bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Myslím, že ťa ľúbim

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Myslím, že ťa ľúbim

„Mal tridsať miliónov fanúšičiek. Ale je môj. Ako si môžem byť taká istá? Prezradilo mi to porozumenie v jeho očiach. Och, tie oči. Boli ako hlboké zelené jazierka, do ktorých sa môžete celé ponoriť.“
Čo sa stane, keď zistíte, že muž, ktorého ste považovali za svoju lásku, je niekto úplne iný?

Dve najlepšie priateľky Petra a Sharon žijú v sedemdesiatych rokoch minulého storočia v Južnom Walese a obe zbožňujú speváka Davida Cassidyho. Ich bibliou je časopis pre jeho fanúšičky. Naučia sa naspamäť každé slovo jeho piesní aj všetky listy speváka vychádzajúce v časopise v nádeji na prípadné stretnutie so svojím idolom. No Petra ani milióny ctiteliek netušia, že listy obdivovateľkám nepíše sám David. Tajomným mužom je Bill Finn, absolvent štúdia anglického jazyka, ktorý sa tak trochu proti svojej vôli stane novinárom píšucim o populárnej hudbe. Jeho povinnosťou je aj zostavenie Veľkého záverečného kvízu o Davidovi Cassidym. Víťazku čaká úžasná odmena – pocestuje na stretnutie so svojou zbožňovanou láskou.
O dve desaťročia neskôr žije citovo zranená Petra s trinásťročnou dcérou a aj tá má svoju pubertiacku veľkú lásku. Úplnou náhodou – ak neveríte na osud – Petra zistí, že jej posadnutosť z roku 1974 sa odrazu znovu prihlásila k životu. A Bill, úspešnejší v práci ako v láske, jej musí niečo prezradiť...

Myslím, že ťa ľúbim je hravo a vtipne napísaný príbeh o priateľstve pretrvávajúcom desaťročia, o zlomených srdciach aj neutíchajúcej nádeji.

Z anglického originálu I Think I Love You (Chatto & Windus, Random House, Veľká Británia) preložila Oľga Hlaváčová.

Dostupné verzie titulu

Myslím, že ťa ľúbim Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Myslím, že ťa ľúbim

Originálny názov: I think I love you

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Akcie

Má 30 miliónov fanúšičiek...ale je môj! (3.8.2011)

Allison Pearson: Myslím, že ťa ľúbim. Čo sa stane, keď zistíte, že muž, ktorého ste považovali za svoju lásku, je niekto úplne iný? Odpoveď nájdete v novinke „Myslím, že ťa ľúbim“. Hravo a vtipne napísaný príbeh o priateľstve pretrvávajúcom desaťročia, o zlomených srdciach aj neutíchajúcej nádeji je presne ten typ relaxu, ktorý potrebujete na dovolenku alebo prázdniny. „Absolútne nádherný.“ či „Tento príbeh vás nadchne.“ sľubujú čitateľské ohlasy. viac

Hodnotenie čitateľov

Zdĺhavá (Ivana Gajdičiarová, 11.3.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Samotný príbeh celkom ušiel, až na zdĺhavé opisy, ktoré boli podľa mňa zbytočné. No keď som po dočítaní knihy kukla na Internet a našla pieseň Davida Cassidyho, ktorá bola spomínaná v knihe, tak ma to milo prekvapilo. Mohla som sa sčasti preniesť do sedemdesiatych rokov minulého storočia. :-)

"čítanie na etapy" (Mária Pieronová, 5.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
knižku som síce neprečítala na "jedno nadýchnutie" ,ale bavila ma. Aj keď miestami boli tie opisy naozaj zdĺhavé. Knižka obsahuje mnoho krásnych myšlienok a aj situácie zo života. Nebude sa určite páčiť každému,ale komu nevadí "čítanie na etapy" ,tak nakoniec bude rád, že si ju prečítal. Ako ja :) S čítaním som sa vôbec neponáhľala, čítala som čo najpomalšie a zamýšľala sa nad každou myšlienkou ,ktorú autorka načrtla.

