bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Stratená kniha zo Salemu

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 06.05.2024 02:56

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Stratená kniha zo Salemu

Dej tejto očarujúco, príťažlivo napísanej knihy, sa odohráva striedavo v súčasnosti a vo fascinujúcom období v dejinách Spojených štátov amerických – v období salemských procesov s bosorkami.

Connie Goodwinová, ktorá si robí doktorát na Harvardovej univerzite, sa v lete venuje štúdiu potrebnému na dizertačnú prácu. Matkinu žiadosť, aby pripravila predaj opusteného domu po zosnulej starej matke Sophii, však nemôže odmietnuť. Po objavení starého kľúča v Biblii zo sedemnásteho storočia postupne preniká do tajomstiev domu, v ktorom žilo niekoľko pokolení jej rodiny. V kľúči bol ukrytý zožltnutý papierik s menom Deliverance Danová. Pátranie po identite ženy Connie privedie ku knihe, v ktorej sú zapísané dávno zabudnuté vedomosti – zdroj neobyčajnej moci.
Pri odhaľovaní Deliverancinho dramatického príbehu Connie prenasledujú vidiny z minulosti. Netuší, že udalosti v Saleme sa jej týkajú až tak bezprostredne.

Stratenú knihu zo Salemu autorka napísala s podmanivým zaujatím a šarmom. Jej dej plynulo prechádza z obdobia procesov s bosorkami na konci sedemnásteho storočia do príbehu modernej ženy. Nechýba v ňom náboj tajomna či nečakané zvraty.
Nečakajte lietanie na metle ani špicaté klobúky, bosorky, o ktorých sa píše v knihe, stretnete hoci aj dnes na ulici!

Detaily o knihe

Názov: Stratená kniha zo Salemu

Originálny názov: The Physick Book of Deliverance Dane

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Kniha pre každého (Kristína Patusová, 20.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha je celkom zaujímavá, ľahko sa číta a rozhodne čitateľovi spríjemní čas. Jednoducho "oddychovka" :)

zaujimava (Lenka, 24.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
knizka je taka na oddychove citanie. prijemna, trochu napinava, pacili sa mi aj to ze zahrnule nejake tie histricke fakty a clovek sa aj par novych veci dozvedel. takze knihu by som kludne odporucala

Stratená kniha so Salemu (Zuzana Zuy Fričová, 16.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som kúpila mame, nie preto že by bola bosorka, ale také to témy ju bavia :) Keď som videla ako rýchlo a s nadšením túto knihu prečítala, tak som si ju musela aj ja. Napínavý príbeh, štipka strachu, lásky a veľa napätia.Čo si viac priať :)

zaujímavé (Jarmila Cigáňová, 12.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha sa mi veľmi páčila, zaujímavý dej, ktorý nustále udržiava čitateľa v napätí

Príjemné čítanie (Ivana Zsidová, 4.2.2012) Odpovedať

Nádherná kniha. Už dávno som nečítala tak krásny príbeh,kde sa prelína minulosť s prítomnosťou. Kniha je plná napätia. Autorka úžasne zapracovala do príbehu historické fakty. Vrele odporúčam :)

Stratená kniha zo Salemu (Barbora Eliašová, 5.12.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
kniha sa mi páčila. bola zaujímavá, napínavá. Zaujalo ma to prelínanie minulosti z prítomnosťou... celkom príjemné čítanie:-
Všetky komentáre (6)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vrabec?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Pustila fľašku. Točila sa, točila, padala pomaly, pomaly, po dopade sa dvihol mrak iskier a oheň ju s hukotom pohltil. Teraz by mala vyriecť zaklínadlo. Nevedela, čo s rukami, zopäla ich na prsiach a sklonila hlavu. Ohmatala si pľuzgiere na prstoch, ktorými držala fľašku, boli mäkké.
„Agla!“ povedala a oheň prskol, zo stredu horiacich polien sa vyvalil hrubý stĺp bieleho dymu. „Pater! Dominus!“ Po každom slove stĺp dymu mohutnel, napokon ho už komín nestačil odvádzať a stúpal z ohniska k stropu, plazil sa po trámoch a vychádzal cez otvorené obloky. „Tetragrammaton! Adonai! Pán na nebesiach, zaprisahám ťa, vnes do mňa zlú silu!“
Pri posledných slovách sa biely dym skondenzoval do hmotnej postavy s dlhým chvostom, ktorá sa rýchlo vzďaľovala od ohňa, prešmykla sa po strope, a keď vyšla oknom, v ohni zašumelo, zaklokotalo a prudko sa znížil. Otvorila oči a v miestnosti bol mier, dym sa stratil, ohník príjemne praskotal.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x