bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Príbeh Edgara Sawtella

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 01.06.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Príbeh Edgara Sawtella

Edgar Sawtelle, ktorý bol od narodenia nemý, žil s rodičmi na farme na odľahlom severe Wisconsinu. Hoci Edgar komunikoval s rodičmi a okolím iba prostredníctvom posunkov, jeho život bol idylický a šťastný. Rodina Sawtellovcov chovala a cvičila psy, ktoré sami vyšľachtili. Sawttelovské psy vynikali poslušnosťou, inteligenciou a vernosťou, a preto sa aj stali Edgarovými najbližšími priateľmi a spojencami. Idylu pokojného vidieckeho života na farme naruší príchod Clauda, Edgarovho strýka. Medzi otcom a Claudom dochádza k prudkým hádkam, rovnako ako za ich mladých čias, akoby nad nimi od narodenia visela kliatba bratskej nevraživosti. Keď Edgarov otec náhle zomrie, Claude sa postupne votrie do života na farme a aj do srdca Edgarovej mamy.

Zmätený a žiaľom zdrvený Edgar nejasne tuší, že otcovu smrť zapríčinil Claude, ale nevie nájsť dôkaz. Nakoniec je Edgar nútený utiecť do rozľahlej divočiny rozkladajúcej sa za farmou, kde vnútorne dozreje a bojuje nielen o vlastné prežitie, ale aj o prežitie troch jednoročných psov, ktoré ho nasledujú. Hoci Edgarovi hrozí nebezpečenstvo, predsa sa rozhodne vrátiť domov – núti ho k tomu potreba odhaliť otcovho vraha a láska k sawtellovským psom.

Detaily o knihe

Názov: Príbeh Edgara Sawtella

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Vynikajuci pribeh (Lubica Krajci Konzelmannova, 2.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jeden z najlepsich pribehov, ake som kedy citala a to naozaj nie som fanatik do psov. Ale tento pribeh skutocne chyti cloveka za srdce. Nehanbim sa priznat, ze som aj kde tu slzu vyronila...

Príbeh Edgara Sawtella (julia, 21.11.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ked´zoberiete do rúk túto knihu,má 460 str. začnete čítať,ste vtiahnuti do deja takým spôsobom,že jednoducho nemôžete odolať a prežívate ten nádherny život.Je ťažky,niekedy nespravodlivy.K životu patrí aj skon.Zdolo sa mi že všetko prebieha rýchlo a tak som si časť kde Edgar odchádza z domu a začne žiť so svojími vernými šteniatkami,vychutnala pekne pomaly.Spôsob riešenia problémov znel,naskôr mysli na druhých. potom na seba.A čakala som čo bude nasledovať.Koniec knihy ma dostal tak,že som plakala.Kniha je napísana bez akýchkoľvek vulgarizmou.S veľkou nehou,jemnosťou a pritom ten život bol ťažky.Vd´aka za obohatenie môjho života.

Neuveriteľne pútavý príbeh (Božena, 26.10.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na zadnom obale knihy je hodnotenie spisovateľa Stephena Kinga, s ktorým môžem len do bodky súhlasiť. Už dávno som nečítala takú knihu, ktorá by ma tak veľmi zaujala ľudsky, príbehom, spôsobom napísania. Príbeh plynie ako vody, ľahúčko a predsa nie je povrchný. Nemá v sebe ani veľké násilie, ani skoro v každek knihe prítomné milostné scény, či veľa postáv a prelínanie dejov, je zasadený do obyčajného prírodného prostredia a predsa je plastický, živý a veľmi dobre sa číta. Knihu som zhltla za dva dni. Bude sa mi po nej ťažko niečo čítať.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je jeden krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x