bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Na brehu Rio Piedra som si sadla a plakala

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Na brehu Rio Piedra som si sadla a plakala

Na brehu Rio Piedra som si sadla a plakala je príbeh o láske a múdrosti. Pilar a jej partner sa poznali už v detstve, ale v období dospievania sa ich cesty rozišli, aby sa o jedenásť rokov opäť stretli. Z nej sa stala silná žena, ktorú život naučil neprejavovať city. On je muž schopný robiť zázraky a riešenie svojich konfliktov hľadá predovšetkým v náboženstve. Oboch spojí túžba po zmene a túžba ísť za svojimi snami. Aby to dosiahli, musia prekonať mnoho vnútorných prekážok.
Šťastie býva niekedy požehnaním, ale najčastejšie oň treba bojovať...

Coelho vykresľuje opätovné stretnutie muža a ženy, ktorí sa pohrúžili do tajomstiev ženskej tváre Boha. Cesta, ktorou prešla Pilar a jej partner, je otvorená pre každého, kto chápe, aká dôležitá je láska, čo všetko môže pretvoriť a prečo je najlepším sprievodcom na ceste k duchovnému splynutiu.

Z portugalského originálu preložila Miroslava Petrovská.

Dostupné verzie titulu

Na brehu Rio Piedra som si sadla a plakala Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Na brehu Rio Piedra som si sadla a plakala

Originálny názov: Na Margem Do Rio Piedra Eu Sentei e Chorei

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Rieka (Peter Pituch, 15.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najlepšia kniha od Coelha aku som čítal.

Na brehu Rio Piedra som si sadla a plakala (Alena Forr, 29.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
V tejto knihe sa od lásky z detstva prehupnete do dospelosti a rozhovorov, pekných myšlienok a vyznaní :D

Krásna (Kamila Kucháriková, 6.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na brehu Rio Piedra je veľmi krásna kniha. Prečítala som ju za chvíľu. Jednoducho som ju nemohla prestať čítať. Príbeh je veľmi dobre napísaný, pekný a pútavý. Taký zo života. Koniec sa mi veľmi páčil a aj posolstvo, ktoré so sebou kniha prináša. Mám rada knihy, ktoré donútia človeka trochu sa nad vecami zamyslieť a toto je jedna z nich. Je to kniha, ktorá svojho čitateľa obohatí.. o nové poznatky, pohľady na svet a iné rozmery života. Jedným slovom - krásna.

Na brehu.... (Veronika Jurčišinová, 6.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prečítala som si ju opäť po dlhšom čase,jednoducho nádhera. Človek na konci ma pocit,že v živote sa ničoho nemusíte vzdať, pretože to čoho sa z celého srdca dokážete zriecť, to sa k vám aj tak vráti a bude to ešte krajšie ako predtým. Jednoducho láska robí zázraky (to trápenie za to stojí) a kto si to neuvedomuje ochudobňuje sa o tieto zážitky,uteká sám pred sebou a pred celým svetom.Nič na svete nie je zložité,ale my sme si zvykli vytvárať prekážky aj tam kde nie sú. Na svet sa treba pozerať detskými očami, je to nevinnosť, ktorú si nosíme v sebe od narodenia a chce byť prejavená v celej svojej kráse i v dospelosti a starobe. Nechajme ju žiť život. Lepšie je ľutovať,že sme niečo zažili,ako ľutovať,že sme nezažili nič! Dokonalosť neexistuje v hmote,ale v nehmotnom svete,tam ju treba hľadať. Všetkým čitateľom prajem,aby čítali také knihy,ktoré ich obohatia a niečo im dajú do života a je jedno od akého autora!

Rio Piedra (Jana Zámečníková, 5.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihu som čítala dávnejšie, ale veľmi sa páčila. Niečo iné ako ostatní autori, niečo zaujímavé hlavne niektoré citáty. Celkový dojem vcelku dobrý :)

skvele (marcela, 4.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
citala som uz davnejsie, ale skvelo napisana kniha o prezivanie zeny o jej snoch. pre mna skvela kniha, akoby mi hovorila z duse.

láska (Ivana Drgová, 26.6.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Láska-slovo , ktoré každý pozná..Ale len málokto dokáže nájsť tú pravú, pre ktorú sa dokáže obetovať.. Taký je aj príbeh lásky Pilar- lásky,proti ktorej sa postavilo mnoho prekážok. Cesta hľadania seba samého cez vieru, cez duchovné hodnoty a dlhá cesta rozhodovania sa a obety pre to správne. Láska je buď opätovaná alebo zanikne...Paulo Coelho je pán Spisovateľ, hlboké myšlienky a prežívanie príbehu ním samým, človek chytí jeho knihu do ruky a musí dočítať, lebo je to také, akoby písal sám život..ODPORÚČAM!!

