bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Už viem, že chcem teba

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,20 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Už viem, že chcem teba

V románe Už viem, že chcem teba sa spisovateľka Ružena Sherhauferová dotkla háklivej témy, o ktorej sa v súčasnosti veľa hovorí – alkoholizmu. Hlavnými hrdinkami sú priateľky od detstva Danka (Donča) a Janka. Obe skončili vysokú školu a začali pracovať.
Donča, výnimočne krásna žena, si rada vypije, ani v dospelosti sa nevie vyrovnať so svojím detstvom. Je to rozporuplná osobnosť, vo vnútri slabá, nevyrovnaná. Otec, s ktorým sa matka rozviedla, bol alkoholik a matka si stále vodila do bytu priateľov. Napriek tomu, že Donča si našla milého a dobrého priateľa Olivera, podvádzala ho a stretávala sa s pochybnými ľuďmi.
Janka má zas pokojnú, vyrovnanú povahu a snaží sa jej pomôcť. Žiaľ, keď ide o dedičný alkoholizmus, takejto neresti sa dá ťažko zbaviť... Donča dopláca na svoje nerozvážne konanie – znásilnia ju a čaká dieťa, ktoré nemusí byť Oliverovo. Keď ju zrazí auto a utrpí vážne poranenia, začína sa boj o jej život. Navyše na svet prišla cisárskym rezom malá Danielka. Janka ako dobrá priateľka neváha a je ochotná vzdať sa dobrého pracovného miesta, len aby Oliverovi pomohla. Situácia sa skomplikuje tým, že Janka sa zaľúbi do Olivera. Podarí sa Donči dostať z područia alkoholu? Prekoná Janka svoje city k Oliverovi? A čo bude s malou Danielkou? Ako sa skončí vrúcny príbeh o priateľstve a láske?

Dostupné verzie titulu

Už viem, že chcem teba Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Už viem, že chcem teba

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Múdrosť prichádza vekom (Barbora, 29.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi pekná kniha plná pravdy, odvahy, lásky.. Od začiatku až do konca veľmi napínavá, vyskytli sa veľmi zaujímavé situácie, aj veľmi smutné, ktoré dali zabrať mojim slzným kanálikom. Kniha napísaná zo života, uveriteľná...Táto kniha je prvá od tejto spisovateľky, čo som čítala a naozaj ma zaujala a myslím, že ju ešte vyhľadám...vrelo odporúčam, zaujímavá zmes, ktorá sa nakoniec dobre skončí :-)

Už viem,že chcem teba. (marika, 13.5.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha s výborným dejom.Od autorky si rada prečítam všetky knihy.Zápletky sú z bežného života,veľa z deja sme prežili aj sami.Dej citlivý,dojímavý,vždy niečo začína a niečo končí.Odporúčam kúpiť pre všetkých blízkych.

skvelá kniha (Blažena, 13.5.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
kniha ma velmi oslovila, dej je zo života, ktorý nám prináša rôzne príbehy, je plná citov a emócii, knihu určite odporúčam

ZAZITOK PRI CITANI (patricia, 24.4.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
skvele citanie, rovnako ako aj predchadzajuce, odporucam

už viem... (Veronika Hertlová, 7.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
..že túto knihu sa oplatilo prečítať :-) príbeh so zaujímavým dejom.. opisuje radosti aj starosti bežného života, vrelo odporúčam aj knihu Emine slzy od pani Ruženky

Múdra kniha... (Katarína K., 10.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Túto knihu som prečítala dvakrát, čo sa mi často nestáva :) Kniha je napísaná realisticky a je dôkazom ľudovej múdrosti ,,dovtedy sa chodí s džbánom po vodu, kým sa ten džbán nerozbije". Jednotlivé postavy vo mne vyvolávali rozporuplné pocity. Chvíľami som Janku za jej obetavosť obdivovala, chvíľami som si pomyslela: ,,Bože, ty si taká hlúpa!". Pretože bola schopná tak pevnej súdržnosti s kamarátkou, pričom si neuvedomovala, že na úkor toho zanedbáva svoj vlastný život. Táto kniha vo mne zanechala hlboké dojmy, donútila ma zamyslieť sa nad krehkosťou ľudského života, nad silou lásky, nad vypočítavým osudom. Nájdete v nej všetky emócie, akých sú ľudia schopní... Je to rozhodne príjemná kniha, avšak je možné, že vám pri jej čítaní vyhŕkne aj pár sĺz... No skrýva v sebe veľké posolstvo, lebo týka sa aktuálnej problematiky, ktorá sa vyskytuje v spoločnosti - alkoholizmus, znásilnenie, ľudská faloš a podlosť. Kto sa chce vnútorne obohatiť, nech po nej siahne, nie je to len obyčajný sladký román pre priemernú čitateľku.

