bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Odvážna milenka

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 14.06.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Odvážna milenka

Ďalšia očarujúca romanca od autorky Nebezpečnej milenky. Rafe Pendragon má v Londýne povesť tvrdého, bezohľadného obchodníka. Keď chce krásna Julianna Hawthornová splatiť dlh svojho brata, navrhne jej, aby sa namiesto toho na pol roka stala jeho milenkou. Ostrieľaný zvodca však vôbec neráta s tým, že cenou za tento „obchod“ môže byť jeho vlastné srdce...

Detaily o knihe

Názov: Odvážna milenka

Originálny názov: My Fair Mistress

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Krásna a pútavá historická romanca (Jana Lipovská, 4.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Súhlasím s oboma komentármi. Kniha je naprosto úžasná. Bola to prvá historická romanca, ktorú som prečítala a vďaka tejto knihe sa mi tento žáner tak zapáčil, že už si vyberám prevažne len historické romance. Kniha je písaná úžasným štýlom. Už od prvej stránky sa vam bude zdať, že ste súčasťou deja. Podľa môjho názoru, má autorka podobný štýl písania ako Julia Quinn, ktorá ma tiež úžasné knihy (odporúčam). Čo sa týka postáv, tak obe hlavné mi boli sympatické. Kniha obsahuje plno erotiky ale aj romantiky. Kniha zanechala vo mne toľko dojmov, že ešte týždeň po prečítaní som stále na ňu myslela. :)

vrelo odporúčam! (Rozenbergová, 28.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásna kniha s hlavnými postavami,ktoré jednoducho musíte milovať.Táto kniha má všetko čo má mať.Jednoducho sa číta,je krásne romantická,napínavá,plná nečakaných zvratov a samozréjme s dobrým koncom...odporúčam celú sériu :-)

odvážna milenka (Marcela Kiriláková, 7.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha sa číta na jeden dych. Je top ríbeh o sebaobetovaní pre niekoho koho máte veľmi radi a bojíte sa oňho. O strachu čo bude ďalej a zároveň o láske, ktorá vznikne i keď ju nikto nechce. O nenávisti a pomste medzi nevlastnými bratmi pričom jeden je vikont a druhý nemanželký, ktorého činy sú omnoho šľachtnejšie a hovoria za všetko.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť mínus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Stojan so zažatými sviecami stál na kraji masívneho mahagónového písacieho stola na protiľahlom konci miestnosti; mdlé zimné slnko sa s chabým úspechom snažilo presvetliť dvojicu vysokých dvojkrídlových oblokov za ním.
Pri stole sedel muž a zapisoval niečo do hrubej knihy viazanej v koži. Keď podišla bližšie, položil pero a vzhliadol na ňu. Až vtedy ho jasne uvidela.
Možno si svojimi predstavami o ňom vytvorila predsudok, ale vskutku bola presvedčená, že narazí na jeho škaredosť a prísnosť, vykresľujúc si ho ako mrzutého starca s krutými perami, scvrknutého pokročilým vekom a drsnou povahou jeho profesie.
Namiesto toho jej jeho zjav takmer vyrazil dych. Drsne chlapský a príťažlivý, vyžarovalo z neho fluidum mužnej sily. Jej účinok ako zásah bleskom vnímala ešte aj v prstoch na nohách. A vôbec nebol starý – k tomu mal veľmi ďaleko. Mohol mať niečo vyše tridsať, ak správne predpokladala, a bol v skvelej kondícii a na vrchole síl.
Črty tváre mal ušľachtilé, až elegantné, s priamym nosom a hranatou bradou. Pozdĺžne jamky zvrásnili bronzovo opálenú pokožku jeho líc, vytvárajúc príťažlivé ryhy, rámujúce jeho nepoddajné, lež príjemne krojené ústa. Bohaté vlasy mal hnedé, nie však tuctovo – boli ako čokoláda, ktorá každé ráno stála na jej raňajkovom podnose, a nakrátko zastrihnuté podľa súčasnej módy, pričom niekoľko kučier mu zvodne padalo do čela.
Napriek mužnej kráse ju jeho oči rozochveli zimomriavkami. Boli jasné a prenikavé, číro zelené ako chladná voda rieky v jarný deň. Oči vnútornej sily a jasnozrivosti. Oči hlbokej inteligencie. Oči, ktoré vyvolávali dojem, že dokážu zasiahnuť človeka a preniknúť mu až do duše. Zamyslela sa. Asi takto sa zjavil archanjel Gabriel Adamovi a Eve v predvečer ich prvého hriechu – nebezpečný, nezmieriteľný a hriešne príťažlivý.
Kým sledovala, ako vstáva, pulz sa jej zrýchlil. Jeho štíhlu a vysokú postavu pôsobivo dopĺňali široké ramená a úzke boky. Oblečený v konzervatívnom modrom odtieni, na sebe mal dokonale ušitý oblek džentlmena. Všetko na jeho výzore, od úhľadnej viazanky po naleštené hessenské čižmy, prezrádzalo zdržanlivú eleganciu.
Pri jej skúmavom pohľade zdvihol tmavé obočie, ale nesnažil sa skryť vlastnú zvedavosť. „Ste lady Hawthornová, však?“
Jeho slová ju vytrhli z tranzu, do ktorého zjavne upadla, a pripomenula si cieľ, s ktorým za ním prišla.
„Áno,“ prisvedčila. „A vy ste zrejme pán Rafe Pendragon, muž, ktorý poskytuje pôžičky.“
„Okrem ďalších investícií a finančných transakcií, áno. Vidím, že ste žena, ktorá rada mieri priamo k veci, ale najprv vám, ak dovolíte, vezmem plášť.“
Julianna sa dovtípila, že ostala natoľko uchvátená, až úplne zabudla, že má oblečený plášť. Cítila, ako ju zohrieva, a na krk jej vystúpil pot. Prikývla a rozopla si sponu.
Pendragon prikročil k nej a sňal jej plášť lemovaný kožušinou. Správal sa zdvorilo a rukami pohyboval opatrne, aby sa nedotkol jej pliec. Aj tak však bol veľmi blízko a na ňu ostro doliehala jeho fyzická prítomnosť.
Zatajujúc dych, náhlivo pokročila dopredu.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x