bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Jedz, modli sa a miluj

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:56

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Jedz, modli sa a miluj

O tom ako sa jedna žena vybrala do Talianska, Indie a Indonézie, aby tam našla všetko.

Svoj pôvabný, inteligentný a mimoriadne zábavný príbeh rozpráva autorka s vervou, humorom a prenikavým pohľadom, ktorým priťahuje ľudí ako magnet. Je to zarytá cestovateľka, skvelá rozprávačka, pričom terčom jej jedovatého humoru je často ona sama. Neobyčajný román Jedz, modli sa, miluj – príbeh tridsaťpäťročnej, mimoriadne talentovanej Elizabeth Gilbertovej – nie je určený len pre ženy, vážení páni. Jej skúsenosti môžeme importovať do vlastného života.

Detaily o knihe

Názov: Jedz, modli sa a miluj

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Cestovateľsko - meditačný zážitok (Michaela Dúcsová, 6.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak táto kniha bola jednoducho úžasná.:) Autorka v nej rozdelila časť svojho života na tri krajiny Taliansko, India a Indonézia. Každej krajine priradila jedno slovo z názvu. Autorka po bolestnom rozvode odchádza do spomenutých krajín hľadať samu seba a svoj vnútorný pokoj. Taliansko bolo skvelé, plné slnka, krásnej krajiny a hlavne úžasného jedla. Preto odporúčam - nečítať keď držíte diétu!!!:) Navyše som sa zaujímavým spôsobom dozvedela o histórii krajiny, dokonca o histórii vzniku talianskeho jazyka:) India bola pokojná, plná hľadania vnútorného pokoja, meditovania a ticha. Indonézia, konkrétne Bali, bola farebná, vtipná a dojímavá. Liz tam žila v takom krásnom domčeku so záhradou, že som si ho hneď vedela predstaviť a aj ja by som sa tam rada na čas utiahla:) Počas svojej cesty sa zoznámila s množstvom zaujímavých ľudí. V pamäti mi uviazol hlavne starý šaman Ketut, čo bol "prázdny v banke":) A veľmi ma pobavil pseudopríbeh - Wajan, ktorý si vzal Wajan a mali spolu Wajan:):) Skoro k slzám ma dojala pasáž o týranej Wajan, jej malej dcérke a dvoch sirotách, ktoré si vzala k sebe a o hľadaní domu, na ktorý Liz urobila veľkú zbierku. Kniha sa číta ľahko, príbeh plynie pokojne, je veľmi čítavý, je to taká úprimná spoveď autorky. Vrelo odporúčam všetkými desiatimi. A hlavne, po prečítaní vo vás ostane silný pozitívny pocit:)

Jedz, modli sa a miluj (Miška, 5.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som dostala od priateľa ako ospravedlnenie zato, že ma neposlúchal :)To sú jeho slová. Výberom knihy ma naozaj potešil, lebo od kedy som videla jej sfilmovanú verziu, pohrávala som sa s myšlienkou zadovážiť si ju. Prišiel k nej dozaista ako slepé kura k zrnu, preto viem, že jeho ruku pri výbere viedla vyššia sila. A kniha si ma našla. O čom je? Je to autobiografické rozprávanie jednej ženy, ktorá pred 30tkou prežíva krízu. Nie je to však o veku. Najhoršie je, že pôvod jej hlbokých depresií je nejednoznačný. Keď viete, v čom je problém, môžete pracovať na jeho odstránení. Preplakané celé noci, vedľa spokojne spiaceho manžela, pocity zúfalstva a neznesiteľnej úzkosti, ktoré nemajú nijakého vinníka. Keď máte "všetko", milujúceho manžela, dobrú prácu, dom so záhradou, len nie pokoj v duši, to je obrovský problém. Zrazu zistila, že len slepo nasledovala naučené normy správania sa "rozumnej" americkej vzdelanej ženy a vzorce, ktoré jej mali zaručiť šťastný, spokojný život, nefungujú. Že netúži byt spútaná vo zväzku ale byť voľná. Že oveľa viac ako byť matkou, túži cestovať a písať. Jej naivná predstava o pokojnom rozvode a rozumnom vyrovnaní sa, sa razom mení na niekoľko ročnú rozvodovú nočnú moru. Prichádza o celý majetok, čo bol premyslený akt pomsty jej manžela, no prijíma to s pokorou. Konečne sa absolútne psychicky vyčerpaná aj z ďalšieho nevydareného vzťahu, do ktorého sa hneď po rozchode s mužom strmhlav vrhla, vydáva na cestu do svojho vytúženého Ríma, učiť sa taliansky jazyk, ktorý považuje za najkrajší na svete. A vtedy sa len začína jej cesta za šťastím a duševnou rovnováhou, ktorú tak bytostne potrebuje. Samozrejme, na začiatku svojej cesty ešte stále pochybuje o všetkých svojich životných rozhodnutiach. Či to všetko naozaj stálo za to. Obrátiť celý svoj život na ruby, prísť o majetok, byť sama, stratená v cudzej zemi, kladie si množstvo otázok. Pociťuje úzkosť. No v hĺbke srdca vie, že urobila to najlepšie, čo mohla a je na správnej ceste. Začína sa rok cestovania po Taliansku, Indii a Indonézii.. Super čítanie, odporúčam :)

