bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Temné hmoty

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 14.06.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Temné hmoty

Vydavateľstvo Ikar po prvý raz predstavuje slovenskému čitateľovi súborné vydanie Pullmanovej fantasy ságy pod názvom Temné hmoty. Svetoznáma trilógia, ktorá pozostáva z kníh Zlatý kompas, Magický nôž a Jantárový ďalekohľad, získala významné ocenenia, predovšetkým cenu Nibbie a Whitbreadovu cenu za najlepšiu britskú knihu roka. Podľa knihy Zlatý kompas bol nakrútený rovnomenný film v réžii Chrisa Weitza s hviezdnym hereckým obsadením.

Detaily o knihe

Názov: Temné hmoty

Originálny názov: His Dark Materials

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Temné hmoty - skvost (Miška, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už dlho som si chcela prečítať trilógiu Temné hmoty. Nakoniec som sa asi pred rokom dostala k vydaniu, po ktorom som tak veľmi túžila, a v ktorom sú všetky tri knihy pekne spolu. Potom táto kniha hodnú chvíľu odpočívala na poličke, pretože predsa len nie je najtenšia a keby som ju nosila do školy, asi by už na učebnice miesto nezvýšilo. Ale prišlo leto a ja som tento skvost konečne mohla vybrať z poličky. A že to je skvost! Túto trilógiu som si okamžite zamilovala. Či to bolo kvôli Lyre, Pantalaimonovi, či pútavému štýlu písania autora, to netuším. Viem len, že je to skvelá trilógia a som si na 100 % istá, že ju ešte veľakrát vytiahnem z poličky. Takže vrelo odporúčam :)

úžasné dobrodružstvá (Lucia Luptáková, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som knihu po prvý krát vzala do rúk, myslela som si, že hrubé knihy musia byť vždy len nudné encyklopédie. Viac som sa ani mýliť nemohla. Dej odohrávajúci sa v tejto knihe vás od začiatku pohltí a spolu s dejom sa ďalej zabárate do nití dobrodružstiev a intríg. Kniha spája príbehy množstva rozlišných ľudí, tvorov a aj predmetov. Knihu som čítala na jeden dych, ani v noci som nedokázala prestať. Nedovolí vám odtrhnúť sa od nej :-)

Úžasná (Ivana Hudáková, 31.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelá trilógia plná fantázie, dobrodružstva, napätia a lásky. Čítala som ju ako dieťa a spolu s Harrym Potterom sa zaradila medzi srdcovky môjho detstva. Zanechala vo mne hlboký dojem a aj po rokoch si pamätám ten úžasný pocit, ktorý som mala pri jej čítaní. Je to jedna z mála kníh, ktoré ma tak pohltili a brali mi dych ako práve táto. Je to aj jedna kníh, ktoré ma dojali k slzám a to sa nepodarí každému autorovi. Ťažko slovami opísať jej výnimočnosť. Určite ju odporúčam prečítať, je síce dosť hrubá ale nech Vás to neodradí, dajte jej šancu, stojí za to :) Škoda len že je vypredaná, chcelo by to dotlač, ešteže existujú knižnice :) Tak šup šup prečítať! :)

Výnimočná (Lucia, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autorov nápad s démonmi ma príjemne prekvapil. Myslìm že v knihe nikdo nebol nevyspytateľnejší ako Lord Asriel. Celkom jasne vidno podobu s ním a Lyrou. Čakala som že taká hrubá kniha ma prestane baviť hneď na začiatku. Opak bol pravdou. Zlatý kompas ma akoby k sebe pripútal a nútil ma čítať ďalej, Magický nôž ma naviazal na ďalšie osoby v deji a nakoniec Jantárový ďalekohľad akoby čerešnička na torte, priniesol romantiku a rozuzlenie. Dobrodružnosť dodala všetkým trom častiam zaujímavosť a istú tajuplnosť. Jantárový ďalekohľad vyvrcholil v rozuzlení. Naozaj pozoruhodná trilógia a pozoruhodný výkon autora.

najobľúbenejšia (Diana, 8.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
je to skvelá trilógia, ktorú sa mi dlho nedarilo pospájať, keďže knihy mám osobitne, nie takto v celku..Zlatý kompas je na začiatku toľkými opismi možno trochu nudný, no postupne sa dej stáva zaujímavým a čitateľa úplne pohltí. A čo sa týka Magického noža: moja doposiaľ asi najobľúbenejšia kniha :) páči sa mi myšlienka paralelných svetov a to, že sa dá krájať vzduch týmto nožom, je skvelý nápad, autor má úžasnú fantáziu :) trojka je tiež fajn, už len pre ten opis cesty dvoch hlavných hrdinov a vloženie menšej romantiky v podobe ich lásky :) krása, určite odporúčam všetkým, čo majú radi sci-fi!