Kniha ,ktorá prinúti čitateľa pozastaviť sa a popremyšlat o veciach okolo neho :) (Filip Šterdas, 30.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Paolo Coelho rovnako ,ako aj v dalších knihách ktoré som od neho prečítal aj v tejto sa zameriava na duchovné hodnoty ,ktoré v dnešnom materialistickom svete sú zriedkavé.Rozpráva príbeh o dvoch mladých ľudoch ,ktorí spolu spoznavaju lásku ale na rozdiel od väčšiny diel nielen tú, ktorá ich spája.Vdaka pútavému deju a hlbokým myšlienkam som mal problém sa odlepiť od tejto knihy a preto ju radím medzi najlepšie knihy ,čo som prečítal.Odporúčam hlavne pre ľudí ,ktorých zaujíma aj tá duchovná stánka života a dávam 5 hviezdičiek bez váhania. :)

vynikajuca kniha (Jarmila Tokarova, 18.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krasny pribeh lasky plny krasnych lov a myslienok. Je dokazom starej pravdy, ze stara laska nehrdzavie. Jednoducho Coelho nikdy neskalme.

Nikdy nezabudnem... (Katka, 8.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
...jednoducho povedane, akoby sa spistovatel vcitil do mojich myslienok, vybral ich z mojej duse a napisal to do tej knizky. V niektorych castiach som sa nasla a hlavne som pri citani mala krce v zaludku, mala som slzy v ociach, lebo az tak ma to dostalo...

Nemám slov (Martina Kováčiková, 8.11.2012) Odpovedať

Kniha je jednoducho úžasná. Určite neprehliadnite. Každý tam nájde svoje. Sú tu nádherné myšlienky a pre dámy určite aj láska. Ľuďom, ktorý majú radi hlbokomyselné knižky určite ulahodí a zaradia medzi tie najlepšie a tým, ktorým nie, určite ich nadchne aj nový žáner. Tak len siahajte po nej a neoľutujete.

skvelá knižka... (pk, 1.5.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
zaujímavé čítanie plné citu a hlbokých myšlienok...

Nadpozemská (Jana, 24.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha sa ma hlboko dotkla a tí čo majú radi Coelho knihy určite nesklame. Ako to viem? Pretože to je prvá kniha od tohoto spisovateľa, ktorú som čítala a bola skvelá. Určite sa tam nájdu nejaké detaily, ktoré tam možno neboli najlepšie, ale ja som ich hrdo prehliadla. Keď už nič iné kniha obsahuje veľa krásnych myšlienok, pre ktoré sa ju naozaj oplatí čítať.

Kniha (nie)len o láske (Katarína Zálešáková, 9.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak ste sa ocitli v situácii, keď sa vám zdá, že váš zakotvil v mŕtvom bode, určite si prečítajte túto knihu. Na prvý pohľad triviálny príbeh detskej lásky, ktorá sa po dlhých rokoch obnovila. V hĺbke je to však kniha, ktorá vás donúti vyskočiť zo zabehnutých koľají vášho života. Kniha, ktorá vám na každej stránke pripomína, o čo ste už možno prišli len preto, že ste sa báli riskovať. A toľko nádherných a zároveň realistických citátov o láske nikde inde nenájdete. Čítam ju znova a znova, vždy, keď sa bojím, že niečo pokazím. Po jej prečítaní vám síce zostane v ústach trpká príchuť zmeškaného, ale zároveň vás pochytí bojovnosť, ktorá vás núti vstať a konečne začať riskovať v mene vlastného šťastia.

čo kniha, to zážitok :) (Simona, 6.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Každá Coelhova kniha mi niečo dala. Píše vždy rovnakým štýlom, no vždy je v danej knihe niečo iné, niečo čarovné :) Jeho vety mi dávajú nádej a nútia ma ísť ďalej a veriť svojim snom. Po prečítaní knihy "Na brehu Rio Piedra som si sadla a plakala" som zistila, čo chcem v živote naozaj robiť a to pre mňa znamená veľa. Každý v nej však môže vidieť niečo iné. A to je na jeho knihách to krásne :)

vyborna kniha (zuzana, 2.3.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
je to naozaj výborne napísaná kniha, plná krásnych myšlienok, ktorá Vás určite obohatí a naplní dušu príjemným pocitom...príjemné čítanie, veľmi odporúčam!

Coelho - standardne dobry :) (Mk, 21.1.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
...ak mate prilezitost, neprepaste prilezitost precitat si aj tohto Coelha. Urcite neobanujete :)
Všetky komentáre (17)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem plus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Každý deň nám Boh dáva spolu so slnkom okamih, v ktorom môžeme zmeniť všetko, čo nás robí nešťastnými. Každý deň sa tvárime, že ten okamih nevieme rozoznať, že neexistuje, že dnešok je podobný včerajšku a taký istý bude i zajtrajšok. Tí, čo venujú pozornosť všedným dňom, objavia v nich magické okamihy. Môžu sa skrývať v okamihu, keď ráno strkáme kľúč do zámky, vo chvíli ticha po večeri, v tisíc a jednej maličkosti, čo sa nám zdajú všedné a stále rovnaké. Takéto okamihy existujú: sú to okamihy, keď nami prechádza všetka sila hviezd a umožňuje nám konať zázraky.

Na brehu Rio Piedra som si sadla a plakala

Šťastie býva niekedy požehnaním, ale najčastejšie oň treba bojovať. A práve magický okamih všedného dňa nám pomáha zmeniť sa, vydať sa na cestu za splnením snov. Budeme pritom trpieť, zápasiť s mnohými ťažkosťami, čeliť sklamaniam. To všetko je však iba prechodné a nepoznačí nás. A v budúcnosti sa budeme môcť hrdo a s vierou obzrieť dozadu.

Paulo Coelho

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x