Necakane sklamanie... (Lucia, 3.1.2015) Odpovedať

neoslovila ma
Priznavam, podlahla som davovej psychoze a knihu som si bezhlavo kupila po zhliadnuti rovnomenneho filmu. Ten sa dal vydrzat vdaka vzdy ocarujucej Julii a charizmatickemu Javierovi. Kniha vsak je pre mna velke sklamanie. Je taka nemastna- neslana. Cast "jedz"- Taliansko a "miluj"- Bali sa este da prezit, ale uplne ma zabili psychologicke vylevy s stati "modli sa"- India. Hladala som po cely cas nieco, co by ma dostalo, nejaku iskru, ale "wau" efekt sa nedostavil. Knihu som s tazkostami docitala celu a bola som stastna, ze to mam za sebou. Pre mna- film ano, kniha nie.

Jedz, modli sa a miluj... (Veronika Jurčišinová, 29.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Malokedy, alebo skor vobec ma neoslovuju americke bestsellery, ci uz vo filmovej alebo kniznej verzii. Avsak tato kniha sa mi pacila, lebo bola pisana zaujimavym sposobom, hlavne pisana nevtieravym humorom, hlbavymi myslienkami a insprirujuc pre ludi, ktory potrebuju mozno nakopnut... autorku nemozem hodnotit a uz vobec nie sudit preco sa rozviedla (kazdy mame svoje dovody), ci sla do talianska len jest a nepozerat muzea (po rozvode si treba aj telo a zmylsy, nielen dusu liecit), v Indii mozno pre niektorych citatelov nenasla vhodne a dostatocne odpovede na otazky boha a vnutornej harmonie, no ak si dobre pamatam, tak ona toho Boha nasla, sama v sebe, prostrednictvom meditacii, takze treba vyskusat a prist na to sam, ci sa to da...a v Indonezii jej vytykat, ze nasla muza, starsieho a s vazektomiou a pod, ved vek nehra az tak rolu, ked je clovek zrely osobnostne a ak si spominam, prisla na zaciatku knihy na to, ze sa neciti byt matkou a to mozno nikdy...pravo kazdej zeny, nie? po precitani som si pozrela film - polovica vo filme chyba, co je logicke, kedze kniha je hruba a velka a vela sa tam udialo, tak do filmu by sa nezmestilo, no samozrejme mi vo filme tie utrzky jej zivota nestacili, niektore veci vo filme boli aj pozmenene, co ma neprijemne udivovalo..v kazdom pripade odporucam najprv knihu a film uz len pre zvedavost, ako sa to dalo vsetko natocit :)

Jedz, modli sa a miluj (Kristína Patusová, 21.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha, ktorá vám dodá chuť jesť, modliť sa a milovať ... je jednoducho výnimočná :)

Liz (Zuzana, 11.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
K tejto knihe som sa dostala náhodou a nemohla som ju len tak odložiť..atmosféra Talianska ma úplne pohltila,až som mala chuť hneď tam ísť :) a India je moja srdcovka..proste som si ju ozaj vychutnala. A zopár myšlienok ma donútilo porozmýšľať aj sama nad sebou..veľmi príjemné čítanie :)

Recenzia (Iveta Hrickova, 23.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vyborna sebareflexia tridsiatnicky, ktory sa dostava do krizy tohto veku. Myslim, ze sa to tyka mnohych zien a podobne dilemy, ako riesi hlavna predstavitelka, riesime aj my ostatne. Kiez by sa a nam naskytla taka rocna moznost sebapoznavania a hladania toho, co ma byt pre nas v zivote dolezity. Nuz, kedze nemame tolko penazi na zvys, staci si kupit aspon tuto knihu, ktora vas nepochybne prinutit zastavit a zamysliet sa nad tym, ze ci to, co sa okolo va odohrava je to spravne a to, po com ste tuzili, alebo by ste mali este nabrat druhy dych pre novu zmenu.

