bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Klimtov bozk

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 02.05.2024 02:58

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Klimtov bozk

Klimtov bozk je román o veľkej láske, kruto poznačenej dobou, v ktorej sa odohráva. Je to veľký, krásne boľavý príbeh o tých, čo nedokážu odísť a nesmú zostať. O tých, ktorí musia byť spolu, aj keď sa nenávidia, aj o tých, ktorí sa napriek životnej láske musia rozísť. Je to príbeh o veku objavovania, prvých návštevách Západu a oslnenia jeho zázrakmi. Rozprávanie o rodiacej sa rockovej hudbe, o basketbalovom priateľstve, o skvelých nových knihách a filmoch. Boris Filan rozpráva príbeh s typickým zmyslom pre prekvapujúci detail, s ironickým odstupom a miestami až s nečakaným humorom.

Detaily o knihe

Názov: Klimtov bozk

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Kniha dokáže zraniť, kniha dokáže ožiť (Simona Bagová, 19.5.2014) Odpovedať

Priznávam sa, že túto knihu som osobne nečítala, ale nedá mi, aby som ju neokomentovala. Častokrát som totiž o ne počúvala až tak, že sa mi dostala pod kožu. Predo mnou tu bol jeden komentár, v ktorom pani Kamila napísala, že nie je dôležitá len kniha, ale aj čitateľ. Čitateľom Klimtovho bozku bol môj blízky kamarát, ktorý sa nešťastne zamiloval. Najprv si myslel, že je to cestopis, ako mnoho iných Filanových kníh. Keď sa do knihy začítal, uvedomil si, aká je láska. V každej podobe mení farbu ako dúha, ako meňavkové šupina ryby pod vodnou hladinou osvetlenou slnkom. Počúvala som o knihe, o jednotlivých pasážach, videla som zronenú tvár a to, ako to prežíval spolu s hlavnými predstaviteľmi. Myslím, že to musí byť silná kniha. Kniha, do ktorej sa človek dokáže vžiť, ktorú dokáže pochopiť a stotožniť sa, ak práve prežíva to isté. Pocit, že niekto miluje tak veľmi, že musí odísť. Že sa, jeho slovami, ľúbili anjčistejšou láskou, no aj tak nemohla byť naplnená. Len slová, akými o knihe môj priateľ hovoril, vo mne zanechali takú hlbokú stopu... Neviem, možno naberiem odvahu si ju prečítať, ale ak nie, urobte tak aspoň vy. Možno sa dozviete niečo, čo ste o sebe nevedeli :)

Klimtov bozk (Kamila, 19.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem Filana. Prečítala som hádam všetko, čo napísal, vypočula si komplet jeho Pálenice, nevynechala žiadne Gala. Nikdy som si nemyslela, že by som tomuto majstrovi slova mohla čosi vytknúť. Po prečítaní Klimtovho bozku som však pravdupovediac bola sklamaná. Príliš často som naďabila na pasáže, ktoré som čítala, počula, videla. Nadobudla som dojem, že autor povymetal šuflíky a román bol na svete. Keď som doma tlmočila tento názor stretla som sa s odporom a nepochopením svojej dcéry. Konštatovala, že je to perfektná kniha. Upravujem teda svoju kritiku. Nie je dôležitá len kniha, ale aj čitateľ. Kto chce spoznať Filanovo dielo nech si prečíta Klimtov bozk. Je to nepochybne majster slova. Tu sa o tom môžete presvedčiť a možno Vám prirastie k srdcu tak ako mne.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem plus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x