bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Hitlerův konec - legendy a dokumenty

Vydavateľ: Naše vojsko (NAŠE VOJSKO, s.r.o.)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Počet strán:469
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

Lepšia cena: 17,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,61 € (vrátane DPH)
Bežná cena:20,48 €
Ušetríte: 2,87 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Hitlerův konec - legendy a dokumenty

Konečný popis konce Adolfa Hitlera 30. dubna 1945 Již dávno chybějící korekce neustále mylně popisovaných událostí, která se opírá o veškeré spisy, dokumenty, svědecké výpovědi. Zejména je nutno poukázat na dosud neznámé výpovědi dobových svědku a vyhodnocení kriminalistických šetření, která byla provedena v letech 1952-1956 bavorskou justicí ke stanovení smrti a doby smrti Adolfa Hitlera.
Se 138 snímky a dokumenty
Zřídka kdy bylo o smrti člověka, který pohnul kolem dějin tohoto století jako nikdo jiný, šířeno tolik legend, lží a polopravd, jako o konci Adolfa Hitlera. 50 let byly ve všech mezinárodních časopisech, knihách a magazínech publikovány ruzné verze jeho smrti nebo útěku z Berlína.
Anton Joachimsthaler nyní po dlouholetém zkoumání předkládá závěrečnou práci, která je v podstatě založena na rozboru výslechu více než 50 svědků, nového spisového materiálu a na dokumentárních fotografiích. Především je třeba poukázat na dosud neznámé výpovědi dobových svědků, spisy a kriminologická šetření, která byla prováděna v letech 1952 až 1956 bavorskou justicí k objasniní smrti Adolfa Hitlera a stanovení její doby. Na rozdíl od všech dosavadních publikací jsou zde zachyceny a kriticky pod drobnohled vzaty výpovědi všech osobností z Hitlerova nejbližšího okolí, které se až do poslední chvíle nalézaly ve vůdcově bunkru v Berlíně.
Výpovědi, učiněné Hitlerovým sluhou Juliem Schaubem, sekretářkami Christou Schroederovou a Johannou Wolfovou a tehdejším Hitlerovým pobočníkem Otto Günschem v táborech Augsburg, Norimberk, Norimberk-Langwasser, Regensburg a Garmisch, doplňují dokumentaci, jejíž kompaktnost nám poskytuje definitivní obraz diktátorova konce ve všech detailech.

Detaily o knihe

Názov: Hitlerův konec - legendy a dokumenty

Objednávací kód NA313515

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

fascinujúca detailná a autentická kniha (Danka, 22.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jednoznačne odporúčam.I pre čitateľa ktorého nezaujíma literatúra s vojnovou tematikou bude určite táto kniha pútavá. Detailne, presne a na základe historických faktov, dokumentov a výpovedí opisuje pár posledných dní života Hitlera. Popri tom zároveň zistíte zaujímavé fakty o životoch a koncoch jeho najbližších pobočníkov a ich rodín, rovnako život Evy Braunovej je opisovaný v dosť širokom okruhu. Knihu skvelo dopĺňajú fotky a nákresy hlavného krytu, takže si presne viete predstaviť ako život v kryte prebiehal. Samozrejme obsahuje i iné zaujímavé fotky, mnohé môžete vidieť len v tejto knihe.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť mínus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x