Jedz, modli sa a miluj (iveta chlivenyiová, 1.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha ma zaujala od začiatku, pohodové čítanie. Ked´že mám rozčítanú i Bhagavad-Gíta-taká, aká je ,Liz mi trochu zjednodušila vedántsku filozofiu.Napísané slová...všetok smútok a trápenie sveta spôsobujú nešťastní ľudia....akoby mi ich z mysle vyčítala.

krásna :) (Jana, 11.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
do tejto knihy som sa zamilovala už po pár stranách :) nie je to obyčajná priemerná kniha, kde sa žena po rozvode stane nezávislou, nájde si lásku a všetko skončí happy endom. pre mňa má táto knihy hĺbku, spisovateľka hľadá Boha a pritom precestuje kus sveta. krásna kiha, ktorá vo mne doznievala ešte veľa dní po jej dočítaní :)

Atmosféra (Zuzana Pažítková, 18.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Neverila by som ak by mi niekto po prečítaní povedal, že nemá chuť ísť do Ríma. Tak krásne a detailne opísaná atmosféra Talianska, Indie.. cestovala som celý čas. Perfektne písaná kniha, dokáže vás dokonale vtiahnuť do deja, na miesto kde sa to odohráva, vžiť sa do jej situácie, prežiť s ňou každý pocit, rozhodnutie, myšlienku, predstaviť si tú chuť pizze, krásu Bali..ten pocit uvoľnenia pri jóge, viete si predstaviť ľudí, s ktorými sa stretáva, ich smiech...krásna kniha, odporúčam:)

pohoda (Jana, 2.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihu so kúpila na základe filmu, síce som ho nevidela, ale mám rada Juliu Roberts. Mám skúsenosť,že kniha je lepšia ako film, preto vždy začínam knihou. Je to také pomalé čítanie, treba trošku premýšľať čo čítate, hlavne časť India, veľa duchovného, opisného, niekedy to pôsobí nezáživne. Nezvyknem čítať knihy na jeden nádych a túto už vôbec nie, a neodporúčam to ako čítanie počas cestovania MHD. :-)

priemer (Mariana, 6.8.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Podľa mňa to bola priemerná kniha. Bolo v nej niečo čo ma zaujalo, ale miestami to bola nuda. Už na začiatku ma nemilo prekvapilo správanie hlavnej hrdinky, no nič proti tomu, sú to jej rozhodnutia. Na druhú stranu sa mi veľmi páčil pobyt Elizabeth v Taliansku a na Bali, tá India bola taká jednotvárna, no s duchovným zážitkom. Ja mám rada jednoduchšie žánre, nie som náročný čitateľ. Zbožňujem knihy, ktoré sú napísané podľa skutočnej udalosti, najradšej z arabského sveta, Afriky, no nepohrdnem ani dejinami bývalého Československa.

Miluj (Katka, 1.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knižku som si kúpila, pretože ma veľmi zaujala po obsahovej stránke, a navyše ma tento žáner knižiek veľmi zaujíma. Zhltla som ju za necelé dva dni, nakoľko má 300strán, no nedá sa od nej odtrhnúť. Príjemným spôsobom písaná kniha, z ktorou sa okamžite stotožníte a nedokážete sa od nej odtrhnúť. Preto ju inak ako vrelo odporúčam ani neviem okomentovať. Naozaj perfektný príbeh, ktorý mierne zasahuje do duchovna.

Attraversiamo (Laura Pecíková, 17.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
K tejto knihe som sa dostala čírou náhodou, keď som v zápale po tom, ako som videla film, zúfalo vzdala nádej, že si ju raz budem môcť prečítať. Práve tento román zapríčinil to, že sa vo mne z ničoho nič zrodil pomaly silnejúci prúd ambícií mladého človeka. A naučil ma veriť v to, čomu som sa donedávna tak tvrdohlavo vyhýbala. Tomu, že náhody neexistujú. Od chvíle, čo som zatvorila knihu, čím som mohla hlbšie nazrieť do jej myšlienok, ktoré sa týkali neraz tak prirodzených vecí, že som neraz žasla nad tým, ako sa tie veci rozhodol niekto tak výstižne popísať a láskavo im venoval pozornosť, cítim v sebe neskutočnú vyrovnanosť. A najmä vzrastajúce odhodlanie čeliť všetkému novému, čo nám život prináša. Preto: Attraversiamo

Modli sa a miluj (Helena Mészárosová, 30.11.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Musím povedať,že knihu som si kúpila podľa odporúčania.Kniha má v sebe niečo,čo je ťažko definovať. Už od začiatku máte pocit,že máte s hlavnou hrdinkou niečo spoločné a aj keď sa vám darí,máte pocit,že musíte preč,niekam ďaleko si zresetovať hlavu. Páči sa mi štýl,akým je knižka napísaná,aj keď na môj vkus je v nej priveľa opisu duchovna.
Všetky komentáre (15)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x