žiť svoj život naplno! (Kamila Hubináková, 19.10.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Túto knihu by som zaradila medzi oddychové čítanie . . . príbeh človeka pohltí a najmä osudy hlavných postáv. Po obrátení poslednej stránky sa vo mne miešali rôzne pocity. Kniha ma upútala až veľmi, čo som nečakala. Autorka ukázala reálnu krehkosť života - nikdy nevieme, čo nás čaká, aké šťastie, aké nešťastie, a preto by sme si mali vychutnávať každé sekundy svojho života naplno akoby boli naše posledné - žijeme len raz :)

Dobrá kniha (Štefánia Gemelová, 26.7.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to druhá kniha od autorky R. Scherhauferovej, ktorú som si prečítala. Opäť ma zaujal dej, ktorý je písaný ľahko, zrozumiteľne a hlavne pútavo. Príbeh je "súčasný", totožný s realitou, je veľmi ľahko vžiť sa do role hlavných hrdinov a uvedomiť si, že toto všetko sa naozaj mohlo stať. Zaujímavé čítanie. Vrele odporúčam aj ďalším čitateľom.

Krásna kniha (Dagmar Lučivjanská, 5.4.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pútavá, dojímavý príbeh zo života

Pekna obálka (Veronika, 27.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha vás od začiatku až do konca drží v neistote a v očakávaní. Dej upúta, opisuje ozaj všetko zo života : drogy , alkohol , narodenie , smrť, láska ...Kniha sa číta veľmi ľahko a rýchlo, je dobre a zaujímavo napísaná. Osudy hlavných hrdiniek sa síce odlišujú, každá je svojim spôsobom iná ale vždy si k sebe vedia nájsť cestu.

Kniha, ktorá čitateľa pohltí (Eva Jonisová, 25.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pred pár dňami som dočítala túto knihu a už sa vystriedala v rukách nielen mojej mamky a sestry, ale i v rukách mojich spolužiačok. Je to príbeh z reálneho života, sú tam opisované reálne problémy. Problém alkoholizmu je tam popísaný tak, ako to aj v skutočnosti je - človek si myslí, že to má pod kontrolou, ale nie je to tak.. presne ako v prípade Donči. A žiaľ, potom sa môžu stať aj iné veci - napr. tie dve znásilnenia. Smutný, no zároveň krásny príbeh vykompenzovala malá Danielka - predstavujem si ju ako také malé slniečko :) A tak to zrejme cíti každá matka, keď sa pozrie na svoje dieťa. Veľmi sa mi páčila aj zápletka s Robom (ten lepší prípad), frajer Marcel (ten horší prípad... taktiež reálny, aj takí ľudia sa potulujú po svete). No nič, ľudia, čítajte ;)

poucne (Martina Čabalová, 21.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tato kniha patri do skupiny knih ,ktore zachytavaju svet a problemy ktore su vsade vokol nas,je velmi jednoducho pisana takze ju pochopi kazda citatelka.

Stojí to za to (Anna Čorbová, 15.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som čítala pred istým časom, no neodpustím si nenapísať k nej komentár. Veľmi sa mi páčila, príbeh ma naozaj dojal a štylistika viet ma inšpirovala. Námet bol vynikajúci. Túto knihu som si neváhala prečítať ešte zo dva razy. Dúfam že si ju aj vy prečítate a tiež z nej budete nadšení tak ako aj ja. Odporúčam Vám ju.

Odporúčam (Zlata Michalidesová, 10.11.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha je veľmi dobre napísaná. Zaujala ma od prvej až po poslednú stranu. Mám rada príbehy z dnešného života, s takým je možné stretnúť sa i v tejto knihe. Vrelo odporúčam!!! Teším sa na ďalšie príbehy od p. Scherhauferovej.
Všetky komentáre (14)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Čooo?“ Zbledla som ako stena, telo ma prestalo poslúchať a hrdlo nevydalo ani hlások. „Moja Danielka, môj drahý Oliver...“ všetko bolo odrazu neuveriteľne ťažké a komplikované. Môj život asi najviac. Zhrbila som sa od potláčanej bolesti, ale on zrazu urobil pohyb rukou, akoby sa mi chcel prstami dotknúť tváre. Oči mal ako najhlbšia studňa, ibaže som v nich videla smútok. Stuhla som, po chrbte mi prešli zimomriavky. Veľmi som ten dotyk potrebovala... No keď ruku odtiahol a pozrel kamsi do kúta, opantalo ma také sklamanie, že som sa prudko otočila k výlevke, aby som naplno pustila vodu. Poriadne ma ostriekala. Ale aj jeho. A nech! Bola by som prisahala, že Oliverova tvár bola plná lásky. „Ale prečo?“ Srdce mi bilo opreteky. „Prečo sa ma nedotkol...?“

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x