bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zmluva podľa Paganiniho

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Joona Linna (2.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:376
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zmluva podľa Paganiniho

Niektoré zmluvy nezruší ani smrť...

Generálneho riaditeľa Carla Palmcronu nájdu obeseného v prepychovom byte v luxusnej štokholmskej štvrti Östermalm. Izba, v ktorej zomrel, je však nezariadená. Ako sa teda obesil?
V ten istý deň nájdu mŕtvu mladú ženu na jachte, čo sa bez posádky plaví medzi ostrovčekmi pri Štokholme. Pľúca má plné brakickej vody, no oblečenie suché. Ako sa teda utopila na palube lode, čo pokojne brázdi pobrežné vody?
Obe úmrtia by navždy zostali záhadou, nebyť nástojčivosti a tvrdohlavosti kriminálneho komisára Joonu Linnu. Jeho nečakané odhalenie a dedukcia rozkrútia kolotoč strhujúcich udalostí.
Polícia sa v toto leto ocitá pred jednou z najťažších skúšok.

Zmluva podľa Paganiniho je vzrušujúci kriminálny román, s ktorým Lars Kepler znova predstupuje pred čitateľa a ponúka mu nevšedný zážitok.

Zo švédskeho originálu Paganinikontraktet (Albert Bonniers Förlag, Stockholm 2010) preložila Mária Bratová.

Mrazivé príbehy z drsného severu. Všetko o severských detektívkach nájdete na www.severskekrimi.sk.

Dostupné verzie titulu

Zmluva podľa Paganiniho Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Zmluva podľa Paganiniho

Originálny názov: Paganinikontraktet

Objednávací kód NA201352

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Súťaž :) (Adriána, 1.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Zmluva podľa Paganiniho. Kniha, ktorú odporúčam nielen pre milovníkov kriminálnych románov. Ja by som o sebe nikdy nepovedala, že by som vôbec siahla po niečom takom a nieto ešte, aby som to prečítala. A ešte dokonca! Odporučil mi ju brat a tak som sa rozhodla, že to skúsim. Neľutujem a plánujem sa k nej vrátiť aj neskôr ;)

Paganini (Sisa, 30.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už pri prvej knihe som sa do tohto "autora" doslova zbláznila až po uši! Je to majster slova a písma. Priznávam, že z mojej strany bude komentár asi až priveľmi neobjektívny, lebo mám na Keplerovcov slabé srdiečko. Paganiniho som prečítala doslova na jeden šup, tešila som sa na každú jednu stranu, na to ako sa bude príbeh vyvíjať, premýšľala som spolu s Loonom kto za tým všetkým je,,, Pre mňa je to ďalšia skvelá kniha zo skvelej série a veľmi sa teším na ďalšie, lebo tie čo vyšli už mám prečítané :-)

Celkom dobra (Eva Garajova, 11.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha sa začína dramaticky a zaujímavo len potom to nejako upadá ale dá sa v pohode prečítať pričom sa neutrzi žiadna ujma ale hypnotizér bol lepší.

priemer (Lucia Lieskovanová, 5.10.2014) Odpovedať

priemerná kniha
Od tejto spisovateľskej dvojice som zatiaľ prečítala len "Paganiniho". Kniha sa mi páčila,takže určite siahnem aj po príbehu Hypnotizér.Ale mala svoje "muchy" Miestami sa dalo dosť jasne predpokladať,čo bude nasledovať.Zo začiatku boli náznaky "tajomna", ale samozrejme,že za všetkým treba hľadať peniaze.Podľa môjho názoru však nedosiahli kvality Jo Nesba.Škoda.

:-/ (Janka Švantnerová, 6.5.2014) Odpovedať

neoslovila ma
No môžem za seba povedať, že ma kniha vôbec neoslovila. A otovorene poviem, že som ju ani nedočítala, vôbec ma nebavila...

WOW! (Monika, 16.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
proste skvela ! nesklamala, prave naopak :)

konšpiracia ... (Emily, 15.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
severské kriminálky sú jednoducho iné... ale v porovnaní s trilogiou Milenia je to slabé...

ANO (Anton Duchnovský, 7.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po precitani Hypnotizera bola jednoducho povinnost precitat aj tuto knihu. Samozrejme ze nesklamala, dokonca si trufam povedat, ze bola o nieco malo lepsia ako jej predchodca. Napatie, zapletka a dokonca aj akcne vyustenie tohto pribehu spravili z tejto knihy perfektny zazitok. Skoda ze Svedkyna ohna od Keplera nevysla este v slovencine (cesi su zase pred nami). Kazdopadne tento thriler patri k tym lepsim, ktore sa oplatia precitat (v ramci zanru aj v ramci nespocetneho mnozstva severskych detektivok - thrilerov)

Kepler dušu neupísal (Tomáš Paluch, 1.8.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Aj keď`som sa zaprisahal, že knihu od tohto manželského dua už nikdy nevložím do rúk, predsa len sa mi do nich dostalo aj pokračovanie "Zmluva podľa Paganiniho, a napriek počiatočnej skepse ma toto voľné pokračovanie Hypnotizéra síce občas uspávalo, najmä, čo sa týkalo ostrovnej pasáže, ale dej v meste v druhej polovici chytal nejaké tie úlomky napätia, pozbierané od Nesba, či Larssona, ktoré ma prebrali, takže postupná gradácia deja knihe prospela, aj keď stále to nie je to pravé Larssonove :) Neviem, či ma to má mrzieť alebo tešiť, ale „Keplerovci“ určite svoju dušu diablovi neupísali...

