bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Bohyňa pomsty

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Harry Hole
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:408
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Bohyňa pomsty

Sympatického nórskeho policajta môžu čitatelia opäť stretnúť v bestselleri Bohyňa pomsty, ktorý v Nórsku zaraďujú medzi najobľúbenejšie romány všetkých čias! Inšpektor Harry Hole vyšetruje lúpež a vraždu, ktoré sa udiali pri bankovom prepade. Zároveň mu osud nadelí i osobné problémy. Stáva sa podozrivý z vraždy svojej expriateľky Anny, ktorú nájdu mŕtvu v jej apartmáne. V osudnú noc sa stretli, aby definitívne potvrdili svoj rozchod. Ráno sa Harry budí s obrovskými bolesťami hlavy a vôbec nič si nepamätá. Keďže bol posledný človek, ktorý mal Annu vidieť živú, podozrenie padá naňho... Kto zabil Annu? A kto je bankovým lupičom a vrahom? Je možné, aby tieto násilné činy vykonala jedna a tá istá osoba?

Mrazivé príbehy z drsného severu. Všetko o severských detektívkach nájdete na www.severskekrimi.sk.

Dostupné verzie titulu

Bohyňa pomsty Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Bohyňa pomsty

Originálny názov: Sorgenfri

Objednávací kód NA201061

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nesbo - kráľ severských kriminálok (Miroslava Bajusová, 20.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jo Nesbo je jednoducho moja srdcovka. Objavila som ho síce pomerne neskoro, keď bolo na slovenskom trhu už niekoľko jeho kníh, o to väčšiu radosť som však mala z toho, že nemusím čakať niekoľko mesiacov na preklad ďalšej, ale môžem si ich prečítať naraz hneď viac. V pamäti mi viac ako samotné príbehy utkveli hlavné postavy a z nich najmä tá najvýraznejšia - Harry Hole. Neviem si vynachváliť, ako skvele autor vykreslil jeho charakter. Napriek všetkým nedostatkom, a má ich naozaj požehnane, je to hádam najúžasnejší detektív, s akým som sa v tomto žánri stretla. Nemám nič proti uhladeným vyšetrovateľom - gentlemanom, ktorí s prehľadom vyriešia každú vraždu bez preliatia jedinej kvapky krvi, a to len vďaka svojim sivým bunkám. Tiež majú čosi do seba (len si spomeňme na takého Poirota), ale Harry je jednoducho top. Plnokrvný detektív, ktorý sa nebojí ničoho, lebo akoby si vôbec nevážil život, a teda nemá čo stratiť. Neváha sa preto postaviť zoči-voči aj tomu najväčšiemu zlu, je vždy v prvej línii a neraz si to odnesie tak, že lavíruje na hranici medzi životom a smrťou. Do niekoľkých nebezpečných situácií sa dostane aj v románe Bohyňa pomsty, kde sa prepletajú dve dejové línie. Na jednej strane prípady bankových lúpeží, ktoré sa nezaobídu bez vraždy jednej z bankových úradníčok a na druhej strane smrť Anny, bývalej Harryho lásky. Harry nevie, čo riešiť skôr, hlavne, keď predvečer Anninej smrti strávil u nej a od určitého momentu si z neho vďaka alkoholu nepamätá vôbec nič. Ako má teda dokázať svoju nevinu, keď mu začnú chodiť e-maily od záhadného vydierača? A ako objektívne vyšetrovať Anninu smrť, keď sa mu popod nohy pletú zločinci, ktorých z väzenia riadi Annin strýko Raskol, berúci spravodlivosť do vlastných rúk? A do toho ešte škodná vo vlastných radoch... Bohyňa pomsty je, ako aj ostatné Nesbovky, prepracovaná do posledného detailu a písmenka, plná zápletiek a nečakaných zvratov, ktoré čitateľa neustále udržiavajú v napätí a záver podľa mňa prekvapí zaručene každého. Knihu som si po desiatich rokoch prečítala znova a nadchla ma rovnako, ako keď som ju čítala prvý raz. Vrelo odporúčam.

Úžasná (Anna Veselková, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborná kniha na víkendové čítanie za búrkového počasia. Atmosféra hustá a vy neviete, kedy sa to konečne rozuzlí. :)

určite povinne prečítať ! (Bianka Gondeková, 17.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nechápem aké musí mať Nesbo pochody v hlave,pretože jeho knihy sú jednoducho geniálne !! Neuveritelné, nečakané zápletky,kde mi bolo Harryho veľa krát ľúto,že sa dostal do takej šlamastiky. Odporúčam ju prečítať, pretože pri Nesbovi neexistuje, aby sa človek čo i len na jednej strane nudil .

Kniha ako má byť (Maroš Kuchar, 12.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
AK hľadáte dobrú kriminálku tak ste ju zaručene našli. Nechýba akcia, zložitý dej, veľmi kvalitne spracovaný opis prostredia čo zaručí, že knihu nepustíte z ruky. Najskôr som Nesbovi moc nedôveroval no na konci mi kniha vyrazila dych a myslím že som nebol sám. Autor sa s vami hrá, napína vás do poslednej strany, hovoríte si je vrahom ten alebo ten a kto vlastne, ale nakoniec vždy ponúka vysvetlenie a vy len krútite hlavou nad autorovou fantáziou Naozaj sa oplatí prečítať.

Jo (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kvalitný príbeh. Super kniha a super čítanie. Odporúčam prečítať si ju.

