bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Proroctvo sestier

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 02.06.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Proroctvo sestier

Proroctvo postavilo sestry Liu a Alicu proti sebe

Dvojčatá Lia a Alica Milthorpové stoja nad hrobom svojho otca, ktorého našli mŕtveho v Temnej izbe. Na tom istom mieste, za podobne záhadných okolností pred rokmi umrela aj ich matka.
Hoci sú dievčatá napohľad rovnaké, povahovo je každá iná. Namiesto toho, aby spoločne čelili krutému osudu, vznikajú medzi nimi konflikty a napätie. Na vine je starodávne proroctvo opradené tajomstvom, ktoré ich spája a zároveň rozdeľuje.
Krátko po otcovej smrti Lia zistí, že na zápästí sa jej objavilo čudné znamienko. Udalosti sa vzápätí dávajú do pohybu: Liin priateľ James objaví zvláštnu knihu s jedinou stranou, na ktorej je text mysteriózneho príbehu o padlých anjeloch spojený s proroctvom.
Čoskoro Lia od neznámeho dievčatka dostane zvláštny medailón, ktorý ju svojou silou priťahuje aj desí. Nečakane sa zoznamuje s veštkyňou Soniou a tá jej poodhalí viac z temného proroctva... Ak sa Lia nechce stať obeťou tajomných síl, musí sa na vlastnú päsť pustiť do nebezpečného pátrania. Netuší však, kde začať a komu vlastne môže dôverovať. A pritom od jej rozhodnutia závisí osud ľudstva.

Bez Kľúčov sa môže stať niečo strašné! Niečo, čo sa už nedá zastaviť...

Z anglického originálu Prophecy of the Sisters preložila Mária Muráňová.

Detaily o knihe

Názov: Proroctvo sestier

Originálny názov: Prophecy of the sisters

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

na druhý pokus (Lucia, 29.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
K tejto knihe som si cestu hľadala dlhšie ako k ostatným. Začala som ju čítať, no po niekoľkých stranách som ju odložila na poličku a zabudla na ňu. NAŠŤASTIE som sa k nej po čase vrátila a neľutujem. Zaujímavý príbeh, súboj starý ako ľudstvo samo podaný pútavo a fakt som rada, že som po nej znova siaha. Už len vydržať kým bude preložené pokračovanie.

Odporúčam (Patrícia H., 12.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Fakt zaujímavé čítanie. Knižku som dostala ako dar a nie je to môj žáner, tak sa mi do jej čítania vôbec nechcelo ale to sa zmenilo hneď po pár prečítaných stránkach.Knižka bola super a dúfam, že druhá časť bude aj v slovenskom jazyku

Proroctvo sestier (Dana P., 12.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kym som tuto knihu nezacala citat, tak som myslela, ze je urcena hlavne pre dospievajucu mladez. Ale zistujem, ze cim som starsia, tym viac ma bavia fantasy pribehy, ktore mi pomozu aspon na chvilu sa odputat od "hnusnej" reality dnesneho sveta. Pribeh je o dvojcatach Lii a Alici, ktore zistia, ze jedna je Strazkyna a druha Brana do sveta padlych dusi. Pribeh Vas pohlti a ani sa nenazdate a lietate s Liou po Inych svetoch a snazite sa ujst Samaelovi a citite jej strach, strach z nepoznaneho a strach vzopriet sa a zacat bojovat proti tej najblizsej osobe, ktoru ma...svojej sestre...

pútavý príbeh (Janette (fb: Zaza Strapková), 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som dostala od kamarátky na narodeniny, hneď som si pozrela koniec a povedala som si: "preboha zase kniha na pokračovanie? ". Nebolo to myslené v zlom milujem knihy na pokračovanie. Knihu som priam hltala. Je to pútavý príbeh dvoch sestier a ako sa im celý život zmení na ruby. Dej je zaujímavý a napínavý. Nadchlo ma že kniha je napísaná: Ja- osoba. Teším sa na ďalšie diely, ako bude pokračovať cesta Lie a jej dvojčaťa. :)

super (Gabriela, 22.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
aj keď je to kniha pre mládež,zaujala ma,veľmi sa mi páčil príbeh dvojčat a tiež súboj dobra a zla;už sa teším na pokračovanie,dúfam,že bude.

