bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Desivo blízko

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.04.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Desivo blízko

Cutterovci sú šokovaní z brutálnej vraždy svojich susedov. Hoci netušia, ako by mohla súvisieť s nimi, každý člen rodiny má tajomstvo, ktoré sa zo všetkých síl usiluje ukrývať pred svetom. Čo bolo uložené v starom počítači, ktorý náhodou dostal syn Derek? Kam zmizol počítač? Ako je do všetkého zapletený miestny profesor a slávny autor jediného románu? Čo vie Jim Cutter o tajomstvách susedy, ktoré skrývala aj pred svojím manželom?
Otáznikov je veľa. No viac než všetky tieto otázky rodinu trápia obavy, či si vrahovia náhodou nepomýlili dom...

Z anglického originálu Too Close to Home (Orion Books, London 2009) preložil Marek Leško.

Detaily o knihe

Názov: Desivo blízko

Originálny názov: Too Close to Home

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Akcie

Takýto omyl by ste zažiť nechceli! (28.7.2011)

Linwood Barclay: Desivo blízko. Skrýval sa v pivnici a čakal, kým odídu z domu. Nemohol sa prezradiť. Musel byť absolútne ticho. O pár minút však ktosi zazvonil pri dverách a vzápätí počul výstrely. Keď sa napokon odvážil vyjsť z pivnice hore, objavil v dome mŕtve telá. Manželov brutálne zavraždili a postupne vypláva na povrch veľa otáznikov. A medzi nimi ten najstrašnejší: nepomýlili si vrahovia náhodou dom?! viac

Hodnotenie čitateľov

ďalšia v mojej knižnici (Sisa, 11.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
K trilleru by som ju urcite nezaradila, skor je to detektivka a velmi zamotana. Prvych sto stran nebolo nicim zvlastnym, ale potom sa to rozbehlooo :-D keby som dej opisovala asi by som to tu cele domotala a ani pan boh by sa v tom nevyznal, ale ak budete mat moznost siahnite po nej :-) Je tam vela spekulantov, napatia, smutku z "posraneho" zivota. Pekne tu vidiet, ze clovek kazdym krokom, ktory v zivote spravi ovplyvnuje zivoty ludi okolo seba. Odporucam :-D

velmi dobre (dasenka, 28.8.2013) Odpovedať

knihu som si kupila v akcii za 3 eura ale skutocne obsah ma prekvapil.Velmi dobra kniha.Odporucam

Zaujimava (Lenka Ruzekova, 19.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihu som citala uz davnejsie, ale patri medzi tie, ktore mi ostanu vryte do pamati. Je zaujimave postupne odhalovat vsetky tajomstva a dostat sa cez napinavy dej az do konca. Musim si zaobstarat aj ine knihy od tohto spisovatela. Odporucam!

Fesivo blízko (Vera Čáranová, 8.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Výborná kniha od dobrého autora.Napínavý príbeh, ktorý hneď vtiahne čitateľa do deja, len opisy boli miestami zdĺhavejšie, ale na kvalite knihy to neubralo. Vrelo odporúčam

Desivo blizko (Mima, 8.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Akurat som docitala Desivo blizko.Uzasna kniha!!!! Oplatilo sa mi kupit ju. Len autor mohol napisat aj pocity Dereka. Ale aj tak super kniha.

desivo blizko (Lenka Klusková, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Takže dobré čítanie,aj ked v tom najnapínavejšom som už sama bola v deji, sama som rozuzlila kto,čo,ako.Ale musela som to dočítať behom 2 dní.Je napínava,zaujimava,lahko čitatelna, realna,proste kniha ktorá ma miesto v knižnici každeho ,kto oblubuje krimi,napätie.

DB (Daniela Piňáková, 28.2.2013) Odpovedať

Druhá vynikajúca kniha, ktorú som čítala od tohto spisovateľa. Nemôžem jej nič vytknúť, podľa mňa bola rovnako kvalitná ako Bez rozlúčky. Ak výjde ďalšia kniha od Lindwooda Barclay, určite pribudne u mňa doma.

