bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Mág

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 02.06.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Mág

Neuveriteľný príbeh Paula Coelha, chlapca, ktorý sa narodil mŕtvy, koketoval so samovraždou, trpel v psychiatrických liečebniach, vstúpil do sveta drog, vyskúšal rôzne formy sexu, stretol sa s diablom, uväznila ho diktatúra, pomohol vniesť revolúciu do brazílskeho rocku, znovu našiel vieru a stal sa z neho jeden z najčítanejších autorov sveta. Paulo Coelho de Souza sa narodil v jedno skoré daždivé ráno 24. augusta roku...

Biografia prináša ucelený životný príbeh spisovateľa. Sú v ňom obsiahnuté peripetie jeho mladosti, s ktorými sa nestretneme v jeho románoch.

Fernando Morais zameriava živý investigatívny záujem na brazílsku osobnosť, ktorá sa stala veľkým mýtom našej súčasnej histórie: na Paula Coelha, svetového spisovateľa, ktorý dosiahol astronomickú hranicu sto miliónov predaných kníh a stal sa najprekladanejším žijúcim autorom na svete. Mág je strhujúca životná púť pophviezdy, ktorej dvoria princovia, šejkovia, kráľovné aj prezidenti. Príbeh, aký by nevymyslel ani najtvorivejší scenárista.

Okrem Brazílie vychádza Mág vo vyše tridsiatich krajinách.

Detaily o knihe

Názov: Mág

Originálny názov: O Mago

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Hodnotenie čitateľov

Skvelá biografia (Karin Gálová, 31.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu odporúčam každému kto má rád diela Paula Coelha a koho aspoň trošku zaujíma jeho životný príbeh. Skvéla biografia, ktorá Vás vtiahne do deja a Vy jednoducho žasnete nad tým, čo prežil jeden z najuznávanejších spisovateľov našej doby. Kniha je taktiež klúčom k pochopeniu námetov Coelhových kníh. Po prečítaní si uvedomíte aká je cesta ku sláve trnistá. Hospitalizácie v psychiatrických liečebniach, drogy, ženy, divadlo, naboženstvo v protiklade so satanizmom, a to ani z ďaleka nie je všetko ...

svoj život vkladá do kníh (Simona Poliaková, 5.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po Paulových knihách som siahla náhodou a hneď po prečítaní prvej som si bola istá, že všetky jeho knihy budú mať v mojej knižnici miesto. Keďže do každej knihy vkladá svoje vlastné skúsenosti, veľmi som bola zvedavá, aký musel byť jeho život. Bol to môj prvý životopis, ktorý som čítala a po jej prečítaní vo mne ostali pozitívne aj negatívne dojmy. Trošku som bola sklamaná, lebo moja predstava o Paulovi pred prečítaním životopisu bola mylná, nebol to žiadny anjelik, bol tvrdohlavý, naklonený k experimentovaniu s drogami, uznával voľné vzťahy. Ale na druhej strane som si uvedomila, že hlavná myšlienka, ktorú vkladá do svojich kníh,nie je len bežne používaná filozofia, ale že si ju sám prežil. A to: keď po niečom veľmi túžiš, nakoniec dôjdeš do cieľa, aj keď na ceste stretneš veľa ľudí a zažiješ veľa situácii, ktoré ťa z cesty odklonia, ale nakoniec ho dosiahneš. Kniha je písaná veľmi pútavo a je ilustrovaná skutočnými fotkami, odkazmi, bločkami, ktoré si Paulo odkladal. Možno naozaj niekde v sebe tušil, že bude patriť medzi najpredávanejších autorov a niekto raz o ňom bude chcieť napísať životopis.

Ohromujúci životopis (Mária Klapáková, 31.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelá kniha, ohromujúci životopis vynikajúceho spisovateľa, ktorí vie čarovať so slovami. Veľmi ma zaujal jeho život. Prostredníctvom tejto knihy som mohla nazrieť do jeho minulosti často krát bolestnej, ničivej až tragickej. Zažil neobyčajné veci a prežil životné strasti. Najviac ma zaujal jeho vnútorný boj, boj s démonmi a duševné rozpoloženie. Napriek tomu, že život sa s ním nemaznal, vytrvalo bojoval o svoj sen stať sa najčítanejším autorom na svete. Je obľúbený nielen medzi obyčajnými ľuďmi, ale uznávajú ho aj svetové osobnosti. Jeho životopis stojí za prečítanie, lebo je to neobyčajný človek.

