bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Voda pre slony

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 11.06.2024 02:58

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Voda pre slony

„Drsný, vášnivý príbeh plný temných tajomstiev vrátane lásky, vraždy a majestátnej, nemej hrdinky.“
Do knižnice svetových bestsellerov sme zaradili román Sary Gruenovej Voda pre slony, ktorý sa viac ako dva roky drží v rebríčku bestsellerov. Nielenže ho Združenie amerických kníhkupcov vyhlásilo za najlepší román roku 2006, ale ocitol sa na prvých miestach v rebríčkoch denníkov ako New York Times, Los Angeles Times, Wall Street Journal, A USA Today Bestseller. Nevšedný a strhujúci príbeh zaujme historickým pozadím, hlbokou ľudskosťou, leskom, biedou a špinou cirkusu na pozadí hospodárskej krízy v tridsiatych rokoch v USA. Tento veľkolepý príbeh pripomína plagáty z cirkusov dávnych čias: „Budete sa smiať, budete plakať, len pristúpte, dámy a páni.“ Čaká vás čistý čitateľský zážitok.

Detaily o knihe

Názov: Voda pre slony

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

voda pre slony (Eva Mútňanová, 29.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Tuto knihu odporucam vsetkymi piatimi... krasne opisy postav, zvierat, zivota v cirkuse, staroby...tema, ktora je v knihach malo opisovana a prelinanie dvoch dejov...Knnihu som si kupila kvoli omu, ze obdivujem slony ako krasne zvierata... milo ma prekvapila, nebola len o slonoch... Videla som aj film, no kniha je ovela lepsia.zaujimave citanie!

voda pre slony (Miroslava Špeťková, 6.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
také letné čítanie pohodové aj keď je tam pár drsných scén a veľmi rýchlo bol koniec trošku viacej mohlo byť ešte o ich živote, ale celkom fajn, rada by som si pozrela aj film

Poľsko, Amerika, slony a citronáda... (Simona Bagová, 2.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihu Voda pre slony som si požičala od kamarátky na skrátenie dlhých letných chvíľ. Spočiatku som sa k nej správala rozpačito, čo značilo asi to, že hoci som sa nudila, našla som lepšiu prácu a knihu som nechávala pomaly zapadať prachom na poličke. Po čase sa však upršané popoludnia predlžovali, nuž som sa skrútila na pohovku a knihu predsalen otvorila. Keď autor "zabrdne" do témy, o ktorej sa veľa nevie, automaticky sa dočká úspechu. V prvom rade je treba autorke zložiť klobúk dole za to, že sa vrhla na tému, o ktorej veľa nevedela a musela sa teda pred písaním knihy dostatočne pripraviť na problémy, s ktorými sa určite stretla a zvládla ich bravúrne. Kniha má všetko - má dej, na ktorého vyvrcholenie je treba si nervózne počkať, teda vás núti vziať knihu znova a znova do ruky, má smútok, má stratu a má "návod", že všetko môže byť zase v poriadku, má skvelého sympatického nemotorného a zároveň veľmi inteligentného slona :) ... A v neposlednom rade má, samozrejme, príbeh lásky. A to príbeh veľmi silný, emtoívny a nútiaci nás držať palce zakázanej láske. Napriek tomu všetkému som presvedčená, že kniha mohla byť aj lepšia, dalo by sa jej vytknúť zopár nudných pasáží. Určite však neľutujem, že som si ju prečítala a vrelo odporúčam aj film, lebo hoci som presvedčená, že kniha je vždy lepšie, tentokrát ma príjemne prekvapili aj tvorcovia filmu, vynechali niektoré zybtočne ťažkopádne pasáže a osoby pre dej nepodstatné, takže sa v ňom dalo ľahšie zorientovať. Kniha samotná u mňa získala sedem bodov z desiatich, čo je však stále veľmi hodné čítania :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x