bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Tovar

Vydavateľ: Marenčin PT (Marenčin PT, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 14.05.2024 02:57

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Tovar

Brala drogy od výmyslu sveta dvanásť rokov a jej vtedajší stav nazývajú feťáci krízou. Kto neskúsil, čo je to kríza po heroíne, ťažko pochopí. Pichala si čierny heroín, ktorý je oveľa silnejší a nebezpečnejší ako ten bežný. Prišla rovno z ulice, kde robila prostitútku a podľa toho aj vyzerala. Tvrdila, že chce s takým životom skoncovať, no počas tých rokov, čo sa zaoberám vyťahovaním ľudí z ich vlastných výkalov, som vedel, že o dve hodiny to už asi nebude pravda. Drogy sú veľmi silný súper a nezávisle od zdravého rozumu s človekom robia, čo chcú. Melisa napísala úžasnú knihu – je to kniha plná bolesti, drog, a špiny, ktorú sme osprchovali z jej nešťastnej duše.

Detaily o knihe

Názov: Tovar

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

mrazivé (Michaela Ducsová, 23.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
táto kniha ma tak vtiahla do deja, že som to až nečakala. Je napísaná tak brutálne ľudsky, že to ani neviem k ničomu prirovnať. Všetko, čo zo svojho života Melisa opisovala bolo úplne zbavené nejakých gýčových viet a balastu, svoj príbeh doslova vykričala a vypľula na papier tak ako bol, tak ako stal, bez ozdôb a príkras. A že občas mi padla sánka nad tým, čo to preboha opisuje, že to sa ani nemôže vo svete diať.... A zo toho som mala často až zimomriavky. Pocity z nej som rozdýchavala ešte nejakú dobu. Život Melisy, ľudia, ktorých stretávala, situácie do ktorých sa dostávala, to ako ich prežívala a riešila - to bolo niekedy až nad moje chápanie, čo všetko dokáže osud postaviť do cesty jednému človeku. Spadla doslova do stoky, medzi ľudský odpad - ľudí ktorí parazitujú na druhých a využívajú ich... fúú naozaj silná kniha pre silné žalúdky, čo všetko musela prežiť a pretrpieť. Klobúk dolu, držím jej palce, nech sa už nikdy viac nestane tovarom... Knihu by som pokojne zaradila do povinnej literatúry na koniec ZŠ a aj na Stredné školy.

Dobré ponaučenie :/ (Ivana Paľová, 11.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pri čítaní tejto knižky mi niekedy išiel mráz po chrbte. Niektoré situáciu sú neuveriteľne opísané a vtiahnu čitateľa do deja aj keď je to kruté. Melisa mala veľmi krutý život vyskúšala drogy, prostitúciu a veľa iných vecí, s ktorými sa človek vo svojom živote nechce stretnúť. Ja osobne nikdy nechcem vyskúšať drogy a potom čo opisovala Melisa už nikdy nie. Odporúčam túto knihu všetkým mladým ľudom nech si ju prečítajú a verím, že viac ako polovica z nich už na také niečo ani nepomyslí. Život, ktorý dostal Melisu na úplné dno je príkladom, že je to veľmi zle. Túto knihu som prečítala za tri dni :) :) Proste ma zaujala a verím že zaujme každého čitateľa. Pri tejto knižke som aj vyronila slzy ved predsa je to skutočný príbeh ale na konci som mala pokojnú dušičku pretože to aspon trochu skončilo šťastne. :)

odporucanie (katarinka, 8.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
velmi dobre napisane, tani drzim palce do buducna

MInirecenzia (Jozef, 4.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je veľmi zaujímavá a je to podľa skutočného príbehu. Odporúčam ju hlavne mladým aby sa dozvedeli o drogách aj tie negatívne veci. Ja som knihu prečítal na jedno posedenie a veľmi ma bavila. Čo by mohol niekto vytknúť je slovosled a skladanie viet, mne osobne to nevadilo robilo mi to dojem rozprávania. Odporúčam

neuveriteľný príbeh .. (Lucia, 1.11.2012) Odpovedať

Keď so knihu dostala z "druhej" ruky od pani učiteľky netušila som že to bude podľa skutočnosti.. Veľmi ma zaujala.. hlavne z toho dôvodu aký krutý dokáže byť svet, ľudia ... aké neprospešné je bezhlavé konanie, koľko zavážia na tejto Zemi peniaze a "špinavé" konanie.. Vrelo odporúčam čitateľom ktorí radi spoznávajú pravdu, nechýba im empatia a vlastný úsudok.. príbeh je o Tatiane ktorá sa dala zviesť kamarátkou a drogami. Neskôr sa stala zajatcom a nedoborvoľnou "zamestnankiňou" - prostitútkou, prostitútkou na vlastnú päsť. Vďaka svojej vôli a podpory svojich najbližších začala bojovať a stavať sa na vlastné nohy.

silný príbeh... (danka, 21.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
pre mňa absolútne perfektná kniha, veľmi silný príbeh, ktorý sa mi zarezával pod kožu..prečítala som viacero kníh s tematikou drogovej závislosti ale táto kniha je jednoznačne TOP..chvíľami ma až mrazilo, chvíľami sa mi chcelo plakať..určite som ju nečítala jediný krát

Držím palce (Mira, 13.9.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Obdivujem Melisu za to, že našla odvahu napísať túto knihu a ukazala skutočnu tvar života narkomanky, ako aj ľudí, ktorí z takého stavu profitujú. Velmi jej držím palce, aby vydržala abstinovať a nepadla späť do toho "kýbla sračiek". Taktiež fandím p. Švanterovi, za to, že týmto ľuďom pomáha, je to super, čo robí, prajem mu veľa úspešných prípadov.

neuveritelnee (Lucia, 25.10.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvela kniha, priam neuveritelna, zaradila by som ju do povinneho citania na stredne skoly, aby studenti vedeli ako drogy nicia zivot. Autorku obdivujem a klaniam sa pred nou co vsetko zvladla a dokazala prezit.

kniha (veronika, 14.5.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
je to zaujimava kniha, velmi obdivujem autorku za jej odvahu napisat svoj pribeh, a napriek svojim chybam ist dalej. ma moj obdiv
Všetky komentáre (9)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Je veľmi zaujímavé, čo všetko človek vydrží, ak nemá na výber. Doma, keď som sa pichla ihlou do prsta, išla som umrieť. Tu zo mňa spravili boxovací mech a ešte som si na to aj zvykla. Dokonca som chodila do roboty s úškrnom, akože úsmevom, aj keď som si nemohla ani sadnúť, ani ľahnúť a už vôbec nie súložiť. Na izbe som vždy myslela na jedno jediné. Pane Bože prosím ťa, nech sa rýchlo odbaví. Nebola som nikdy striktne veriaca, ale tu som fakt nevedela koho mám prosiť. Tak som sa obrátila na Boha, aj keď som s ním vždy jednala ako: „ Hej, kamoš, podaj mi pomocnú ruku a ja ti to možno niekedy oplatím.“ Asi bol na mňa dobre nasratý, lebo tá pomocná ruka nechodila. Tak som to prehodnotila a pridala som prosím. Veď na čo už myslieť, keď sa nado mnou odbavuje tlstý, mastný, odporný chlap, čo pri tom krochká ako prasa a jeho pot mi kvapkal na tvár. Mala som čo robiť, aby som si zamestnala myseľ niečím iným a Boh bol to pravé. Veď kto iný by ma už počúval?! “

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x