bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Slzy púšte

Vydavateľ: EvitaPRESS (EPA store s.r.o)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.04.2024 03:50

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,15 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Slzy púšte

Dráma lekárky, ktorá prežila vojnové peklo v Sudáne. Genocída, násilie a vraždenie ako výsledok etnických nepokojov v provincii Darfúr očami jednej z obetí.

Knihu „Slzy púšte“ napísala Sudánka Halima Bashir s pomocou spisovateľa Damiena Lewisa. Aj ona sa musí skrývať za vymyslené meno. V prípade odhalenia identity by jej rodine žijúcej v Afrike stále hrozili kruté represálie.
Halima žila ako dieťa spokojným životom v milujúcej rodine, jej nadanie ju predurčilo, že ako jedna z mála zo svojho kmeňa dosiahla vysokoškolské vzdelanie a stala sa lekárkou. Už v škole sa stretáva so zvláštne napätými vzťahmi medzi pôvodnými černošskými obyvateľmi Sudánu a Arabmi, ktorí sa v krajine považujú za privilegovanú vrstvu.
Napätie prerastie do rasových nepokojov, Halima ako lekárka v nemocnici rovnako ošetruje ranených z oboch táborov, vláda ju však za trest posiela pracovať na kliniku do malej dediny v oblasti zmietanej najostrejšími bojmi. Tam sa stáva svedkom nerovného boja medzi dobre vyzbrojenými Arabmi a čiernymi povstalcami, pomôcť však musí aj desiatkam dievčat v školskom veku, ktoré v škole znásilní horda ozbrojencov.
Halima podá správu zástupcom Spojených národov, vzápätí po ňu prídu ozbrojení muži. Skutočnosť je ešte strašnejšia, než si predstavovala.

Detaily o knihe

Názov: Slzy púšte

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Slzy púšte (Zdenka, 31.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Neskutočný príbeh silnej ženy.Iné slová sa na túto knihu nájsť nedajú.Je smutné ako dokáže človek ublížiť človeku,ako vie byť krutý a plný nenávisti.Ak má niekto rád skutočné príbehy a chce zároveň spoznávať iné kultúry a krajiny,je táto kniha to pravé orechové.Skladám moju úctu a obdiv "Halime" za jej odvahu podeliť sa s ostatnými ľuďmi o jej príbeh,za to že to dokázala dať na papier.Myslím,že ešte dlho budem uvažovať o tejto knihe a najmä keď sa budem ponosovať na život na Slovensku.

Výborná (Eva Biela, 20.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
je to prvá Evitovka po ktorej som siahla. Dôvod bol prostý, prečítať si ďalší príbeh z inej kultúry... nesklamala, naopak bola lepšie napísaná ako mnohé príbehy s podobným zameraním. Desivá realita, napätie. Príbeh, ktorý Vás nenechá chladným, ktorý vás nesklame.

dojímavá (Zdenka, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi dobre napísaná kniha o,žiaľ, krutých podmienkach života v Sudáne. Chvíľami som musela prestať čítať a predýchať, koľko krutosti majú v sebe ľudia voči iným. :( Už som knihu popožičiavala viacerým v mojom okolí, všetkých dojala. Určite odporúčam.

Výborná ... (Mariana, 3.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som prečítala jedným dychom, proste sa nedalo od nej odtrhnúť. Je to neuveriteľný príbeh, ktorý sa odohráva v dnešnej dobe. Keďže Halima sa narodila v roku 1979 ako ja, stále som si porovnávala jej život v Afrike a môj na Slovensku. Pri jej čítaní si určite každý uvedomí ako sa máme dobre oproti ľudom v Sudáne. Veľmi obdivujem autorku, že perom vyrozprávala svoj krutý osud. Tejto knihe nie je čo vytknúť, patrí medzi moje "topky".

uzasny a silny pribeh (Dana Pivkova, 23.11.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Hlavna hrdinka Halima dokaze to o com sniva...stane sa lekarkou, ktora chce pomahat svojim ludom v Sudane. Bohuzial v Sudane nastanu rasove a kmenove nepokoje, pocas ktorych sa ublizuje nevinnym. Ale Halima je neuveritelne silna osoba, ktoru nedokazu zlomit ani povstalci, ktori ju unesu a tyraju. Nakolko kniha je napisana podla skutocneho pribehu, pri niektorych opisoch krutosti, ktore si ludia dokazu urobit ma bolelo srdce a plakala som. Tazko sa to opisuje, proste si to treba precitat a prezit ten pribeh spolu s Halimou. Odporucam, neolutujete.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x