Desivo blízko (Deny, 17.11.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Túto knihu som sa rozhodla prečítať, lebo sa mi veľmi páčila autorova knižka "Bez rozlúčky", ale ostala som viac- menej sklamaná. Možno ma to nútilo porovnávať toto dielo s predchádzajúci. Netvrdím, že kniha nie je dobrá, myslím, že je priemerná. Zo začiatku veľmi zaujímavá, ale postupne sa mi zdalo, že dej sa pomaly vyvíjal, nebolo tam to pravé napätie, ktoré mi chýbalo, aby som knižku prečítala v priebehu pár dní. Napriek tomu sa veľmi teším na ďalšie diela autora a určite som na neho nezanevrela :)

thriller Desivo blízko (EFG, 2.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihu som "zhltla" za jedno popoludnie + večer, dobre sa číta, nenašla by som jediné nezáživné miesto, ale možno tým, že mojím obľúbeným žánrom sú thrillery a prečítala som ich neúrekom, dosť skoro som začala tušiť, kam bude dej smerovať a ako sa bude vyvíjať. Dočítanie knihy bolo už len utvrdením mojich predpokladov, bol to skôr "light" odvar pravého thrilleru, aj keď by som si vedela celkom dobre predstaviť sfilmovanie tohoto príbehu, ktorý by bol určite divácky úspešný. Doporučujem pre tých, ktorí nie veľmi často siahajú po knihách s kriminálnou zápletkou, pretože kniha je určite zaujímavá svojím námetom a určite vhodná aj pre tínedžerov od 15+.

Desivo blizko (Dana P., 4.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Na tejto knihe Vas uputa obalka, ktora je naozaj super. Co sa tyka pribehu, ten ma na zaciatku velmi zaujal. Vrazda, ktorej svedkom bol mlady Derek a dalsie patranie jeho otca Jima, ktory zistuje dalsie a dalsie nove fakty, ktore ho privadzaju k dalsim mrtvym. Ale ako pokracoval dej, zistila som, ze viem dopredu co sa udeje a kto je vrah. Pravdu povediac, kedze kniha sa stala britskym bestsellerom ocakavala som od nej viac. Je to prijemne, oddychove citanie, ktore Vas nejako mimoriadne neprekvapi, ale urcite to nie je strata casu, precitat si tuto knihu.

desivo blizko (horizontal, 11.6.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na začiatku je to napínavé,ale je fakt,že je to od 15 tich rokov.Myslím že je to skvelá kniha a mal by si ju kúpiť každý kto ju nájde na stránke alebo v časopise!!!

Desivo blízko (Mária K, 28.5.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Dielo sa začína veľmi napínavo, hneď ma vtiahol do deja. Zo začiatku som mala pocit, že to bude nervy drásajúci triler s prímesou hrôzy a vynikajúcou kriminálnou zápletkou. Pritom námet ma veľmi oslovil, predovšetkým veta: „či si vrahovia náhodou nepomýlili dom.“ Upútala ma aj obálka knihy: poštová schránka nahlodaná hrdzou, desivo pôsobiaci tmavý les s domom v pozadí a sychravé počasie, ktoré dotvára celkový dojem. Názov knihy tiež pôsobí tajomne. Veď posúďte sami: „DESIVO BLÍZKO.“ Písmená zväčšené, červenej farby. Nad názvom nedokončená veta: „Je to veľmi blízko miesta, kde sa udialo niečo hrozné...“ Tešila som sa na pocit, že v noci sa to neodvážim čítať. Všetko tomu nasvedčovalo. Dokonca vo Veľkej Británii sa stala bestsellerom. Tieto indície ma presvedčili, aby som si ju kúpila (ešteže bola na ňu zľava). Netvrdím, že kniha je úplne zlá, prepadák. Je priemerná, udeľujem jej známku 3. Chýba jej poriadny kriminálny šmrnc, ktorý vás priková v kresle, núti vás neodložiť ju a horúčkovito premýšľate o vrahovi (o jeho identite, o jeho zámeroch vraždiť).

