bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Posadnutosť

Vydavateľ: Herial (HERIAL, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Posadnutosť

Nová kniha Jozefa Heribana Posadnutosť je voľným pokračovaním bestselleru Intimita vlkov, ktorý bol v roku 2008 niekoľko týždňov najpredávanejším titulom internetových portálov.
Na pozadí sugestívneho príbehu vytvára autor dráždivú zmes zmyselnosti, šokujúcej úprimnosti a esenciálneho humoru. Jeho rozprávanie, popretkávané odkazmi starých civilizácií, pôsobí na naše city ako účinný liek proti starobe a zakrádajúcej sa samote. Ako nápoj, ktorý je najlepšie popíjať cez záchrannú slamku lásky.

Detaily o knihe

Názov: Posadnutosť

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

pekná obálka (kcha, 28.8.2013) Odpovedať

neoslovila ma
Jedna z kníh, ktoré keď človek dočíta, po týždni nevie o čom boli, bohužiaľ. Spomínam si len na miestami chaotické fantázie...ale na druhej strane treba pochváliť atraktívny pútavý názov, peknú obálku a dosť..Písané príjemným štýlom,aj celkom pútavo,ale človeku dlho trvá kým sa rozpamätá na dej a nanovo sa mi ju čítať už nechce..ale sto ľudí sto chutí, určite sa nájde niekto komu práve tento autor sadne

Posadnutost (Veronika Jurčišinová, 10.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Nikam som sa neponahlala, pribeh som si vychutnavala. A aj po jeho precitani, som si v knihe este niekolkokrat listovala. O knihach nema zmysel pisat. Knihy treba citat. Posadnutost povazujem za jednu z tych knih, ktore sa oplati citat.

nič moc (Veronika, 6.2.2012) Odpovedať

som sklamaný(á)
S prvou knihou som si kúpila aj druhú a s prvou som bleskurýchle prečítala aj toto pokračovanie. Ak v „Intimite“ dej pokrivkáva (a to poriadne), tak v „Posadnutosti“ ho autor tlačí na invalidnom vozíku. Postavám, skoro všetky sú z prvého románu, hádže malé prekážky do cesty, ktoré hravo zvládajú, a pomaly sa dostávajú k akémusi šťastnému koncu. No to všetko na mňa pôsobilo, akoby si zápletky autor vymyslel na kolene a nepremyslel ich dôkladne. Situácie v knihe sú pre mňa nereálne a nedokážem im uveriť, rovnako ako postavám, v ktorých som nenašla štipku výnimočnosti, aká by mi pomohla si ich obľúbiť. Zdá sa mi, že román je 5x prevarený a vylúhovaný, pozbavený aj posledných zvyškov príťažlivosti – akéhosi špionážneho prvku, ktorý bolo trochu cítiť v „Intimite“. Asi jediným pozitívom pre mňa bola dĺžka knihy a príbeh mi v dohľadom čase pravdepodobne v mysli vybledne v záplave iných a omnoho lepších kníh.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

