bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Láska v čase cholery, 3.vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:3.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 02.05.2024 02:57

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Láska v čase cholery, 3.vydanie

Viac než polstoročie čakal ohrdnutý milenec Florentino Ariza, aby mohol tvrdohlavej Fermine Dazovej vyznať lásku. Jeho chvíľa nadišla, keď milovaná žena konečne ovdovela. Kým sa dávni milenci vydajú na plavbu po rieke Magdalene, autorov pohľad sa obracia do minulosti a rozpráva nám prekrásny príbeh ich lásky. Je to láska nežná i vášnivá, verná i záletná, romantická, platonická i telesná, láska na jednu noc i na celý život... jednoducho láska vo všetkých podobách, odtieňoch a premenách. Azda najosobnejšie Márquezovo dielo obsahuje množstvo životných právd a nahorkastú, typicky márquezovskú iróniu preplieta s láskavým humorom.

Detaily o knihe

Názov: Láska v čase cholery, 3.vydanie

Originálny názov: El Amor En Los Tiempos Del Cólera

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Môže vášnivá láska pretrvať celý jeden ľudský život? (Katarína Zálešáková, 12.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Človek s realistickým pohľadom na svet by odpovedal na túto otázku bezpochyby záporne. Táto kniha však citlivého čitateľa donúti vystúpiť zo zaužívaných názorov týkajúcich sa vášne a zaľúbenosti. Bol Florentinov cit k Fermine naozaj taký silný, že dokázal o ňu bojovať ešte aj v bezútešnej starobe? Alebo ho udržiavali pri živote nespočetné objatia a bozky od jeho mladých mileniek? Keď sa tak nad tým zamyslím, vyznieva Florentinovo konanie nanajvýš paradoxne. Svoje telo odovzdal milovaniu so stovkami žien a pritom skutočne ľúbil len jednu jedinú ženu - Ferminu. Lenže autor tohto hlavného hrdinu vykreslil tak, že ho chtiac-nechtiac musím pochopiť. Možno práve v telesnom kontakte s inými ženami našiel tú malú iskru, ktorá na konci jeho života konečne zapálila plameň pravej, vytúženej lásky. A hoci aj tento čoskoro zhasol, Florentino dosiahol aspoň na malú chvíľku to, čo bolo jediným zmyslom jeho existencie. Hoci sa niekto môže stratiť v nekonečných Marquézovských opisoch, veľmi oceňujem spôsob, akým autor predstiera čitateľovi napríklad proces starnutia, straty telesnej i duchovnej sviežosti. Pri čítaní riadkov o tom, ako si Florentino uvedomuje svoje i Ferminine pribúdajúce roky, som mala dojem, že sama upadám do akejsi bezmocnosti proti ubiehajúcemu času. Každopádne táto kniha je veľmi obohacujúca, pretože nie je iba sladkým príbehom nenaplnenej lásky, ale nájdete v nej existenčnú realitu - nežné zaľúbenie aj jeho opačnú temnú stranu - krutú, trýznivú a ubíjajúcu vášeň, ďalej manželské stereotypné spolužitie, neschopnosť vymaniť sa z kolobehu života a nakoniec smrť.

super super (janka, 23.11.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
uplne uzasna kniha ... najlepsia od maqueza a odporucam si kuknut film....

Dá sa čítať (Božena Soukupová, 24.6.2008) Odpovedať

priemerná kniha
Veľmi ťažko sa mi píše o tejto knihe. Bola na čítanie dosť náročná. Ani nie tak dejom, ktorý je veľmi pekný, skorej spôsobom akým je napísaná. Niektoré pasáže sa čítajú ľahko, ale niektoré boli príliš zdĺhavé a zbytočne odpútavali od deja.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x