desivo dobré (Dodo, 14.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Fantastická kniha, odporúčam ju všetkým, čo si chcú prečítať výborný napínavý príbeh. Hlavná línia je vystavaná na hľadaní masového vraha, no ani zápletky, ktoré autor rozvíja akoby v ústraní nie sú nudné, práve naopak. Veď koho by nezaujímalo rozoberanie takých javov ako sú nevera, pracovné problémy, prostitúcia a ešte k tomu keď všetko jedno do druhého dokonale zapadá. Nechýba ani samovražda. Opisy môžu niekomu pripadať zdĺhavejšie, ale mňa bavili a zdali sa mi na mieste. Jim a Ellen a ich syn Derek sú plní tajomstiev. Ich vzťahy autor pomaly odhaľuje a tajomstvá postupne odkrýva. Niektoré odhalenia sú neuveriteľné a niekedy priam šokujúce. Odhaliť páchateľa je priam nemožné, nakoľko postavy akosi nechcú spolupracovať s vyšetrovateľom a správajú sa záhadne. Naozaj desivo dobré!

recenzia (Mária Kuncová, 24.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tento autor si ma získal už knihou Bez rozlučky...ale myslim, že táto kniha sa mu podarila ešte viac. Jedneho dňa vám niekto zavraždi rodinu kt. býva vedľa Vás. Zistite , že možno si vrah zmylil dom.A Váš syn niečo o tom vie.Manželka tá ma tiež svoje tajomstvo.A čo ma s tým spoločne starý počítač, kt, prave teraz zmizol???To všetko chce zistit Jim Cutter a tak pátra na vlastnu past. Hneď však zistí, že všetko ma korene v minulosti a popri tom zisti, že každy s kým sa rozprával mu niečo taji.Pokračuje v pátraní aj za cenu ohrozenia svojho života.Možem Vám sľubiť, že výsledok bude viac ako nečakaný.V knihe nechýbali šokujúce odhalenia.Dej plynul dosť rychlo.Kniha bola ako skladačka dej bol rozkuskovaný a postupne do seba zapadli časti skladačky.Naozaj mozem s čistým svedomím odporučiť. Milujem tento štýl písania.A už teraz čakam na ďalšiu knihu od tohto autora.:)
Všetky komentáre (14)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Derek zaliezol do úzkej medzery medzi gaučom a stenou. Niekto prichádzal zvonka. Pod pneumatikami zaškrípal štrk, potom ticho. Buchli dvere na aute.
Bože, len to nie! Hádam k nim tak neskoro večer nejde návšteva!
Adam: „Neviem, kto to je, oci.“
Derekovi sa zdalo, že zvonka počuje kroky, potom čosi vraví Albert Langley, zároveň asi otvára dvere.
Mal dojem, že ktosi vošiel dnu, možno dvaja ľudia – nebol si istý.
Tlmený rozhovor. „Ešte raz, kto ste?“ pýtal sa Langley.
Nový hlas. Len útržky viet. Potom jedno veľmi zreteľné slovo: „Hanba.“ A vzápätí: „Sukin syn.“
Vtedy Derek začul prvý výstrel. Hneď nato skríkol Adam: „Oci! Oci!“
A opäť Adam: „Mami! Nechoď...“
Vtedy Derek počul druhý výstrel. Niečo – niekto sa zrútil dolu schodmi.
Potom sa ozvali kroky, ktosi uteká cez dom. Namenej dvaja ľudia, urputný beh z prednej časti domu k zadným dverám. Trvalo to len sekundu či dve.
Derek počul tretí výstrel a niekto sa pri zadných dverách zosypal na schodoch.
Potom sa rozľahlo úplné ticho.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x