bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zasvätený

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zasvätený

Obeť jedného človeka môže vyvolať sprisahanie.
Odvaha jednej ženy napokon odhalí desivú pravdu.
Dokáže sa jej však ľudstvo postaviť zoči-voči?
Čo je tajomstvom zasväteného?

Istoty moderného sveta sa čochvíľa rozpadnú vinou sprisahania napájaného krvou a klamstvom...
Mních skočí z najstaršieho obývaného svätého chrámu na zemi, z Citadely vytesanej do hory v historickom tureckom meste Rumy, a zabije sa. Nejde však o bežnú samovraždu, ale o symbolický akt a vďaka médiám sa jeho svedkom stane celý svet.
Pre charitatívnu pracovníčku Kathryn Mannovú a hŕstku spolupracovníkov to znamená signál na začatie akcie, na ktorú čakali, no pre uzavretých fanatikov v mníšskych sutanách v Citadele zasvätených koniec všetkého, čo vybudovali. Chcú tomu zabrániť, a tak zabíjajú, mučia a porušujú zákony.
Novinárka Liv Adamsenová, ktorá píše o zločinoch v New Jersey, sa odvážne vydá na príšernú a nebezpečnú cestu, ktorá vedie aj k poznaniu samej seba.
Na konci cesty však objaví čosi, čo zmení jej život!

Zasvätený je apokalyptický triler o sprisahaní, aký ste ešte nečítali, plný vzrušenia a intríg. Zároveň ohlasuje debut veľkého talentu – Simona Toyna.

Z anglického originálu Sanctus (HarperCollinsPublishers, Londýn 2011) preložil Alojz Keníž.

Dostupné verzie titulu

Zasvätený Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Zasvätený

Originálny názov: Sanctus

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

peckaaa (Mirka, 5.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tato kniha predcila moje ocakavania,ked som ju docitala,nedockavo som cakala kedy vydaju druhy diel,ak chce nieko zazit napatie az to mrazi nech nevaha a urcite si ju precita!!

skvele (Lubi Listoferova, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zaciatok trilogie je skvely, tesim sa na pokracovanie!

Super kniha (renka, 3.6.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborné, napínavé čítanie, odporúčam.

Zaujímavé (Romana, 2.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
V prvých troch kapitolách som bola stratená, ale akonáhle som sa zoznámila s postavami a základmi príbehu, nevedela som sa odtrhnúť :) Veľmi pútavé čítanie :)Mám rada knihy v tomto štýle, kde sú spojené fakty s fantáziou, kde sa odhaľujú tajomstvá vekou :)

Oceňujem námet (Emily, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Priznám sa, že veľmi nevyhľadávam knihy, ktoré sa snažia nejakým spôsobom akože búrať mýty, alebo dogmy. V súvislosti s touto knihou ma upútala obálka a bola som jednoducho zvedavá. Najprv som sa do toho nevedela zahryznúť... myslela som si, že to odložím, ale pádom mnícha sa ozaj odštartovali veci, ktoré by sotva mohol čitateľ predvídať. Ak sa niekto pokúša porovnávať autora k D. Brownovi a bude si myslieť, že Simon Toyne šiel niečo písať akože - vyvolať senzáciu a ošial akoby "zasa je tu niečo proti cirkvi"... sa mýli. Nech to tu ani nehľadá. Oceňujem námet - autor píše o sakramente, ktorý mnísi v Citadele strážia, držia v utajení... a ozaj som ostala prekvapená, pri zistení čo je sakrament.

prekvapivo (Barborka, 9.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
ma kniha úplne dostala, dočítala som ju za jeden deň, síce na druhý pokus, ale nesklamala. Príbeh premyslený do detailov, ponúkaný kúsok po kúsku aby nechával čitateľa v napätí až do prekvapivého konca... neviem sa dočkať druhej časti s názvom Kľúč :)

Nic moc :( (Kristína S., 17.8.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Hmm, podľa mňa snaha o nasledovanie Brownovho ošiaľu Toynovi nevyšla. Ak mám porovnať (a asi nebudem jediná), Brown bol v mnohom lepší - zápletka, vykreslenie postáv, napätie, dynamickosť, ale najmä uveriteľnosť všetkej tej cirkevnej tematiky, do ktorej je Zasvätený už podľa názvu zasadený. Osobne sa nehlásim k žiadnemu náboženstvu, no na Brownovi ma pútalo to, ako faktologicky/historicky vedel podložiť každý detail a že som voči nemu po tejto stránke zachovávala obdiv. Toyne ma, bohužiaľ, nepresvedčil a nenadchol - svedčí o tom aj fakt, že knihu som čítala vyše týždňa, tj. o žiadnom zhltnutí, ktoré tu bolo spomínané, u mňa nemôže biť ani reč. A záver? Vonkoncom by som ho nenazvala prekvapivým, skôr "zúfalým" - autor akoby chcel ľudí fascinovať a hrr spôsobom prvoplánovo ukončiť prvé dielo tak, aby ste sa začali triasť na jeho pokračovanie. Výsledkom je však dostratena vyznievajúci trapas, ktorý len podčiarkol výraz celej knihy.

