou nocou Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Putovanie večnou nocou

Originálny názov: Through The Ever Night

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

tretí diel??? (Jana Ambrušová, 5.11.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto séria je jedna s mojich najobľúbenejších. Čítala sa jedným dychom a ani neviem, ktorý diel bol lepší. Preto som bola dosť zhrozená, keď som zistila, že sa vraj nechystá tretí diel v slovenčine. Nikdy som s češtinou nemala problém a už mám za sebou niekoľko sérii, ktoré som, aj keď nie veľmi nadšene, musela dočítať buď po česky alebo po anglicky. No pri tejto sérii ma to fakt zamrzelo a aj nahnevalo, keďže obsahuje mená a názvy, ktoré som si v slovenčine obľúbila. Je to ako čítať Harryho Pottera po česky. Jednoducho to nejde. Tak som sa chcela spýtať, či sa nič nezmenilo a stále sa nechystá slovenské vydanie tretej časti, lebo, ak sa nemýlim, pôvodne malo vyjsť teraz v novembri...prosíím povedzte, že sa to zmenilo:) Ďakujem.

skvelá kniha (Lulu, 22.8.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelá kniha ešte lepšia než prvá časť. Dynamická a plná napätia a lásky. Zaujímavé prostredie a skveké postavy vytvárajú veľmi pekný príbeh. Pri čítaní som sa vôbec nenudila,odporúčam všetkým a teším sa poslednú časť, kt. dúfam vydáte. Bola by to veľká škoda,lebo sa konečne uzavrie tento príbeh, kt. je jedinečný a veľmi pútavý.

Pokracovanie nesklamalo (violet, 31.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pokracovanie veru nesklamalo,je tam este viac napatia,romantika,nove postavy...oplati sa precitat.

Skvelá (Ivana Hudáková, 2.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Druhé pokračovanie knihy Pod vražednou oblohou bolo super, od začiatku do konca sa stále niečo dialo neboli tam žiadne hluché miesta, takže som sa nemala kedy nudiť. Sú tam zábavne, ale aj smutné pasáže, ktoré stoja za prečítanie. Mne osobne sa kniha veľmi páčila, obľúbila som si ju preto som nesmierne sklamaná, že vydavateľstvo Ikar nehodlá vydať tretí, záverečný diel Modré ticho. Na jednej strane viem pochopiť, že si vydavateľstvo myslí, že sa im neoplatí vydať tretí diel, ale pokiaľ si kompetentní myslia, že všetky knižné série vydané u nich musia mať minimálne taký úspech ako Harry Potter tak sú na omyle. Pokiaľ budú pokračovať vo vydávaní nekompletných knižných sérii bude stále viac nespokojných čitateľov.. Ja si v budúcnosti dvakrát rozmyslím či si kúpim knihu na pokračovanie od tohto vydavateľstva, keďže mám doma niekoľko nekompletných sérii.. Čo sa týka knihy Putovanie večnou nocou určite si ju prečítajte, stojí za to :) A vždy je nádej, že tretieho dielu sa dočkáme aspoň v českom jazyku.

:) (Barbora, 2.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Krásna séria! :) Som zvedavá ako to celé skončí.(+nemôžem si pomôcť ale Reva mám radšej)

Odpoveď (Bux.sk, 28.4.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, žiaľ, podľa najnovších informácií sa pokračovanie Modré ticho zatiaľ neplánuje.

dokonalost (Nata Domcekova, 6.9.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prva cast skvela, druha este lepsia. Uz sa neviem dockat tretej casti. Jednoznacne jedna z mojich naj kniznych serii :)

uzastna kniha (Emília Plešková, 27.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
prva cast bola velmi putava a tak som sa tesila aj na pokracovanie..a naozaj spisovatelka slpnila moje ocakavanie.a aj tato druha cast je uzastna...opisy hrdinovia,laska a napetie...odporucam je uzastna a velmi putava .tesim sa uz na tretie pokracovanie.

výborná :) (Gabika Čelková, 2.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
velmi sa mi páči aj prvá aj druhá časť :) odporúčam :)

otázka (Mária Breštenská, 16.7.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, prosím vás, plánujete aj vydanie tretej časti? Séria je skvelá!

Odpoveď (Bux.sk, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, v pláne to máme, ale zatiaľ vám nevieme povedať bližší termín. Tento rok to už však zrejme nebude.

odpoveď (Mária Breštenská, 3.8.2013) Odpovedať

Ďakujem, teším sa :)
Všetky komentáre (12)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Sledoval jeho pohľad až k Arii. Medveď ju rýchlymi krátkymi pohybmi tetoval. Bola celá spotená, vlasy sa jej lepili na telo. Pozrela sa naňho. Ich pohľady sa stretli... Niečo nebolo v poriadku.
V zlomku sekundy bol pri nej. Medveď ho zazrel a bleskovo stiahol ihlu. Po ramene jej tiekol potôčik krvi. Bolo jej viac, ako malo. Oveľa viac. Časť značky už bola hotová; krivky tetovania jasnočujov siahali do polovice bicepsu. Koža okolo nich sčervenela a napuchla.
„Čo to je?“ spýtal sa bojovne.
„Má hrubú kožu,“ bránil sa Medveď. „Robím to tak, ako viem.“
Aria bola bledá ako duch a sotva sa držala vzpriamene. „Zvládnem to,“ vyhlásila chabo, no Sokyho pohľadu sa vyhla. Radšej hľadela do ohňa.
Oči mu zablúdili k malej medenej miske na atrament a v tej chvíli zavoňal čosi čudné. Zdvihol si ju k nosu a zavetril. Okrem atramentu bolo cítiť aj náznak plesnivej, myšacej vône.
Bolehlav.
Niekoľko sekúnd si to jeho hlava odmietala dať dokopy. Potom mu to došlo.
Jed!
Ten atrament bol otrávený.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x