Kniha ktorá chytí za srdce (Mariana Drienska, 8.3.2012) Odpovedať

Prečítala som ju v lete pred necelými 3 rokmi v priebehu jedného týždňa. Doslova som ju zhltla. Úplne celú ma uchvátila. Fantastický Pullmanov svet plný farebných obrazov, ani chvíľu som sa nenudila a určite sa k nej ešte čoskoro vrátim, lebo je v poličke nezabudnuteľných kníh ;-)

Krása (Erika, 1.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Až ma prekvapilo ako niekto mohol vytvoriť taký dokonalý svoj svet, proste riadne krása, sa mi ani nechcelo večer knihu zatvoriť, som si vravela ešte 10 strán ešte 10, a nakoniec som zaspala pri knihe od únavy a ráno vstala s takými kruhmi pod očami :D

určite prečítať (Salem, 26.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
keď som ju bral z knižnice ani som nevedel čo beriem... a bol som očarený keď sa to začalo rozbiehať :D dokonca som musel zaplatiť pokutu za omeškané vrátenie lebo som ju chcel dočítať dokonca :)

Perfektna (Ivana, 27.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Myslela som ze ma nebude bavit, ale velmi ma prekvapila a bola som s nou nadmieru spokojna, urcite ju odporúcam, nikto nebude sklamany... Vzijete sa do deju a nebudete ju chciet pustit z ruk...ani hrubka nebude problem,prave naopak... perfektny darcek pod stromcek..:))

Doplnam hodnotenie (Barbora Kíšiková, 21.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pri takychto knihach prestane citatel uvazovat o realnom svete.Najkrajsie je ked sa moze clovek vzit do postavy ako v tomto pripade prezivat dobrodruzstva s Lyrou.Tato kniha ani komentar nepotrebuje.Kto ju precita,tomu sa odvdaci super zazitkom.

Moja naj (Barbora Kíšiková, 21.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak toto je kniha podla mojich predstav.Bola to vyzva precitat ju ale nakoniec to stalo za to.Mam pocit,ze ju budem citat este velmi vela krat.

Krása (jakub, 2.7.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Wow. Je to fakt super kniha. Strany sa mi minali tak rychlo... a nakoniec tam bolo aj trochu romantiky.... Potom si Lyra vzala jeden z tych malých červených ovocných plodov. S búšiacim srdcom sa obrátila k nemu a povedala: ,, Will...“ A nežne mu zdvihla ovocie k ústam. Z výrazu v jeho očiach okamžite pochopila, že vie, na čo Lyra myslí, a je taký šťastný, že nenachádza slov. Prsty mala ešte vždy pri jeho perách a on cítil, ako sa jej chvejú, rukou ich podržal, a vtedy sa ani jeden z nich nevedel pozrieť na toho druhého. Boli zmätení. Prekypovali šťastím. Pery sa im dotkli ako dva ľahulinké nočné motýle, ktoré do seba narazili. A ani nevedeli, ako sa to stalo, privinuli sa jeden k druhému a tisli sa k sebe tvárami. ,,Ako povedala Mary,“ zašepkal, ,,človek hneď vie, keď sa mu niekto páči. Keď si zaspala v hore, prv ako ťa pani Coulterová odviedla preč, povedal som Panovi...“ ,,Počula som to,“ zašepkala. ,,Bola som hore a chcela som ti povedať to isté a teraz viem, čo som zrejme celý čas cítila: milujem ťa, Will, milujem ťa...“ Slovo milujem ho rozpálilo. Celé telo sa mu z neho rozochvelo a odpovedal jej tými istými slovami, znova a znova jej bozkával celú tvár, s obdivom vpíjal vôňu jej tela, prehriate vlasy voňajúce medom, sladké vlhké ústa, na ktorých ešte bola chuť drobného červeného ovocia. Je to krasne

temne hmoty (michal, 9.7.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
skodo ze uz koncim s tuto knihu :((

Temné Hmoty (Christian, 12.4.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná trilógia.Po dočítaní som ešte polhodinu plakal :´(

Oplati sa! (Ivana, 18.8.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Aj ked je to skor pre teenegerov,citalo sa to super.AJ to bolo zaujimave. Mam rada hrube knihy:)

Temne Hmoty (Oksana Ryšková, 13.12.2007) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to nadherna kniha! Vrelo odporučam každemu, kto má rad fantasy od 8 rokov do 99.

Krasne (Daniel Stankovič, 13.12.2007) Odpovedať

vrelo odporúčam
Cital som ju ked vysla prvy krat.. a neprestal som, kym skoncila. Je uzasna.. (a hoci ma len tri casti - oproti HP je ovela hlbsia)
Všetky komentáre (17)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x