bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Knižnica mŕtvych

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 14.06.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Knižnica mŕtvych

Ten, kto pozná tajomstvo života a smrti, má moc.

Will Piper je agent FBI, ktorý sa výnimočne osvedčil pri vyšetrovaní sériových vrážd. Po rokoch skúseností vie veľmi rýchlo a presne vypracovať profil páchateľa. Zveria mu aj prípad Posledný súd, s ktorým si však nevie rady. Osem obetí v New Yorku v relatívne krátkom čase totiž spája jediná vec - pohľadnica odoslaná z Las Vegas, na ktorej je okrem adresy len dátum a rukou nakreslená rakva. Vyšetrovaním sa zistí, že dátum na pohľadnici sa zhoduje s dátumom smrti jej adresáta...

No v istom okamihu vraždy prestanú, akoby uťal. Verejnosť je pobúrená, lebo vyšetrovanie sa nehýbe z miesta. Will Piper so svojou spolupracovníčkou Nancy sa nemajú o čo oprieť. Nezostáva im nič iné, len znova preskúmať už existujúce dôkazy a spoľahnúť sa na Willove skvelé kombinačné schopnosti.

Kto je vrahom obetí z prípadu Posledný súd a aký je jeho motív?

S rozuzlením fascinujúceho príbehu súvisí tajomný archeologický nález profesora Atwooda a jeho tímu tesne po II. svetovej vojne, o ktorom vie len hŕstka ľudí na tejto planéte.

Knižnica mŕtvych uchováva najšokujúcejšie tajomstvo histórie.

Detaily o knihe

Názov: Knižnica mŕtvych

Originálny názov: Library of the Dead

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Prečo nie?! (Nika, 12.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
V konečnom dôsledku môžem skonštatovať, že vcelku zaujímavá kniha. Hoci spočiatku som to takmer i ja vzdala, záver bol naozaj dobrý. Takže, teším sa na Knihu duší...

príjemná detektívka (Peta, 14.3.2013) Odpovedať

príjemná detektívka. Zo začiatku som sa v súvislostiach trošku strácala a chcela to vzdať,ale kapitoly z minulosti opisujúce pisárov z kláštora - autorov neskoršej databázy "knižnice " pristoru 51 ma presvedčili dočítať ju do konca a neľutujem!Teším sa na pokračovanie.

celkom zaujala (Gabriela, 13.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha sama o sebe bola dobrá, páčila a zároveň ma desila hlavná myšlienka, že by niekto vedel presný dátum kedy ktorý človek zomrie..Oceňujem prelínanie deja, súčasnosť s minulosťou, aj hlavný hrdina, Will, na mňa zapôsobil ako normálny človek, riešiaci prípad metódou pokusov a omylou..no na môj vkus tam bolo veľmi veľa postáv,niekedy som sa stratila a musela som sa vrátiť niekoľko strán. Pokračovanie už mám pripravené, uvidím :)

Najpožičiavanejšia z mojich (Petronela, 5.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Aj keď možno obal nie je príliš pútavý a je skôr všedný (čo je veľká škoda), obsah knihy je výnimočný. Skvelá detektívka, výborné nápady, veľmi pútavý štýl písania autora a čo je najlepšie, záver knihy určite nesklame. Je to moja najpožičiavanejšia kniha zo všetkých čo mám a tak aj v súčasnosti chudinka vyzerá :D

super (Michaela Radičová, 23.10.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
super kniha...odporúčam aj pokračovanie Kniha duší :)

dobrá krimi (milka, 26.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma zaujala už svojím názvom a obalom, tak trochu to hneď vyvolalo v mojej fantázii očakávanie niečoho strašidelného. Spočiatku sa síce trošku ťažko číta, nakoľko sa tu rozvíja niekoľko opisov minulosti, ale postupne som zistila, že to bolo nevyhnutné, aby som pochopila dej, ktorý sa rozvíja neskôr. Už názov prípadu Posledný súd, ktorý pridelia agentovi Willovi P. naznačuje, že pátranie nebude ľahké. A ani nie je. Je tu veľa skvelých zápletiek, napínavé situácie a šokujúce tajomstvá ukraté pod rúškom histórie. Nechýba ani falošná stopa. Super, takéto detektívky mám rada. Kniha naozaj nesklamala.

kniznica (stanislava, 1.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
dej ktorý sa prelína v dvoch časových obdobiach, súčasnosti a minulosti je napínavý a zaujímavý :))kvalitna americka detektivka :) obcas som mala sice trochu chaos v postavach, ale vzdy som sa nasiela. nakoniec sa to vsetko rozmotalo, a vsetko do seba zapadlo.

knižnica mŕtvych (Zuzana Jurčová, 27.5.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Práve ju dočítavam a musím povedať, že toto je môj obľúbený žáner: napätie, zložité vyšetrovanie...a trochu sci-fi, trošku mi vadilo to preplietanie 3 časových dejov ale v konečnom dôsledku to bolo potrebné na oboznámenie sa s celým príbehom. Výborná kniha a teraz som zvedavá či aj pokračovanie bude podobné

veľmi dobrá kniha (Erik Príbeli, 22.5.2010) Odpovedať

0
bola to veľmi dobrá a hlavne veľmi napínavá kniha odporúčam vám si ju zakúpiť.
Všetky komentáre (9)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Mihotavé svetlo fakieľ poskakovalo po priestore a blkotavo osvetľovalo raz tú, raz onú stranu, takže mali čo robiť, aby si z týchto svetelných zábleskov vytvorili nejaký ucelený obraz. No spočiatku aj tak nechceli veriť vlastným očiam.
Nikto sa neodvážil povedať jediné slovo.
Nachádzali sa vo vysokom, klenutom priestore, ktorý svojou veľkosťou pripomínal konferenčnú miestnosť alebo malé divadlo. Vzduch bol síce zatuchnutý, ale bolo tu sucho a chladno. Dlážka aj steny boli postavené z veľkých kusov kameňa. Atwood si všimol tieto stavebné detaily, no doslova ho ohúril dlhý drevený stôl a lavica. Nadvihol fakľu, posvietil si ňou na oba konce stola a vyrátal, že je dlhý približne šesť metrov. Pristúpil k nemu tak blízko, že sa ho dotýkal stehnami, a priložil fakľu celkom k jeho povrchu. Zbadal hlinenú nádobku veľkosti čajovej šálky so zvyškami čohosi čierneho na dne. O kus ďalej bola ďalšia a ďalšia a ďalšia.
Je to možné?
Natiahol ruku s fakľou, aby osvetlil priestor za stolom.
Stál tam ďalší stôl. A ešte jeden. A ešte jeden. A ešte...
Myseľ mu horúčkovito pracovala. "Už viem, kde sme."
"No, čujme, profesor. Som samé ucho," odvetil Reggie takmer šeptom. "Kde sme sa to, dopekla, ocitli?"
"To je skriptórium. Podzemné skriptórium. Niečo fantastické."
"Keby ste mi to ešte láskavo preložili, aby som tomu rozumel," rozčertil sa Reggie.
Beatrice s neskrývaným obdivom poznamenala: "Na tomto mieste mnísi odpisovali rukopisy. Ak sa nemýlim, podzemné skriptórium ešte dosiaľ nikto neobjavil."

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x