bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Po večierku

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Po večierku

Šarmantná Jem Cattericková a mladý výtvarník Ralph McLeary sa pred jedenástimi rokmi našli v spoločnom londýnskom byte a zaľúbili sa do seba. Prispela k tomu aj vernisáž Ralphových obrazov s jediným námetom – portrétom milovanej Jem. Pravdaže, mysleli si, že to bude naveky. Ich rodina sa rozrástla, z dvoch sa stali štyria, byt vymenili za dom. Romantické večery odrazu vystriedali bezsenné noci, dlhé pútavé rozhovory nahradili trápne chvíle ticha. Obaja čoskoro zistili, že život nie je taký jednoduchý, ako si predstavovali. Stalo sa niečo nepredstaviteľné! Dvaja ľudia, ktorí boli pre seba ako stvorení, sa odcudzili – Ralph sa stiahol do ústrania a vyčerpaná Jem netuší, ako ďalej. V snahe nájsť si k sebe cestu a vzkriesiť bývalé čaro obaja vstúpia do zradných vôd. Možno však predsa len nie je všetko stratené, možno sa dokážu opäť nájsť...

Z anglického originálu After the Party (Century, Londýn 2010) preložila Zuzana Horváthová.

Detaily o knihe

Názov: Po večierku

Originálny názov: After the party (Sequel to Raplh´s Party)

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Veľmi dobrá (Nikola Hamarová, 24.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Musím povedať, že ku knihám od Lisy Jewellovej som sa dostala len náhodou, ale neľutujem. Možno sa mi jej debut Ralphov večierok, ktorej voľným pokračovaním je vlastne Po večierku, páčil o trošičku menej. Vadilo mi príliš časté spomínanie fajčenia džointov (nie som veľmi tip, ktorý to uznáva :D ) , ale príbeh bol zaujímavý. Určite odporúčam prečítať si najskôr Ralphov večierok, predsa v ňom sa píše o tom, ako sa Ralph a Jem dali dokopy, čo všetko museli prekonať.. Príbeh je skôr odľahčený, také príjemné letné čítanie. Ale kniha Po večierku je už iná káva. Musím priznať, že sa mi páčila viac. Možno preto, že tu už nejde len o obyčajné užívanie si života (aj keď niekedy s problémami). Tu už ide o každodenný život úplne inak. Daný pár je tu vykreslený po 11 rokoch svojho vzťahu, možno počiatočná zamilovanosť vyprchala, prišli deti a s tým aj rôzne problémy. A ako každý človek, aj hlavní hrdinovia robia chyby, nesprávne rozhodnutia, možno sa neporozprávajú a vzniknú z toho zbytočné nedorozumenia. Aj keď v konečnom dôsledku nie až tak zbytočné, ak vedú k niečomu lepšiemu.. Kniha vás celý čas nechá v napätí, či Ralph a Jem sú pre seba stvorení, či prekonajú prekážky, čo im život kladie pod nohy, či zostanú spolu... Stačí si to len prečítať. :)

Brilantná (Petra Kiseľová, 1.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak začala by som asi tým, že túto knihu som si kúpila hlavne preto, lebo som očakávala niečo na štýl S. Kinsellovej, nakoľko v anotácii bolo uvedené, že autorka píše humorným štýlom. No nestalo sa tak. I napriek tomu som bola akosi rada, že nejde o vymyslený, prikrášlený príbeh, ,,len aby boli trapasy". Pretože ten dej si vyžaduje vážnosť, ide tu o odcudzenie dvoch manželov, ktoré by však vôbec nemuselo nastať, keby dokázali spolu komunikovať. Táto kniha je síce voľným pokračovaním knihy Ralphov večierok, no kto urobí tak, ako ja, že si najprv prečíta druhú časť, nebude dezorientovaný. Pretože sa dozvie všetko potrebné a ešte aj niečo naviac ;) Dej je písaný z dvoch uhlov pohľadov - muža a ženy. Zisťujeme, ako každá odohraná situácia vplývala na jeho i jej psychiku, ako o svojom vzťahu na základe nedorozumení začali pochybovať... Musím povedať, že táto kniha silne ašpiruje na jednu z mojich najobľúbenejších. Pretože skrýva v sebe lásku, odpúšťanie, vieru, ponaučenie, silu budovať vzťah ďalej napriek tomu, že to prvotné očarenie už vyprchalo...Pochopila som, že silná láska je tá, ktorá sa nevzdáva, napriek tomu, že ani jeden z dvojice nie je dokonalý, i keď sme si to o sebe alebo o svojom partnerovi mysleli.

zaujímavý príbeh zo života (Danka, 1.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nad knihou som zozačiatku váhala,čakala som niečo na štýl "umelo veselých" amerických románov. Bola som však veľmi milo prekvapená,príbeh v knihe bol úplne reálny,môže sa stať kedykoľvek a kdekoľvek,nebolo v ňom cítiť že sa odohráva v Anglicku.Naopak,nebyť názvov ulíc, myslela by som že čítam slovenskú spisovateľku :) Príbeh partnerského páru plný lásky,váhania,strachu,neistoty a nerozhodnosti ktorý nezačína práve najkrajšie ale o to prekvapivejší je jeho koniec.Bavili ma zápletky, ktoré som nečakala, robili príbeh zaujímavejší, pestrejší, páčilo sa mi že som hneď do poslednej stránky nevedela ako sa nakoniec všetko vyvnie a skončí. Určite odporúčam prečítať :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť plus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Už,“ vyzve ju Ralph.
Jem otvorí oči. Ateliér je plný umeleckých výtvorov, ale nie sú to obrazy. Sú to vlysy. Ťahajú sa dookola celej miestnosti na tvrdom papieri vysokom jeden meter. Je to nádhera.
Jem sa obzerá na všetky strany, otáča sa dokola, až sa jej z toho krúti hlava. Nevie, kde sa má skôr pozrieť. Je tam dieťa s ospalým výrazom na tvári, poťahujúce si čierne kučeravé vlasy, prúžok kvetovaného šifónu a záblesk obnaženého prsníka. Skupinka vysmiatych žien, osvetlených blikajúcimi svetlami Soho. Dieťatko spiace na matkinom prsníku. Žena s mačkou v lone ležiaca v prítmí spiaceho domu. Šmykľavka, hojdačka a muž stojaci v tieni. Vidí topánku s kužeľovitým podpätkom ledabolo pohodenú na schodoch vedľa prevráteného pohárika, rozžiarenú ženu usmievajúcu sa na mladého muža. Jej život. Jej sny. Plné radosti. Nijaké zlovestné a smutné obrazy. Je to oslava jej túžob a udalostí z posledného roka.
Otočí sa k Ralphovi. Zmocnila sa jej neovládateľná radosť. Zoširoka sa naňho usmeje.
„Nádhera,“ zvolá nadšene, „hotová nádhera!“

Z anglického originálu After the Party (Century, Londýn 2010) preložila Zuzana Horváthová.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x