Kniha (Zuzik, 22.2.2013) Odpovedať

neoslovila ma
Knihu som si kúpila ale bohužial ešte neprečítala ... dala som ju sestre do ruuk a po dni mi ju vrátila pretože už kdesi v polovičke to vzdala... vraj veelmi nezaujimava...takze sa do nej az bojim pustit :)

autorka by mala prestat pisat (Zdenka Poláková, 5.12.2012) Odpovedať

som sklamaný(á)
Ak bude pokracovat tymto sposobom,odnauci ludi citat.Horsie cosi som necitala a to som uz preluskla kadeco.

nuda (Ninka Lučanová, 11.11.2012) Odpovedať

som sklamaný(á)
Knihu som si nanešťastie kúpila. Druhým to neodporučujem. Veľmi zdĺhavé, nudné opisy, oničom dej. Nič sa tam nedeje, musela som sa premáhať aby som to dočítala do konca.

skoda (iva, 11.11.2012) Odpovedať

neoslovila ma
Ani neviem ,prečo komentujem,ale tato kniha ma vobec neoslovila a ani nebavila,jedinu co som nedočitala do konca, este ze som ju mala len požičanú z knižnici....:(

veľké sklamanie (Jana Jankovičová, 16.10.2012) Odpovedať

som sklamaný(á)
v polovičke knihy som ju chcela odložiť lebo ma vobec nebavila.s velkym sebazapretim som ju docitala

zaujalo ma to:D (Mirka Novysedláková, 3.8.2011) Odpovedať

0
Zaujal ma hneď názov. Myslím, že to môže byť skvelá oddychovka pre dámy. Dobrý nápad na zápletku!:D
Všetky komentáre (8)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Sexi zadok! David má sexi zadok!“ Sharon prevzala Carolin slovník.
„Tak som to nemyslela,“ povedala som rýchlo. Chcela som povedať, že v piesni robí pauzy a drží vás v napätí slovkom ale...“
Neskoro. Ešte aj mojim vlastným ušiam to znelo hlúpo, vážne a pedantsky. Nežartuj, Petra. Nauč sa prijať vtip, prečo to nevieš?
Ostatné dievčatá sa váľali od smiechu. Dokonca aj Angela a Olga, ktoré si išli zobrať nápoje a kitkaty z automatu a prišli o rozhovor o sexi ale. Carolin chrochtavý prasací smiech silnel, z nosa jej prskala horúca čokoláda a postriekala jej blúzku, takže vyzerala, akoby ju pokropili zo samopalu. Mňa by mama za to zabila, ale Carol to bolo fuk. Bolo v nej čosi živočíšne, čo ma občas až desilo.
„Petra sa chce dotknúť Davidovho sexi zadku,“ dívala sa žiadostivo, špúlila hrubé pery a chytala ma za sukňu.
Odtlačila som ju. „To nie je pravda.“
Bože, aj vy neznášate, keď sa červenáte? Keď sa raz začnete červenať, už to nezastavíte. Ako keď sa rozleje pohár čučoriedkovej šťavy a máte to všade. Samozrejme, že som si všimla Davidov zadok. To si ani nemôžete nevšimnúť, však? Vytŕča na všetkých fotografiách z koncertov, lebo nosí tie svoje vypasované nohavice. Ale nechcela som počúvať, ako sa tu vtipkuje o Davidovej riti. Vtipkovať o obyčajných chlapcoch bola jedna vec, napríklad keď sme sa posmievali Markovi Tugwellovi, hráčovi na base, ktorý sedel za mnou v okresnom mládežníckom orchestri. Tuhý Tugwell. Carol povedala, že si strká do nohavíc hoboj, a ja som sa nevedela zdržať a musela som sa naňho pozrieť zakaždým, keď si preložil nohu cez nohu. Lenže toto bolo iné. Do Davida som bola zamilovaná.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x