pre náročnejších fanúšikov napínavých kníh (Jane, 25.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zbožňujem detektívky, napínavé trilery, ktorých som už prečítala veru dosť, ale Zmluva podľa Paganiniho mi do zbierky chýbala..Neodolala som pozitívnym ohlasom a zaujímavému obsahu, preto som si knihu kúpila. Kúpu neľutujem, je to jedna z najnapínavejších kníh, aké som kedy čítala! Súhlasím s názorom, že sa vám pri jej čítaní odohráva dej rovno pred očami..Máte pocit, že "čítate" film, od začiatku ste držaní v napätí, kdesi som zahliadla info, že kniha nie je logicky prepojená..Podľa mňa je.:)Tak, ako pri iných knihách, aj pri tejto som triafala nesprávne, keď som sa snažila uhádnuť,odhaliť človeka, ktorý stojí za sériou nekalých praktík..Ako sa dej knihy skončí, vám pravdepodobne "docvakne" až pri jej konci, čo je fajn, lebo ste stále držaní v napätí a neviete, čo vlastne môžete očakávať...Manželská dvojica, ktorá stojí za vznikom tohto titulu, ma presvedčila, že písať vie, takže najbližšie kupujem aj Hypnotizéra.:)

dá sa :))) (Sabína Babková, 12.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
knihu som vyhrala, kedže tento žáner nie je práve môj šálok kávy tak určite by som si ju nekupovala :)) napriek tomu ma príjemne prekvapila :)) dobre sa číta a bola som v "napätí" po celý čas :))) sem tam bol vývoj deja dosť priehľadný ale v celku pohodička :))

skvelé krimi (Andy, 24.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už podľa obálky som vedela, že túto knihu musím mať. Obálka však nie je všetko, je to výborne napísaný román, s napínavým, strhujúcim dejom a skvelou zápletkou. Páčilo sa mi, ako je v knihe napísané prelínanie deja, keď sa niečo deje súčasne, čitateľ sa v tom nestráca, ako sa niekedy stáva. Pri čítaní som sa pristihla pritom, že mám pocit, akoby sa mi v hlave prehrával film. S komisárom Joonom Linnom sa prelúskavame cez spleť náhod, prekvapivých nehôd, aby sme nakoniec zistili, že nešlo ani o jedno, ani o druhé, ale o premyslené vraždy. Sila zbraní a lesk peňazí môže byť pre niekoho silná motivácia a vraždy jedna za druhou sú potom už len maličkosti. Román naznačuje, kam sa dá zájsť, keď moc zatemňuje myseľ, keď chamtivosť nemá hraníc, keď peniaze sú nado všetko, keď loby nepozná mantinely. Táto kniha nie je až tak veľmi vzdialená realite, pri množstve odhalených káuz, pri množstve káuz, ktoré na odhalenie ešte len čakajú, či už u nás alebo v zahraničí, nám ostáva len dúfať, že zmluvy podľa Paganiniho ostanú fikciou v románe a nestanú sa skutočnosťou... Je to prvý román od manželov Ahndorilovcov, ktorý som čítala a doslova ma nadchol, takže ďalšie si rozhodne nenechám ujsť.

Odporúčam (Jarmila Cigáňová, 18.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha sa dobre číta, páčila sa mi viac ako Hypnotizér. Odporúčam však prečítať obe knihy.

Krimi v ľahkom žánri (Marek, 9.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Manželia pod pseudonymom Lars Kepler opäť trafili klinec po hlavičke. Očividná snaha napísať bestseller je medzi riadkami rovnako jasná ako príbeh a samozrejme to aj vyšlo. Možným negatívom sú jednoznačné postavy, ukončenie deja predpokladatelné. Kniha nesie niekoľko zaujímavých zvratov. Autori sa snažili ťažiť z úspechu Hypnotizéra. Ide o kriminálny príbeh, v ktorom ale niektoré logické otázky zvedavého a náročného čitateľa skončia v slepej uličke, čo však celkový dojem z knihy nekazí a po jej dočítaní si pustíte pár piesní od Paganiniho a pri káve sa zamyslíte, či ide skutočne len o fikciu...

čítavé (Ivana Paštrnáková, 12.12.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
O čosi lepšie ako Hypnotizér, o čosi slabšie ako Millenium, celkovo veľmi solídny priemer. Číta sa veľmi dobre, len občas zamrzí dosť priehľadný vývoj deja alebo takmer nadprirodzené schopnosti niektorých postáv.

Filmový scenár (eli, 21.7.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha patrí k lepším, ktoré som čítal, ale určite nie k najlepším. Hoci sa dobre číta a udržuje čitateľov záujem takmer po celý čas, pôsobí na mňa trošku "vypočítavo" zo strany autorov, akoby už rátali so sfilmovaním príbehu a s týmto postojom ho vystavali.
Všetky komentáre (16)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

John Bengtsson prešiel po drevenej podlahe k dvojkrídlovým dverám, otvoril ich a ocitol sa v salóne s vysokými členenými oknami. V horných sklenených štvorcoch sa lámali lúče letného slnka.
V bielej miestnosti sa vznášal muž.
Vyzeralo to čudne, neprirodzene.
John Bengtsson mlčky civel na mŕtveho muža. Videlo sa mu, že prešla večnosť, kým konečne zbadal priesvitnú šnúru na bielizeň, pripevnenú o hák lampy na strope.
Dobre oblečený muž akoby ustrnul vo výskoku s vystretými priehlavkami a špičkami topánok ukazoval na podlahu.
Bol obesený – no bolo tam ešte niečo, čo nesedelo, čo pôsobilo zvláštne, neprirodzene.
John Bengtsson vedel, že nesmie prekročiť prah salóna. Miesto činu musí zostať nedotknuté. Srdce mu búšilo čoraz rýchlejšie, zreteľne vnímal vlastný pulz. Nasucho prehltol, no ani potom nevládal odvrátiť zrak od muža vznášajúceho sa v prázdnej izbe.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x