bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Tu žijú draky - Súostrovie snov

Vydavateľ: Fragment SK (Vydavateľstvo FRAGMENT, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 01.06.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Tu žijú draky - Súostrovie snov

V dávnych časoch označovali naši predkovia neprebádané územia na mapách nápisom hic sunt leones – tu žijú levy. Niežeby tam žili skutočné šelmy; bola to iba metafora niečoho nepoznaného a nebezpečného, vo vtedajšom jazyku barbarského.
Náš príbeh však nie je o obyčajných mapách. James A. Owen nás volá na oveľa dobrodružnejšiu cestu. Rozpovie nám o legendárnej knihe Imaginarium Geographica. Je to atlas obsahujúci starodávne mapy krajín, o ktorých sme si mysleli, že existujú iba v mýtoch, legendách a fantázii spisovateľov a ich čitateľov. No čo ak je táto bájna kniha skutočná? Je pravda, že istí spisovatelia, ktorých pozná celý svet, boli vyvolení ako jej strážcovia?
Poďte sa s nami plaviť na Súostrovie snov – čaká nás ozajstný čitateľský zážitok a možno spolu objavíme aj tajuplné miesto, kde žijú draky.

Detaily o knihe

Názov: Tu žijú draky - Súostrovie snov

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

kniha o knihe, o putovaní a o drakoch (Michaela Töröková, 13.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Obálka je úžasná, takisto aj ilustrácie. Pekne dopĺňajú príbeh. Možno by ich malo byť aj viac a nevšimla by som si, aké logické medzery sú v deji. :) Ale je to kniha pre deti, nebudem sa v nej veľmi vŕtať. Začiatok je mimoradne akčný, neskôr je to nepresvedčivé a záver mi prišiel ako narýchlo zbúchaný. Škoda, lebo Trojica mladíkov, ktorí sa predtým nepoznali, sú vtiahnutí do boja o záchranu mystických krajín a ostrovov. A aj o svoj život, pochopiteľne. Ako strážcovia tajomného atlasu Imaginarium Geographica musia preukázať značnú odvahu, oprášiť svoje vedomosti a prekročiť svoj tieň. Keby to nebola kniha o drakoch, asi by som dala o hviezdičku menej (ale drakov milujem :)). No stretnutie s najrôznejšími bájnymi postavami z mytológie, či z literatúry bolo super! Idem si prečítať aj druhý diel. :)

Ale ako pozitívum musím spomenúť, že autor perfektne dávkoval napätie :D. (Michaela ♥, 22.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Ďalšia kniha o drakoch, ktorá pribudla do mojej zbierky. Začneme od začiatku. Ako prvá ma zaujala obálka knihy. Pekná a zaujímavá ilustrácia, ktorými je naplnená celá knižka. A teraz k obsahu. Kniha sa číta celkom pekne, i keď sú tu malé resty. Príbeh sa zo začiatku strašne ťahá, v strede knihy sa zasa začne rútiť strašne rýchlo a potom znova pomaličky. Ale ako pozitívum musím spomenúť, že autor perfektne dávkoval napätie :D. Pri čítaní tejto knihy odporúčam mať aspoň aké-také znalosti z mytológie. Autor veľmi zaujímavo využil jej potenciál a tým možnosti, ktoré sa mu tým naskytli. Kniha je veľmi dobrá, občas môže trošku nudiť, ale rozhodne odporúčam prečítať ju :D Pozriete sa na známe príbehy z mytológií rôznych dávnych kultúr z iného uhla. A na úplnom konci knihy vás čaká jedno bombové prekvapenie :D

:) (Kristína, 15.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
vynikajúca kniha, prečítala som ju na jeden krát... a momentálne som na začiatku druhého dielu

:D :) (Nikolett Zubnárová, 9.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
pred niekolkymi rokmi som si ju kúpila a iba pred nedávnom som sa ju odhodlala prečítať a som rada že som to spravila hoci bola na začiatku trošku obyčajná neskor bola omnoho zaujímavejšia :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x