bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Posledné dni Che Guevaru

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 01.06.2024 02:52

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Posledné dni Che Guevaru

O smerovaní, živote a mýte Ernesta Che Guevaru sa už popísalo veľa stránok. Napriek tomu sú zriedkavé práce vychádzajúce z historického výskumu, ktoré vďaka dôkladnému štúdiu dosiaľ nepublikovaných dokumentov, informácií pamätníkov a vyšetrovacích spisov umožňujú poznať z prvej ruky dobrodružné ťaženie Che v Bolívii, púť, ktorá roku 1967 stála "hrdinského partizána" život.
Juan Ignacio Siles del Valle, profesor a odborník na latinskoamerické partizánske vojny, mal prístup k mnohým partizánskym denníkom, vypočul si vidiečanov, ktorí Che poznali, znovu vyniesol na svetlo policajné záznamy a hlásenia vojakov, ktorí sa zúčastnili na jeho zajatí, a detailne zanalyzoval Bolívijský denník Che Guevaru. Výsledkom je brilantný text, v ktorom sa fakty prelínajú s drámou a vášnivým citom. Kniha o jednom z hviezdnych okamihov latinskoamerickej gerily je vytvorená v štýle akčného románu so silným poetickým nábojom. Toto dielo, nabité historickými, politickými a literárnymi odkazmi, sugestívne opisuje utrpenie a smrť jednej z ikon 20. storočia.

Detaily o knihe

Názov: Posledné dni Che Guevaru

Originálny názov: Los ultimos dios de Che

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva plus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Jeden z partizánov požiadal vojakov, aby nestrieľali, že je Guevara a že má väčšiu cenu živý ako mŕtvy. Bohužiaľ, ani jeden z nich nemôže potvrdiť, čo je z toho pravda, lebo obidvoch na druhý deň popravili. Nato sa vojaci okamžite spojili s kapitánom. Najprv prišiel seržant Huanca, udrel Guevaru pažbou do hrude a nechal ho ležať na zemi. Potom prišiel kapitán identifikovať partizánov. Presvedčil sa, že jeden z nich je Guevara, vďaka jazve, ktorú mal na ľavej ruke - hoci podľa jeho slov ho spoznal už predtým -, a že ten druhý je baník z Huanuni, ktorý sa volá Simeón Cuba. Prikázal, aby ich priviazali k jedinému stromu, ktorý na tom mieste rástol, aby nemohli utiecť, ale Guevara mu povedal, že to už nie je potrebné. Keď ohlásil rádiom nadriadeným, že "papá" - to bolo heslo - je v jeho rukách, a vydal presné inštrukcie na pokračovanie v boji, ktorý bol už prakticky ukončený, Prado sa rozhodol vrátiť so svojimi dvoma zajatcami do La Higuery.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x