Prijemne (Veronika Berdáková Pavlík, 18.12.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Snehuliak od tohto autora sa mi zdal oveľa zaujímavejší. Mala som pocit, že sa niečo naozaj napínavé začalo diať dosť neskoro. Napriek tomu som spokojná s knihou..opať viem niečo nové o Harrym(-: A koniec a rozuzlenie stálo za to...Určite sa to oplatí prečítať...len tak trocha sa to skončilo na pokračovanie....

nemá chybu (Majka Turkovičová, 20.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Bohyňu som čítala ako poslednú od Nesba, začiatok ma nejako nechytal, ale neskôr som ju nevedela pustiť z rúk. Jediné čo mi vadí je to množstvo postáv, ale pri severných krimi som si na to už nejako zvykla.

Odporúčam (Janka Švantnerová, 12.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som veľkým fanúšikom Dominika Dána a preto som vyskúšala aj toto "krimi". No poviem Vám, odporúčam všetkými desiatimi, napínavý príbeh, zápletka, z ktorej som sa nevedela "vysomáriť", nečakané rozuzlenie a čo je hlavné, napínavé od začiatku do konca. Pri niektorých opisoch mi mráz behal po chrbte, ale tak to má byť! Kniha, ktorá chytí človeka a nepustí, kým ju neprelúska od prvého písmenka po poslednú bodku.

Opäť skvelé čítanie (Ivana Drgová, 5.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelé čítanie pre milovníkov krimi a vždy hrdina, ktorý nesklame svojím umom a riadením sa inštinktom.. Jo Nesbo-je opäť Pán Spisovateľ !

Jedna z naj od Jo Nesba! (Mønika, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jo opäť nesklamal:-)čítala som už skoro všetky jeho detektívky a túto radím medzi top 3 :-) Napätie od začiatku až do konca, typické zauzlenie deja ktoré mi nedovolilo od knihy sa odtrhnúť!Vrelo odporúčam každému fanúšikovi severských krimináliek;-)

Zas a znova perfektné (Martina Tabišová, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďalšia skvelá detektívka od tohto nórskeho spisovateľa. Samozrejme nemôže chýbať dostatočná dávka napätia a nečakané zvraty v deji. Aj keď pripúšťam, že táto kniha sa mi zdala miestami až príliš prekombinovaná a občas som sa strácala medzi jednotlivými postavami a podozrivými, patrí k jedným z najlepších z daného žánru. Harry Hole je úžasná literárna postava, ktorej aj napriek (alebo práve kvôli?) jeho vlastnostiam „držite palce“ a to aj vo chvíli, keď si on sám nie je úplne istý tým čo sa stalo. Nesbo jednoznačne vie čo robí a akúkoľvek knihu od tohto spisovateľa by som s kľudným srdcom odporučila každému. Jediné čo mi je ľúto, je že v slovenčine pokiaľ viem, nevyšli prvé dve knihy zo série o Harrym.

NESBO je PÁN (Matias, 29.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
K tejto knihe som sa dostal prostredníctvom môjho brata, ktorý mi ju požičal, keď sa dozvedel, že hladujem po čítaní krimi-knihy. Prečítal som už viacero akčných kníh, ale Bohyňa pomsty-Nemesis si zaslúži dvakrát 1.miesto. Nielenže ma Jo Nesbo dráždil akciou a napätím už od začiatku, ale dokáže vyvolať v deji nečakaný zvrat a čitateľ musí hltať stranu po strane. Harry v spojení s Beate tvoria neporazitelný tím a pevne verím, že ešte o nich budem čítať v druhej Nesbo-jovke ;)

PERFEKTNÉ! (Zuzana Kasalová, 15.8.2012) Odpovedať

Kniha, pri ktorej zabudnete na všetko ostatné, ktorá vás donúti si stranu prečítať znova a znova a čím bližšie ste ku koncu, tým viac vás opantávajú pocity smútku a rozmýšľate, čo máte ešte od autora doma v knižnici. V mojom prípade je to prvá prečítaná kniha od tohto majstra slova, ale po dnešku je to pre mňa Pán autor, človek, ktorý by vás uchvátil napínavosťou (ktorá je takmer na každej strane) aj keby napísal návod na obsluhu rýchlovarnej kanvice. Vidím to na rýchlu objednávku ďalších jeho kníh :)

neľutujem ,že som to čítala (salviana999, 9.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
ozaj dobrá kniha,zaujímavá zápletka,slušné postavy,veľmi zaujímavý hlavný hrdina a samozrejme aj nečakané rozuzlenie zápletky to znamená ,že si tú knihu prečítam ešte raz a aj všetky knihy ,ktoré zoženiem od tohto spisovateľa.
Všetky komentáre (14)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť plus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Hodiny ukazujú 15.22.22, muž stlačí spúšť. Výstrel je krátky a tupý. Stinina stolička sa zakníše. Hlava sa jej roztancuje na krku ako pokazenej bábike. Potom sa stolička prevráti. Keď jej hlava dopadne na dosku písacieho stola, ozve sa ďalší tupý náraz a Harry ju od tej chvíle už nevidí. Nevidí ani reklamu na dôchodkové sporenie banky Nordea prilepené na sklo nad priečinkom, ktoré sa zrazu sfarbilo dočervena. Počuje len neodbytné vyzváňanie telefónu. Lupič schmatne plecniak a preskočí nízke dvere. Harry sa musí rozhodnúť. Lupič vybieha von. Harry sa rozhodne. Vyskočí zo stoličky. Šesť dlhých krokov. A je tam. Schmatne telefón.
„Hovor!“

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x