Pokračovanie (Zofia, 18.4.2012) Odpovedať

Kedy vyjde ďalší diel?

odpoveď (Katarína Ončáková, 23.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
4/2013 :)

Triler (Andrea Aláčová, 19.3.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Úžasná kniha. Dej ma zaujal hneď na začiatku, veľmi sa mi páčilo ako sa postupne odhaľovali charaktery postáv. Celé čítanie bolo napínavé a koniec prekvapivý.

Milujem mysteriózne trilery (Roman Selecký, 23.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nie je ich tak veľa, myslím také premyslené, napínavé, remeselne dobre zvládnuté. zasvätený ma prekvapil - pozitívne! Niekde som čítal, že to je najlepší konšpiračný triler roku a môžem iba súhlasiť. Veľmi sa mi páči už obálka, ktorá ma najskôr pritiahla a keď som si o knihe prečítal viac, neváhal som. Už od prvých strán tajomný nádych, mesto Ruina na juhu Turecka, tisíce rokov stará Citadela a veľmi starý mníšsky rád. Raz z hory skočí mních a stane sa z toho senzácia, o ktorej sa hovorí na celom svete. Týmto sa začína príbeh a rozbieha súkolia skvelých situácií a zauzlení a zvratov, ktoré vedú k rozlúšteniu záhady tohto čudného rádu. Kniha nenudí od prvých stránok, hneď vás vtiahne a hoci stred trošku pokryvkáva, záver vás strhne. Akčný, dynamický a ja som si vtedy vyčítal, že nemám rýchlokurz čítania:-) Autor veľmi umne ponúka odpovede na otázky ako a prečo, kto a s kým...no stále sa pýtate ČO? Cesta k tomu tajomstvu je zábavná, pútavá, až filmová. Ani neviete ako som sa potešil, keď som si prečítal, že ide o prvú knihu trilógie. Už teraz sa neviem dočkať, koniec je dosť otvorený, takže som zvedavý, aké pokračovanie autor napíše. Odporúčam túto knihu, ak máte radi mysteriózne trilery so štipkou scifi, radi sa bojíte...a jednoducho, máte radi kvalitné čítanie.

Sanctus (Kristína Klabníková, 9.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihy takéhoto typu môžem. Spočiatku som sa síce knihou prelúskavala,ale po chvíli to prešlo a ja som ju prečítala veľmi rýchlo. Spočiatku som nevedela prísť na chuť krátkym kapitolám,ale to prešlo a začali mi čoraz viac vyhovovať. Dej knihy ma zaujal, tiež sa mi páčilo ako sa postupne odhaľovali charaktery postáv /tí o ktorých som si myslela,že sú zlí patrili nakoniec k druhej strane/,rozuzlenie bolo prekvapivé a mňa navnadilo na druhý diel.
Všetky komentáre (12)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť mínus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Po údere do hlavy sa ho chytal závrat a žalúdočná nevoľnosť. Pri vedomí zostal iba vďaka ukrutnej zime. Oblieval ho nehybný, prastarý chlad, nemenný a nemilosrdný ako kameň, do ktorého vytesali celu. Pritláčal ho k zemi a zahaľoval ako rubáš, slzy mu primŕzali k lícam a brade, ochladzovala sa mu krv, čo vytekala z čerstvých rezných rán. Odhalenú hornú časť tela si pri obrade dorezal sám. Mysľou sa mu ťarbavo potácali obrazy, predstavy odporných scén, ktorých svedkom sa pred chvíľou stal a zároveň odhalil príšerné tajomstvo.
Dospel k vrcholu celoživotného hľadania. Došiel na koniec cesty, lebo dúfal, že ho privedie k posvätnému a prastarému poznaniu, k božskému osvieteniu, čím sa ešte väčšmi priblíži k Bohu. Napokon po dlhých útrapách dospel k vytúženému poznaniu, ale v tom, čo uzreli jeho oči, nenašiel ani štipku božskosti, pocítil len nepredstaviteľnú bolesť.
Kde sa v tom skrýval Boh?
Slzy ho nanovo zaštípali a chlad mu prenikol až do špiku kostí. Spoza ťažkých dverí začul vzdialený zvuk, predieral sa cez plást ručne vytesaných chodieb, hadiacich sa naprieč celou horou.
Čoskoro si po mňa prídu.
Obrad sa skončí a potom prídem na rad ja...

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x