bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pýcha a predsudok a zombiovia

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.05.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pýcha a predsudok a zombiovia

„Je všeobecne známe, že zombiovia majú neprekonateľnú chuť na ľudské mozgy.“ Tak sa začína román Pýcha a predsudok a zombiovia, ktorý je rozšírenou verziou obľúbeného románu Jane Austenovej, doplnenou o scény, kde sa lámu kosti a brutálne likvidujú zombiovia. Hneď na začiatku rozprávania sa pokojné anglické mestečko Meryton stane dejiskom čudnej nákazy, po ktorej sa mŕtvi vracajú medzi živých. Temperamentná hrdinka Elizabeth Bennetová je odhodlaná bojovať a zvíťaziť nad tým zombiovským ohrozením, ale príchod pyšného a arogantného pána Darcyho odvráti jej pozornosť iným smerom. Od toho sa odvíja pôvabná komédia spoločenských manierov s množstvom kultivovaných slovných súbojov medzi dvoma mladými zaľúbencami, a ešte väčším množstvom surových súbojov na bojisku plnom krvi. Dokáže Elizabeth zlikvidovať satanove hniezdo? Dokáže potlačiť spoločenské predsudky šľachty, ktorá si potrpí na svoju triednu nadradenosť? V románe Pýcha a predsudok a zombiovia nájdete romantickú lásku, zranené srdcia, zápasenia s mečom, kanibalizmus a množstvo rozkladajúcich sa mŕtvol.

Preklad Tatiana Jarošová

Detaily o knihe

Názov: Pýcha a predsudok a zombiovia

Originálny názov: Pride and Prejudice and Zombies

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Supiš ;) :D (Dominika, 26.4.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mne osobne sa to veľmi páčilo.. Myslela som si že božee, pribeh z 18. storočia no ale nakoniec ma to fakt prekvapilo.. Nepochybujem o tom že aj original je dobrý, zatial som nemala možnosť prečitať si ho. :) Takže odporúčam prečítať ;) :)

;) Odporúčam (Alex, 15.6.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ešte som len v polovici ale kniha sa mi zatial važne páči :) veľmi zaujímavý napad pridať tam zombiov :)

dost o nicom (Petra, 4.5.2013) Odpovedať

neoslovila ma
Povodne som nemala vobec v umysle to citat, ale ked som to ako nadseny fanusik Austenovej uvidela v obchode iba za 99 centov, povedala som si: preco nie? Nuz teraz, uz viem preco nie. Nemala som ziadne ocakavania, ale napriek tomu som zostala dost znechutena. Milujem Austenovu. Citala som vsetky jej knihy, aj poviedky. A zboznujem Pychu a predsudok s Keirou Knightly. A mam rada aj fantasy - upirov, vlkodlakov, carodejnikov a aj zombikov. Ale toto? Klasika, ktora ma v sebe kuzlo 19.storocia, tu jemnost, sarm a slusnost a ktora riesi vztahy, spojena s krvilacnymi netvormi, ktorych morduju este krvilacnejsie dievciny? Elizabeth, ktora mi bola vzdy velmi sympaticka, sa tu stava cudesnou a hlavne otravnou s tym ako by neustale mstila svoju pokorenu pychu a cest. Cudujem sa, ze to vobec niekto vydal. A vobec sa necudujem, ze som to objavila v obchode za 99 centov. Strasne cosi!

? (Alex, 15.6.2013) Odpovedať

Čože za 0,99€ a to kde?! :O :)

nič moc.. (Zuzka, 9.11.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Kniha ma zaujala a aj v komentoch o nej celkom dobre písali, tak som bola zvedavá.. ale neoslovila ma, bola to nuda..

Aj áno aj nie (Simona Gavalcová, 6.5.2012) Odpovedať

neoslovila ma
žijeme v dobe upírov, vlkolakov, netvorov, možno práve preto som sa rozhodla prečítať si túto knihu, ktorá mala byť poupravenou verziou originálu. No neoslovila ma. Veľmi dobre viem, že mnohí z vás by po knihe takéhoto rázu(ako je originál) nikdy nesiahli, to Vám neberiem. Nie je to´práve ľahké čítanie, avšak nemyslím si, že by úprava práve takýmto spôsobom pridala dielu na hodnote, práve naopak. Ak bol prekladateľ/ka tak zaujatá týmto dielom, no zároveň jej fantázia často zalietala do končín monštier, odporúčala by som jej skôr to, aby napísala úplne novú knihu s podobnou dejovou líniou, kde by si mohla uplatniť všetky svoje názory. Možno práve to mi tú knihu sprznilo najviac, ě práve ten spomínaný šarm, vtip, či realitu vtedajšej doby pokazilo niečo tak hlúpe, ako sú zombies. Neviem si predstaviť, že keď sa rozprávame o Jane alebo o Elizabeth, že by mali odrážať v jednom kuse útoky monštier. Tak isto ma neoslovil štýl písania. Prišlo mi to na úrovni knihy upírskych denníkov. Príliš jednoduché vety, akoby to bolo písané pre publikum, ktoré na svoj občiansky preukaz bude musieť ešte dlho čakať. Pre zhrnutie. Zombieovia (aj keď som milovníčka podobných tvorov) do klasiky jednoducho nepatria

