bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Tiene zostávajú

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 26.04.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Tiene zostávajú

Píše sa rok 2005 a v New Yorku zmizne krásna mladá žena. Kate Mossová s odhalenými prsami sa díva z veľkej reklamnej tabule na dažďom zaliatu Houstonovu ulicu. Francesca Penová, zaťažená desivou minulosťou, prichádza do mesta a znovu začína žiť. Jej krása a charizma sa na Newyorskej univerzite stáva predmetom závisti privilegovaných priateliek. Ani jedna z nich však nepozná pravú Francescu. No po spoločnej oslave je Francesca odrazu nezvestná.
Detektívka Darlene O´Harová zo siedmeho okrsku a jej partner Serge Krekorian sa pustia do hľadania. Len čo sa o prípad začnú zaujímať médiá, do vyšetrovania sa zapojí oddelenie vrážd. O´Harová, ktorá má osemnásťročného syna a na celý život ho obšťastnila menom Axl Rose O´Hara, navyše sa na rozličných zábavách rada opája alkoholom, sa prípadu nehodlá vzdať. Vzoprie sa legendárnemu detektívovi z Newyorského oddelenia vrážd, čím riskuje svoju i partnerovu kariéru, a potajomky pokračuje vo vyšetrovaní.
Sleduje stopu, ktorá vedie zo snobskej Newyorskej univerzity do brooklynských tetovacích ateliérov, z biedneho striptízového klubu do elegantného butiku a pomaly prichádza vrahovi na stopu. Musí však konať rýchlo...

Z anglického originálu Shadows Still Remain (HarperCollinsPublishers, New York 2009) preložil Alojz Keníž.

Detaily o knihe

Názov: Tiene zostávajú

Originálny názov: Shadows still remain

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

triller (Blanka, 4.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
zaujímavý a napínavý príbeh, písaný je s ľahkosťou, bez zdĺhavých opisov, ktoré ja nemusím. O tom, kto je vrahom krásnej mladej ženy som naozaj až do konca nemala ani tušenie. Skrátka také zaujímave puzzle :)

skvela kniha (Jaroslava Kovaľová, 1.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
v tejto knihe sa mi pacilo ako autorka opisala postavy,dej pocas celho citania bol neskutocne napinavy a zvratov tam bolo tolko ze som nevedela pustit knihu z ruk.konecne nejaka kniha pri ktorej som neveela uz po prvej kapitole kto je vrah a tak som v napati cakala az do konca

recenzia (Mirka K., 5.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pri čítaní tejto knihy som sa hneď zamilovala do policajtky Darlene..je úžasna,je srandovná odvážna a kvoli prípadu riskuje svoju karieru,ale aj karieru svojho partnera...ďalej sa mi páčilo ako autor opísal postavy..keď som zavrela oči hneď som si ich vedela predstaviť.Dej tejto knihy bol ako skladačka všetko krasne do seba zapadalo kúsok po kúsok..pri odhaľovaní všetkých tajomstiev ktoré nas zaviedli na miesta čo som nečakala som si povedala "ČO"???Musela som ju prečítať za 2 dni,lebo som bola strašne zvedava kto vlastne zavraždil krásnu Francescu...Dozvedela som sa to na konci a bola som prekvapená..preto sa táto kniha stala jednou z mojich najoubľubenejších a o paru rockov po nej určite opat siahnem :) Vrelo odporučam :))

temný kriminálny thriller (Niki, 25.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tento kriminálny thriller ma dostal od prvých strán, je mrazivo temný, skvele premyslený a len postupne sa odkrýva tajomstvo. Príbeh je dráždivý a plný emócii. Skvele opísaná je Francesca, dievča, ktoré je charizmatické a krásne, no zahaľuje ho rúško neznámej minulosti. Keď zmizne, dvojica detektívov Darlene a Serge sa pustia do pátrania po dievčine a tým sa odhaľuje nová tvár dievčiny a jej minulosti. Tu sa všetko zamotá a Darlene sa musí rozhodnúť, ako ďalej. Páčilo sa mi jej rozhodnutie a odhodlanie, napriek tomu, že veľa riskovala. Mám rada odvážne ženy, ktoré sa neboja riskovať. Vyšetrovanie pokračuje a ja som bola v napätí až do samého konca. Fakt skvelý napínavý príbeh.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Tomlinsonová prichádzala do striptízového klubu každý týždeň – pokúšala sa študentku zahanbiť, a tým ju prinútiť, aby sa vrátila znovu do dievčenských šiat a do školy. Leeová mala zasa v úmysle vtiahnuť svoj potenciálne najvýnosnejší zdroj peňazí hlbšie do obchodu s láskou.
Po chvíli rozbolí detektívku z toľkých možností hlava, presne tak ako z nočného pitia. Zdvihne pohľad od stola a presunie ho na kópiu Penovej tetovania, pripevnenú na mrazničke magnetom z riverdalskej pizze; hoci – povedať na ten posúch pizza je nehoráznosť.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x