bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Učiteľka nad zlato

Vydavateľ: EvitaPRESS (EPA store s.r.o)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 06.05.2024 02:58

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,15 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Učiteľka nad zlato

Vitajte v škole, kde vedomosti sú to posledné, čo od vás budú učitelia chcieť. Nezabudnite sa obliecť tak, aby bolo dobre vidno aj značku vašej gumičky do vlasov. Kašlite na domáce úlohy! Spraví ich za vás doučovateľka – to už zariadia vaši bohatí rodičia.
Plná entuziazmu, chuti odovzdávať vedomosti a nadšenia pre prácu s deťmi prichádza do vychytenej súkromnej základnej školy v New Yorku mladá učiteľka angličtiny Anna Taggertová. Veľmi rýchlo zistí, že bohatým rodičom jej siedmakov záleží na ich dobrých známkach oveľa viac ako na tom, čo naozaj vedia. Míňajú dokonca obrovské peniaze na doučovateľky, ktoré v skutočnosti ich milované deti nedoučujú, ale robia domáce úlohy namiesto nich.
Anne sa to prieči, no keď zistí, že si sama môže doučovaním slušne privyrobiť k skromnému učiteľskému platu, váha len chvíľu. Rýchlo sa stane súčasťou zvláštnej komunity žiakov a ich súkromných doučovateliek, ktorí sa predháňajú v tom, kto nosí drahšie a luxusnejšie oblečenie. Páči sa jej, že ju akceptujú aj ľudia nesmierne bohatí, a je ochotná vyhovieť ich čoraz absurdnejším požiadavkám na „doučovanie“.
Stráca však priateľov, nemá čas ani na rodičov, cíti, ako sa zväčšuje jej odstup od ľudí, ktorí jej kedysi boli blízki.
Odcudzenie naberá tragikomické rozmery – Anna si dokonca zadováži drahý byt v luxusnej štvrti, no chodí doň len prespávať. Všetok čas trávi v škole, na doučovaniach a na nákupoch v luxusných obchodoch. Môže si kúpiť všetko, po čom mladé dievčatá túžia, ale jej pocit spokojnosti a šťastia sa začína vytrácať.

Detaily o knihe

Názov: Učiteľka nad zlato

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

recenzia (Iveta Hrickova, 21.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Len tazko si dokazeme predstavit, ako ziju bohate deticky v luxusnych castiach USA. O to sokujucejsi je potom tento pohlad do ich skolskeho stereotypu. Sami rodicia ich podporuju v tom, aby v sebe zabijali kreativitu a zleniveli. Kniha naozaj otvara oci v tom, ako funguje v mnohych pripadoch skolstvo v Amerike. Je len na skodu, ze potom sa tato "elita" dostava na najlepsie skoly a berie miesto tym, ktori by si to naozaj zasluzili. Sympaticke je mi aj to poucenie autotorky a hlavnej hrdinky, ktora vcas nasla spravne hodnoty a zacala na nich budovat. Kiez by ich bolo co najviac....

Výborný príberh :) (Michaela :), 19.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Každý z nás by chcel byť úspešnejší, bohatší, krajší a vplyvnejší. Anna najskôr nechcela. Jej jediným poslaním bolo vzdelávať mladé deti, učiť ich nové poznatky,tak aby nadobudli nové informácie. Chcela zmeniť ľudstvo, svet, deti. Neskôr však spoznala Rachel, " učiteľku " , ktorá mala vždy len tie najštýlovejšie veci,vyvážala sa v luxusných autách, mohla si dovoliť večeriavať v drahých reštauráciách. A tak Anna zo svojho pôvodného zámeru upustila a stala sa " učiteľkou nad zlato " . Učiteľkou, ktorú deti milovali.

ušlo to (Sisu, 13.1.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Na tejto knihe ma najprv zaujal obal a keď som si prečítala obsah, myslela som si, že to bude dobré čítanie. Síce ma veľmi nesklamala, ani ma moc neoslovila, je tam dobre opísané prostredie súkromných škôl v New Yourku a tiež sa mi páčila hlavná myšlienka. Hlavná postava snívala o tom, že sa stane skvelou učiteľkou, no tvrdá realita a bohatí rodičia detí, ktoré "učila" jej sen skoro zničili. Nevzdala to však a najviac sa mi páčilo, že sa vzoprela túžbe po peniazoch a radšej sa držala svôjho sna. Dnes je to už veľmi výnimočné, keď niekto odmietne také peniaze, aké boli ponúknuté hlavnej postave. No ale okrem toho bola vcelku nudná, nedonútila ma čítať do noci ani nič podobné.

učiteľka (Jana Barillová, 23.4.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kedže som sama učiteľka, tak ma to upútalo:-)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x