veľmi zábavné dielko :) (Jitka Bacová, 12.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako názov napovedá, ide o svetoznámu klasiku obohatenu o niekoľko sto zombíkov, bojové umenia a krvilačné chúťky hlavnej hrdinky. Túto knihu som si kupovala ako milovník klasickej literatúry s dosť malou dušičkou, ale keďže patrím k open mind čitateľom, nemohla som ju vynechať. A musím povedať, že som sa na nej neskutočne zabavila :) Fakt, ze Elizabeth chcela už na desiatej strane podrezať pána Darcyho (na ďalších túto fantáziu rozšírila až k jedeniu jeho mozgu), ma presvedčil, že kniha si zaslúži prečítať. Pustila som sa do nej v sobotu počas sedenia vo volebnej komisii a smiala som sa tak nahlas, že som ju zrecenzovala aj ostatným desiatim členom :P Neuveriteľne nezmyselné scény (ako napríklad keď nakazená, na zombieho meniaca sa Charlotte od radosti padne na zem a začne sa napchávať suchým lístím, či ako Elizabeth vytrhne z hrude jedného z nindžov srdce a s chuťou sa do neho zahryzne, či ako iného udusí jeho vlastnými črevami) ma privádzali k záchvatom smiechu. Napriek tomu v knihe je dejová línia pôvodnej knihy zachovaná dobre. Určite to treba brať s nadhľadom a nerozčuľovať sa, že niekto "pokazil" klasické dielo. Toto je doba, kedy letia upíri, vlkolaci a zombíci a ktovie, možno už prvopis Jane Austinovej bol písaný v tomto duchu, no vtedy sa to vydavateľovi nepozdávalo... ;) Myslím, že Pýcha a preddsudok môže získať so zombíkmi viac čitateľov v mužských radoch, keďže sa jej budú môcť bez predsudkov zo "ženskej literatúry" chopiť ;) Takže, hor sa do toho! A bez predsudkov!

ale čo ste (feri, 24.10.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
povedzme si uprimne, kto by inac cital pychu a predsudok (okrem osob zenskeho pohlavia) ak by tam neboli zombici !

Chalanská verzia klasického románu :) (Rímobuľ Ýksvolokos, 23.6.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako normálny chalan by som po klasike typu Pýcha a predsudok nikdy nesiahol, ale tomuto sa jednoducho nedalo odolať :D na tej knihe som sa perfektne zabavil, bola písaná s ľahkosťou, morbídnosťou a pritom si zachovávala istý šarm 19. storočia anglického vidieku... a, ak mám pravdu povedať, ak si odmyslím všetky tie skvelé scény s nemŕtvymi, môžem tvrdiť, že som prečítal aj originál, keďže jeho značná časť ostáva v knihe zachovaná :)

No tak teraz už je asi všetko možné (Lenka, 7.9.2010) Odpovedať

som sklamaný(á)
Vôbec nemôžem pochopiť, ako niekto mohol takto zneuctiť klasickú literatúru takýmto obludným spôsobom...Musí to byť asi zlý vtip, lebo si nepamätám žeby Austenová bola autorka typu:"cyborgove žerou lidi"...Dosť ma udivuje ako mohlo akékoľvek vydavateľstvo vydať takúto knihu...Zdá sa, že spoločnosť už neoceňuje klasickú literatúru, ale všade musí pridávať kreatúry ako sú zombi atď. R.I.P klasickej literatúre :_(

No koniec! (Dada, 19.8.2010) Odpovedať

som sklamaný(á)
Vazeni, toto si snad robite srandu. Fakt to vydalo renomovane vydavatelstvo? Tak to je snad koniec literatury. Za to sa nedava 10 rokov nepodmienecne, ak nejaky "spisovatel" sprzni klasiku? Som sokovana! Este sfilmovat to treba, lebo ti, co zeru zombies, urcite vedia, kto je Jane Austen a jej slavna kniha.
Všetky komentáre (11)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť plus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x