Môj názor .. :) (Lucia, 1.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som si kúpla vo výpredaji- že nech zabijem čas.., keď cez prázdniny ho bude dosť! ... No kniha ma veľmi pekne prekvapila.. môžem rovno napísať-nadchla a zaujala ma viac ako som očakávla. Príbeh je veľmi pútavý.. Veľmi ma prekvapilo "JA" rozprávanie, ktoré je pre mňa nové a pútavé. Vrelo ju odporúčam už len z toho hľadiska že je tam súboj dobra so zlom.. no je tam samozrejme aj dôležitá a krána láska.. Prajem pekné chvíle pri čítaní tejto knihy :)

Super :) (Nikola Truongová, 23.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Naozaj dpbrá knižka.. našla som ju na internete a keď som si prečítala úvod knižky zapáčila sa mi. Ide o príbeh dvoch dievčat ktoré su dvojčatá a jedna sa musí rozhodnúť pre stranu dobra alebo zla. Veľmi dobrá.

skvelá (Vivien, 2.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už ked som čítala anotaciu som si myslela ,že kniha bude dobrá.Kúpila som ju dokonca v zlave!...:)) a vrelo odporúčam. Ide o mysteriozny príbeh dvoch dievčat dvojičiek,ktoré su rozdelené osudovým poslaním: jedna je na strane dobra a druha na strane zla.kniha je plná záhad,nadprirodzených javov a napätia...Určite budete drzat palce hlavnej hrdinke.Aj ja sa už tesim na pokračovanie...

druhý diel (Veronika, 22.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
prosím Vás, druhý diel je plánovaný aj v slovenčine, ak ano, tak kedy?

zaujimavy pribeh (Martina, 29.5.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
veľmi zaujímavý príbeh, mohla by som vedieť či druhý diel (strazkyne brany) je plánovaný aj v slovenčine?? Dakujem...

odpoveď (Katarína Ončáková, 5.6.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, žiaľ v slovenčine druhý a tretí diel nebudeme vydávať. Odporúčam: http://www.bux.sk/knihy/200869-strazkyne-brany.html

recenzia (Majka Kuncová, 5.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Páčilo sa mi, že kniha je napísana v štýle - ja osoba.Kniha ma uplne vtiahla do sveta fantázie.Všetko som si predstavovala.A naozaj som všetko, ale všetko preživala s Liou.Plno tajomstiev a záhad.Pomaly sa všetko rozuzľuje.Dej bol veľmi napinavý.A myslim, že ten kto sa rád nechá vtiahnuť do sveta fantázie tak ako ja - tak tato kniha je pre Vas to prave orechove.Určite si kupim aj pokračovanie, lebo som veľmi zvedava ako to cele skončí :)

:-) (Michaela, 24.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
úplne úžasná kniha!má skvelý dej a tá kopa tajomstiev! jednoducho super! viac krát ma aj šokovala a rozľútostila. jednoducho super! neviem sa dočkať kedy si prečítam druhý diel

super :D (Veronika Ižáková, 13.4.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Napínavý a veľmi zaujímavý príbeh, nevedela som sa od neho odtrhnúť. Veľmi sa teším na pokračovanie!

re: (Miroslav Moško (Ika, 10.1.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobry den, kniha je planovana na koniec roku 2011. S pozdravom Miroslav Mosko, Ikar

úžasná (Tana, 9.1.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná kniha! Jedna z najlepších! Nemôžem sa dočkať pokračovania, viete niekto kedy by malo vyjsť? Prosím.
Všetky komentáre (16)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Stenanie na okamih prestane. Potom sa znova ozve a teraz sa mi aspoň darí porozumieť niektorým slovám. „Pomoc... pomôžte mi... prosím.“ Zdá sa mi, akoby to bol ženský hlas.
Obzerám sa okolo seba. „Haló! Kde ste?“
„Pomôžte... mi.“ Žalostivý hlas sa znova ozve kdesi tesne pri mojom lakti, akoby visel vo vzduchu. „Prosím... zachráňte... ma.“
Tentoraz už niet pochýb. Ten hlas vychádza zo zeme spod mojich nôh. Pozriem na ľadovú plochu hladkú ako zrkadlo a zbadám pod ním zmrznutú postavu. Z úst sa mi vyderie pridusený výkrik, myknem sa a rozpleštím na ľade. Bleskurýchlo sa pozviecham na kolená, aby som sa čo najrýchlejšie dostala z miesta, kde je tesne pod mojimi nohami pochovaná nejaká žena. Tvár má bielu ako plátno, ale vyzerá pod ľadom ako živá. Dokonca aj zmrznuté vlasy má rozhodené v ľade ako vejár.
Keď znova prehovorí, sotva hýbe ústami. „Pomôž mi. Ony... už prichádzajú.“
Trasiem sa od hrôzy, no cítim aj ľútosť. Chcem pre ňu niečo urobiť, no v mojom vnútri zápasí túžba pomôcť jej so silným nutkaním zmiznúť odtiaľto, utiecť čo najďalej z tohto príšerného miesta, utiecť z Ničoty.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x