Viac než biografia (Katarína Melicheríková, 9.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Napriek vystríhaniu mnohých známych, aby som nečítala Coelhov životopis, ak nechcem, aby prestal patriť medzi mojich obľúbených, som si knihu kúpila. Alebo práve preto! Snáď len čierno-biele uvažovanie by nás mohlo zviesť k názoru, že človek, ktorý má za sebou tak veľa "hriechov", nemôže písať o duchovne a mysticizme. Priznám sa, že hoci ma spočiatku šokovali jeho životné skúsenosti, pri hlbšom ponorení do jeho osobnosti, som bola nútená pochopiť. A Paulovi Coelhovi patrí môj neskutočný obdiv. Veď kto by po násilných pobytoch na psychiatrii, liečbe elektrošokmi, zamotanosti v sieti neúspešných vzťahov a drogových závislostí dokázal pozbierať roztratené čriepky svojho JA na takej úrovni ako on? Mnohí z nás nezažili ani zlomok takých krutých životných zákrut. A napriek tomuto všetkému dnes Coelho dokáže osloviť milióny ľudí a dovolím si povedať, že obrovskou silou svojho jednoduchého slova ovplyvňuje ich životy a mení ich k lepšiemu. Kniha Mág je jednoznačne profilom jedného obyčajného človeka, s ktorým sa osud zaujímavo pohral, ale on to dokázal využiť v prospech seba a takmer celého sveta. A ešte niečo - vzdávam hold jeho manželke, ktorá musí mať v sebe takú neskutočnú dávku tolerancie a lásky k nemu, ako sa len tak ľahko nevidí.

Paulo (Mária Mudrá, 8.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Čo všetko človek prežije? Čo cíti? A koľkí z nás si to uvedomujú? On vedel čo prežíva, cítil čo je život, vedel čo chce. Spoznal svoje srdce, všetko prežíval naplno, každý pocit. Koľkí z nás to dokázali? Koľkí pocítili pri sebe anjela?

jednoducho Paulo (Andy, 28.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Priznám sa, nečítala som zatiaľ ani jednu knihu od Paula Coelha, ale mám rada príbehy, ktoré píše život, preto som siahla po tejto knižke. Rozhodne neľutujem. Nie je čo. Magický príbeh magického spisovateľa. Úvod nepatrí detstvu, ako by sa dalo čakať, ale návšteve Paula Coelha v Maďarsku v roku 2005. Od 2.kapitoly to už ide, ako sa hovorí, po poriadku. Narodenie, detstvo, dospievanie … musím konštatovať, že aké ťažkosti musel Paulo prekonať pri narodení (lekári konštatovali, že je mŕtvy), taký bol aj jeho život. Ťažký, zložitý. Musel prejsť mnohými úskaliami, bojovať so svojimi rodičmi, ktorí ho niekoľkokrát dali hospitalizovať na psychiatrii, bojovať s okolím, aj sám so sebou, s "démonmi" v sebe, hľadať samého seba, zažiť peklo, aby našiel svoj pomyselný raj. Dnes je to usmievavý chlapík chodiaci v čiernom oblečení (pre jeho praktickú stránku-menej sa špiní) a milujúci svojich čitateľov. Sledovať jeho začiatky, prvé pokroky, nespočetné pády a následné vzostupy bolo a je nesmierne zaujímavé, no hlavne inšpirujúce. Určite siahnem aj po románoch, ktoré napísal. Najviac mi utkvela v hlave jeho odpoveď na otázku, prečo nebýva v Paríži, či New Yorku, ale v malom mestečku Tarbes, v ktorom nie je ani obchod. „Bola to láska na prvý pohľad. Takéto veci vysvetľuje len láska.“ Táto kniha je proste úžasné čítanie, ktoré sa nedá neodporučiť ďalej...

Paul Coelh (Katarína Sládečková, 2.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto knižka nie len že, je fascinujúca, ale upúta každého milovníka jeho nezabudnuteľných knižiek. Jeho knižky sú jednoducho fascinujúce, a hlavné myšlienky by si každý mal vryť do srdca. Tento spisovateľ je jednoducho fakt perfektný. Preto ma zaujímal aj jeho životopis. Čo všetko musel prežiť, keď také knižky píše, ako píše? Na túto otázku mi odpovedala práve táto knižka, ktorá stranami nešetrí. Táto knižka popisuje veľký počet jeho dobrých i zlých chvíľ, vďaka ktorým by to nebol on. Myslím si, že keby takéto chviľky nezažil, nepísal by tak fascinujúco, ako píše a nezískal by si srdcia veľkého počtu čitateľov. Táto knižka je navyše písana fakt perfektným spôsobom, ktorý doslova opisuje život tohto perfektného spisovateľa. Musím uznať, toto čítanie bolo naozaj perfektné
Všetky komentáre (7)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem mínus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x