bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Arabský svet - Iná planéta

Vydavateľ: Vydavateľstvo PT (Marenčin PT, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 02:56

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Arabský svet - Iná planéta

Aký je arabský svet naozaj? Ako to tam vyzerá? Aké sú vzťahy medzi mužmi a ženami? Musí byť každý Arab moslimom? Je vôbec možné naučiť sa po arabsky? Má každý Arab štyri ženy? Sú všetci moslimovia náboženskí fanatici?

Emíre Khidayer, absolventka štúdia arabistiky na Univerzite Komenského v Bratislave, pôsobila ako diplomat v Egypte, Kuvajte a Iraku, opisuje svoje skúsenosti z pôsobenia v arabských krajinách.

Detaily o knihe

Názov: Arabský svet - Iná planéta

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Hodnotenie čitateľov

"marhaba" ;) (Petra Vojvodíková, 24.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Koho aspoň trošíčku zaujíma arabská tematika, tak s tou to knižkou určite nepochybí. Pre mňa to bolo veľmi zaujímavé čítanie, obohatila som sa o veľa nových informácií a niektoré moje popravila - ako napríklad som netušila, že nie každý Arab je muslim.:) Považovala by som túto knihu za praktickú príručku pre tých, ktorí sa na "juh" chystajú, ale aj pre tých ostatných, ktorí sa chcú jednoducho dozvedieť viac :) Ja odporúčam, oslovila ma - aj som žasla, aj som sa bavila, z každého rožku trošku. Potešilo ma, keď na prednáške do mňa drgla spolužiačka a vraví - "ty ju tiež čítaš"? Uvažujem nad tým si v najbližšej dobe zaobstarať aj pokračovanie :)

Konečne (Zuzana Francúzová, 29.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Konečne dielo, v ktorom autor čitateľovi približuje arabský svet objektívne. Autorka sa nezameriava len na negatíva, s ktorými sa často stretávame v rôznych médiách (napr. utláčanie žien, nútené zahaľovanie a pod.) ale hovorí o arabskej kultúre z viacerých pohľadov. Samozrejme, nemôže popísať úplne všetko, čo je typické pre každú z krajín, ale z môjho pohľadu veľmi presne načrtáva realitu. Dôveryhodnosť príbehu zvyšuje i fakt, že autorka všetky popísané udalosti zažila osobne. Odporúčam nie len tým, ktorých zaujíma arabská kultúra, ale aj tým, ktorí v niektorom z arabských štátov plánujú pracovať alebo dovolenkovať.

Arabsky svet - Ina planeta (Zuzana, 16.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Momentalne čítam viac mamičkovske časopisy kedže mame doma male babo ale na Vianoce som dostala tuto knihu a možem povedat, že je to velmi zaujimave čítanie . Autorka nam veľmi zaujimavo priblížila ich svet aj ked pre mna trochu nepochopiteľný . Určite si prečím aj pokračovaie .

odporúčam prečítať (Ella, 25.12.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
momentálne čítam druhý diel, som rada, že mám možnosť sa dozvedieť niečo viac. Arabský svet ma fascinuje, chodím tam na dovolenky ale to je niečo iné. Už som o ich živote o niečo múdrejšia...fantastická kniha, teší ma, že niekto niečo takéto napísal...

hm (Andrea, 6.10.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
už sa teším na pokračovanie knihy :-)

skvela kniha (jarmila, 16.9.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
zaujimavo napisana kniha, kotra cloveka vnesie do arabskeho sveta plneho kontrastov. Na jednej strane otovorenost a na druhej zahalenost. Taky je arabsky svet. Ak tam clovek prezije niekolko rokov, tak musi suhlasit s autorkou knihy. No treba pripomenut, ze nie kazda arabska krajina je inou planetou. Fakty, kotre su uvedene v knihe o napriklad zivote v Jemene alebo Saudskej arabii sa lisia od faktov o zivote v Libanone alebo Syrii. Kazda arbaska krajina je niecim zvlastna a zaujimava. Autorka ma tu vyhodu, ze ma "zmiesany" povod a pracuje v oblasti diplomacie a kde sa isto mnohokrat ocitla v situacii kedy riesila problemy zmiesanym manzelstiev a tieto fakty mohla vyuzit pri napisani knihy. A vyznamnu ulohu u nej zohrala aj znalost jazyka. Vrelo odporucam na precitanie.

:! (TATIANA, 18.1.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
Ahoj. Zastihla som len niekolko viet nekolko je neskoerý večer - noc,ale je to hmmmm:) nedočítala aom sa sred ani záver a chytá mato """". zajtra pokračujem. síce som bola v inej arabskej krajine na dovolenke, ...-Tunise,ale zdá sa mi to veeeeeelmi podobne. Nič proti nim nemám len treba pochopiť odkial pochádzame.. KEBY ONI PRIŠLI K NNÁM??------ja zajtra aprečítam, ak nie -----úpozajtra -chcem len......som mammmmm na mATERSKEJ, NIE JE čAS, ALEW VELMI MA TZO NADCJLO, ...... A PRAVDU POVEDIAC ANO NEVIEM AKO M,A TO DOSTALO NA TENTO WEB-,,,,

Arabský svet - Iná planéta (Eva, 7.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
S manželom ju dnes dočítame čo sa veľmi neteším,pretože nás kniha oslovila a bude nám chýbať. Obsah knihy je nám veľmi blízky, nakoľko sme s manželom prežili tri roky v Líbyi a manžel sa ako učiteľ naučil ich hovorový jazyk.Tešíme sa na ďaľšie vydanie alebo pokračovanie knihy od autorky, pretože nám priblížila arabský svet , ktorý sme trošku poznali aj my.Pre nás je kniha vzácna a pravdivá, lebo nám potvrdzuje naše skúsenosti a spomienky na ,,Inú planétu ".
Všetky komentáre (8)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x