bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zasľúbená krajina

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 01.06.2024 02:52

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zasľúbená krajina

Ušiel z cely smrti, aby čelil ešte väčšej hrôze.

Bierce, bývalý policajt, je odsúdený za vraždu manželky a syna, ktorých údajne ubil na smrť kladivom. Na onen osudný deň si nepamätá - sám netuší, či je naozaj vinný. Dvadsaťtri rokov čaká v cele smrti na popravu.

Krátko pred popravou ho náhle z nevysvetliteľných príčin prepustia. Svet navôkol v čase jeho väzby pulzoval aj bez neho a z mesta, ktoré poznal, sa stalo cudzie a nebezpečné miesto. Bierce stretne krásnu, živelnú poločíňanku Alice Loongovú, s ktorou začne objavovať mätúci svet dvadsiateho prvého storočia. Čoskoro však vyjde najavo, že Alice skrýva vlastné temné tajomstvá. Po objavení mŕtvoly priklincovanej na stĺp pred Bierceovým domom sa pár vydá na útek, prenasledovaný nebezpečnými nepriateľmi. Bierceovi sa darí skladať mozaiku útržkovitých informácií z rôznych strán a zábleskov spomienok, ktoré sa začínajú vracať: temné tajomstvo zavraždenej manželky, kompromitujúce videonahrávky, pochybný lokál s názvom Dračia sestra...

Bierce začína tušiť, že ho prepustili, aby sa stal figúrkou v smrteľnej hre na mačku a myš.

Detaily o knihe

Názov: Zasľúbená krajina

Originálny názov: The Promised Land

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má mačka?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Toto nie je záhrada, kus raja patriaci k domu, ktorý sme kedysi vlastnili, miesto, ktoré znamenalo rodinu, teplo a spokojnosť. Toto je cela smrti v ponurom, antiseptickom väzení Gwinett a je tu doktor Martin, ktorý na mňa žiadostivo a triumfálne pozerá. Zaškerí sa, potom zažmurká, otočí sa, robí piruety okolo plochého stola, krúti sa, krúži, spieva nejaký popevok, ktorý nepočujem pre duniaci hluk návalu v ušiach, posiela bozky postavám za sklom, zvíja sa ako tanečník trýznený škodoradosťou, hviezda akejsi malej súkromnej šou, ukláňajúci sa umelec.
Teraz ich vidím všetkých. Štyri rady mužov a žien, decentné obleky, decentné tváre. Sledujú ma, čakajú na moju smrť, aby sa mohli rozísť.
Nikto sa nehýbe. Dokonca ani jediná postava, o ktorej som si myslel, že som ju spoznal; štíhly čierny muž v priliehavom čiernom obleku, s dôverne známou dlhou tvárou a mocnou čeľusťou, zachmúrenými očami a hlavou plnou vlnitých vlasov. Vyzerá oveľa staršie a biedne ako smrť.
"Stapleton," pokúsim sa zakričať.
Nepočujem zvuk vlastného hlasu. Nemôžem uveriť, že medzi poslednými slovami, ktoré vyslovím na tejto zemi, bude meno kedysi nepoctivého policajta, z ktorého som v inom svete, v inom čase urobil čestného muža.
"Videl som…"
Čo som videl?
Nič, na čo by som si dokázal spomenúť.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x