bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zóna nadšenia

Vydavateľ: KELION (Banášová Mária - KELION)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 05.05.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zóna nadšenia

Autor Jozef Banáš prichádza s príbehom, ktorý napísal život. Slovák Jozef sa krátko pred inváziou vojsk Varšavského paktu do Československa v auguste 1968, zoznámi s Nemcom Thomasom a Ukrajinkou Sašou. Saša s úprimným úmyslom prichádza ako príslušníčka okupačnej armády pomôcť Slovákom a Čechom v boji s kontrarevolúciou, Thomas sa angažuje v Nemecku v študentskej revolte. Invázia však priateľstvo Jozefa a Thomasa a lásku Jozefa a Saši rozdelí, stretnú sa za neuveriteľných okolností až po tridsiatich siedmych rokoch. Čitateľ sa stretáva s postavami reálneho politického života – Husák, Dubček, Biľak, Brežnev, Honecker, Krenz, Gorbačov, Juščenko, Havel. S väčšinou z nich sa autor osobne stretol. Čitateľ sa neubráni slzám pri čítaní dojemných scén na jednej, a humorných scén z čias reálneho socializmu, na strane druhej.

Všetko o J.Banášovi (fotky, videá, besedy, ocenenia, rozhovory...) nájdete na www.jozefbanas.sk. A buďte k nemu ešte bližšie na Facebooku: www.facebook.com/banas.jozo

Detaily o knihe

Názov: Zóna nadšenia

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Hodnotenie čitateľov

Skvelá (VeveNika, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tu nie je o čom, každý by si ju rozhodne prečítať mal, aj mňa ktorú 89 rok zastihol ešte v školskej lavici a pri tom sa o tieto reálie celom zaujímam poskytla skvelý obraz doby. Prečítať sa dá jedným dychom, a príbeh sa môže niekomu zdať očakávateľný, ale tak to proste vtedy bývalo. Mne jednoducho za hrdinov zvieralo srdce, a mala som stiahnutý žalúdok, som vďačná za život kde mám právo vlastnej voľby.

Dobrá (Erika Kučáková, 8.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Toto bola moja druhá Banášovka. Po Kóde 9 som sa mi dostala do rúk táto kniha odlišného zamerania. Zaujala ma tematika, keďže túto dobu, pre niektorých nedávno minulú, som ja už nezažila a mala som v nej značné medzery. Mnoho kapitol sa venuje politickej situácii, čo môže byť pre niekoho zdĺhavé, mňa však tieto časti knihy zaujali viac, než samotný príbeh. Určite odporúčam

Výborná ... (Mariana, 1.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak toto je už moja tretia kniha od pána Banáša, je jednoducho výborná. Síce som ju neprečítala jedným dychom (len preto že má viac strán, je náročnejšia a zároveň plní vzdelávaciu úlohu, ), ale to neznamená že ma nebavila, práve naopak, fakt jej tlieskam. Narodila som sa v roku 1979, nežná revolúcia prešla len tak ľahko okolo môjho detského veku a ruská okupácia v roku 1968 už ani nehovorím :-). Doslova som hltala tieto informácie. Kniha je napísaná veľmi pútavou formou. Páčilo sa mi všetko, nemám k ničomu výhrady. Ja som nenáročný čitateľ. Mám rada knihy napísané podľa skutočnej udalosti, či sú už z arabského sveta, chudobnej Afriky, no nepohrdnem ani svetovými alebo československými dejinami. Odporúčam ju všetkým čitateľom!

super (Dorca, 5.5.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
velmi dobrá kniha, objasnila mi vela vecí, ktorým som ako dieťa nerozumela. odporúčam

Výborná (ivkabudka, 25.3.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mne sa knižka veeľmi páčila, prečítala som ju jedným dychom... :-)))) a hlavne pán Banáš je úžasný človek....robil nám v LM besedu....a veľmi nás všetkých očaril svojím šarmom a rozprávačským umením... :-))) Prajem mu ešte veľa vydaných, úspešných knižiek...nech sa mu darí!

Rozpaky. (Dalibor Kratky, 26.6.2009) Odpovedať

priemerná kniha
Po predchádzajúcej Banášovej knihe je to sklamanie. Ak by som si vopred nerobil očakávania, bol by som stredne spokojný.
Všetky komentáre (6)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť plus osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x