bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ruže

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 04.05.2024 02:52

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ruže

Román Ruže zachytáva príbeh zakladateľov imaginárneho texaského mesta odvíjajúci sa v dvadsiatom storočí a zobrazuje úzko prepletené osudy troch generácií spriatelených rodín, potomkov súperiacich vetiev starobylého kráľovského rodu.
Známa pestovateľka bavlny Mary Toliverová a drevársky magnát Percy Warwick sa do seba zaľúbili, ale pre svoje tvrdohlavé povahy a oddanosť Mary k pôde svojich predkov sa nikdy nevzali. Preto musia po rokoch čeliť vlastným klamstvám, tajomstvám a tragédiám, čo ich obklopujú, a najmä trýznivej strate toho, čo mohlo byť – nielen pre nich samých, ale aj ako odkaz pre ich potomkov.
Leila Meachamová opísala dejiny troch generácií s rozprávačským majstrovstvom pripomínajúcim román Odviate vetrom, ktorý sa tiež odohrával v Texase. Aj Ruže sú dojímavým príbehom o láske, vnútornom zápase i obetiach, plným nostalgie za časmi, keď vládla česť a dobré mravy. Tento román je predurčený nájsť si svojich obdivovateľov, ktorí sa k nemu radi vrátia aj viac ráz.
Vojna červenej a bielej ruže po piatich storočiach

Z anglického originálu Roses (Grand Central Publishing, a division of Hachette Book Group, Inc., New York, USA) preložila Lucia Virostková. Verše prebásnil Ľubomír Feldek.

Detaily o knihe

Názov: Ruže

Originálny názov: Roses

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Krásny príbeh (Petra Pankuličová, 13.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Táto kniha ma uchvátila jemným a romantickým príbehom. Ukazuje nám príbeh ženy, ktorá sa postvaila napriek svojmu citlivému srdcu a ukazuje nám, že sa neoplatí vždy konať bez uváženia, a že niekedy máme počúvnuť svoje srdce. Kniha je plná skrytých ponaučení a rád, ktoré by si čitateľ mal vziať k srdcu. Vrelo ju odporúčam pre všetky vekové kategorie a hlavne pre romantické duše. :)

fajn čítanie (Niki, 2.5.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
K tejto knihe som sa dostala nedávno u svokry a keďže som nemala doma čo čítať, tak som si ju požičala. Dvakrát som ju zavrela, že toto teda nie je pre mňa, ale potom mi to znova nedalo a čítala som ďalej. A nakoniec, po jej dočítaní mi je aj trochu ľúto, že som ju už prečítala. Taká pekná oddychová rodinná sága. Naozaj pekné, tak trošku Odviate vetrom, no nie je to lacná napodobenina. Kniha má vlastnú líniu a toho sa drží až do konca. Knihe vlastne nič nechýba a veľmi dobre sa číta. Kto má rád príbehy kde sa miešajú city, tradície, tragédie, tajomstvá a láska, tak je to kniha presne pre vás.

Ruže (Zuzana, 29.7.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
po dlhej dobe kniha, ktorá ma pobavila rozosmiala a zaroven aj rozplakala, jedným slovom perfektná

ruže (Tatiana Sojková, 5.7.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
toto je jedna z najkrajsich knih ake som citala,nevedela som sa od nej odtrhnut

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Zdvihla hlavu. V tvári mal rovnakú bolesť, akú ráno pocítila pri pohľade na zdevastované polia. „Ja som Somerset, Percy,“ povedala. „Nemôžem si pomôcť. Taká som. To je žena, ktorú miluješ. Ak ma oddelíš od plantáže, získaš iba polovicu mňa samej. Už to nebudem ja. Teraz už to viem. Pochop to a budeš ma mať celú.“
Po opálenej tvári mu šľahol neveriacky plameň. „Chceš povedať, že nemôžem mať jedno bez druhého? Ak nepodpíšem úver, stratím ťa?“
Mary si rýchlo prešla po suchých perách. „Bez Somersetu som pre teba aj tak stratená, Percy.“
„Mary,“ zatriasol jej plecami. „Somerset je len zem a semená. Ja som z mäsa a kostí.“
„Percy,“ prosila, „milujem ťa. Prečo nedokážeš prijať Somerset ako súčasť nášho života?“
Spustil z nej ruky. „Možno by som mohol, keby som vedel, že ma miluješ rovnako. Hovoríš o chápaní, ale Somerset by mal vždy väčšiu časť teba. Práve si mi to dokázala.“ Odstúpil od nej s tvárou premoženou bolesťou. „Neuvedomuješ si, čo robíš? Môžeš stratiť plantáž aj mňa. Čo tým získaš?“ Náhle však akoby mu niečo napadlo, hoci tomu ani nemohol uveriť. Ani sa nepohol, len zreničky sa mu zúžili a v očiach sa zablyslo. „Ty však nepripustíš, že by si stratila Somerset, však?“

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x