16. Obraz

Túlali sme sa nočnými kaviarňami a barmi. Všade sme vypili mochito a nakoniec skončili v Michaelinom prenajatom byte v tichej uličke hneď za budovou rozhlasu. Na stenách boli zavesené štýlové obrazy a v priestore stáli veľké vázy s kvetmi. Najkrajšie bola asi zariadená kúpeľňa. Voňala vanilkovo, marhuľovo a staroružovo. Malé farebné mydielka a suché kvietky jej dodávali dievčenskú hravosť. Nad moderným umývadlom bolo vložené do mramorového obkladu veľké zrkadlo. Umyl som si ruky a vyšiel do úzkej, tmavej chodbičky.
V izbe horeli sviečky. Boli všade. Na malom stolíku pri kresle, na poličke s knihami, aj na parapete okna. Blikotavé plamienky osvetľovali širokú posteľ prikrytú luxusnou posteľnou bielizňou. Jemný zlatý hodváb sa vlnil v lesklých odleskoch putujúcich tieňov.
Keď som vošiel, Michaela práve pustila Diannu Krall. Z aparatúry sa ozval jej džezový hlas. Spýtala sa:
- Alebo chceš niečo iné?
Neprotestoval som. Dianna Krall je výborná klaviristka a šarmantná speváčka. Na ramene som zacítil jemný dotyk. Otočil som sa. Andrea mala rozopnutú blúzku, pod ktorou bolo vidieť čiernu čipku provokujúcej podprsenky.
- Zatancujeme si?
Diana Krall spievala The Look of Love. Andrea mi mäkko pozerala do očí. Pohojdávala sa v bokoch a nežne sa ku mne pritláčala. Jemná vôňa parfumu vychádzala z hĺbky jej výstrihu. Po chvíli sa k nám pridala aj Michaela. Na chrbte som zacítil jej tvrdé prsia. Uvedomil som si, že je celkom nahá.
Na stehne som zacítil jemný dotyk Andreinej ruky. Privrel som oči. Niekde v diaľke som počul nočný zvuk oddychujúceho mora. Bol to úžasný pocit, hojdať sa v objatí dvoch uvoľnených dievčat, ale v mojom živote sa nič nezmenilo. Nepomiloval som sa pred niekoľkými mesiacmi s Michaelou a nepomilujem sa ani teraz s Andreou. Nechcel som byť neverný žene, ktorú som roky miloval.
Pomaly som sa vymanil z ich tanečného objatia a sadol si do kresla v rohu miestnosti. Dievčatá pokračovali v hre. Pomaly, pomaličky medzi tichými vzdychmi spúšťali na dlážku kúsky Andreinho oblečenia. V blikotavom svetle predvádzali vzrušujúci striptíz.
Michaela a Andrea sa hojdavo presunuli na širokú posteľ osvetlenú mäkkým oranžovým svetlom. Zmenili sa na dva exotické dlhonohé motýle. Dotýkali sa farebnými krídlami, láskali sa, nežne roztvárali, aby sa potom na chvíľu vlhko spojili. Cítil som ich tajomné vône.
Voňali ako vzácne orchidey. Ako kvety marakuje. Ako dozrievajúce figy. Ako jemná škorica. Ako nežný vánok. Ako slnko zasúvajúce sa za obzor. Pozoroval som ich. Bozkávali sa na zlatom, šuchotavom hodvábe. Zhrubnutým hlasom provokovali.
- Nechceš sa pridať? Ezra, ženy majú ústa hore aj dolu. Aj pery majú hore aj dolu. Vieš to? Hmmm?
Michaela slastne vzdychla.
- Preto sú citlivejšie ako muži. Ženy sa môžu bozkávať hore aj dolu.
Sledoval som ich vláčne pohyby. Ich spomalený let. Predstavoval som si podobnú scénu z filmu Zväčšenina, ktorú som videl, keď som mal pätnásť rokov. Spomenul si na obrovský farebný baliaci papier, na ktorom sa milovali dve mladé dievčatá s hlavným hrdinom filmu Davidom Hammingsom.
Bol to môj chlapčenský sen. Bola to moja celoživotná erotická predstava, ktorú sa Michaela rozhodla zhmotniť. Poznala ju, a preto všetko dokonale pripravila. Večernú prehliadku, krásnu kamarátku, nočné putovanie po baroch.
Andrea sa ku mne otočila chrbtom. Nad jej dokonalými ženskými bokmi som uvidel rovnaké tetovanie, aké mala Michaela. Bohyňa Isis rozťahuje svoje kráľovské krídla, aby vzlietla k nebu. Na zlatom hodvábe sa milovali dve kňažky. So zatajeným dychom som sledoval starobylý rituál, do ktorého ma mali zasvätiť. Bol to magický pohyb, ktorý si po tisícročia odovzdávali služobníčky nejakého tajného kultu.
Cítil som, že tento ich farebný let už nedokážem kontrolovať. Michaela sa postavila a pomaly sa ku mne približovala. Mala fantastickú postavu. Dlhé nohy, vzrušujúce boky, vláčne pohyby. Mala na sebe svoju aj Andreinu vlhkosť.
Nedovolil som jej, aby sa ma dotkla. Radšej som vyšiel z izby. Za dverami spálne zostala jej veľkorysá ponuka.
-Ezra, pridaj sa k nám. Teraz už nemôžeš odísť!

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x